Pesäpallossa on kehitteillä kova kaappaus – mestariseuran pomo vaihtamassa liiton leipiin - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Pesäpallossa on kehitteillä kova kaappaus – mestariseuran pomo vaihtamassa liiton leipiin

Joensuun Mailan toimitusjohtaja Jonne Kemppainen on siirtymässä Superpesiksen toimitusjohtajaksi.

Jonne Kemppainen voitti pelaajaurallaan SM-kultaa vuonna 2018 Joensuun Mailan riveissä.

7.2.2020 10:23

Pesäpalloliitto tiedotti tammikuussa, että entinen Superpesiksen toimitusjohtaja ja viime vuodet Pesäpalloliiton viestintä- sekä markkinointijohtajana toiminut Jussi Pyysalo jättää tehtävänsä.

IS Urheilun tietojen mukaan Pesäpalloliitto on löytämässä Pyysalon korvaajan Joensuun Mailan toimitusjohtaja Jonne Kemppaisesta.

Entinen huippupelaaja on toiminut joensuulaisseuran toimitusjohtajana vuodesta 2018 saakka.

Kemppaisen siirtoa liiton palvelukseen voidaan pitää isona kaappauksena, sillä kaksi peräkkäistä Superpesiksen mestaruutta voittanut JoMa on noussut rytinällä kansallispelin kärkiseurojen joukkoon niin urheilullisesti kuin organisaatiotasollakin.

Idearikasta ja modernin urheilubisneksen lainalaisuudet tuntevaa 33-vuotiasta Kemppaista on pidetty yhtenä keskeisimmistä tekijöistä joensuulaisseuran nousukiidolle.

IS Urheilun tavoittama Kemppainen myöntää keskusteluyhteyden Pesäpalloliiton kanssa, mutta kiistää vielä sopimuksen.

– Olen käynyt neuvotteluja asiasta, mutta tilanne on toistaiseksi auki. Tuleva kesä menee joka tapauksessa JoMan palveluksessa, Kemppainen kertoi.

Pesäpalloliiton johdossa on talven aikana tapahtunut muitakin isoja myllerryksiä. Lajiliikkeen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi on siirtynyt pesäpallon juhlavuoden 2020 pääsihteeriksi, ja torstaina liitto kertoi palkanneensa uudeksi toiminnanjohtajakseen Petri Pitkärannan.

Vantaalainen Pitkäranta on toiminut viimeksi toimitusjohtajana HopLop-konsernissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?