Kommentti: JoMa voi valmistautua kultajuhliin – pesäpallon loppuotteluissa sitä odottaa puolivalmis paisti

Julkaistu:

Kommentti
Joensuun Maila on tällä hetkellä valtakunnan paras pesäpallojoukkue, kirjoittaa Timo Kankaanpää.
Joensuun Maila sai odotella lähes viikonpäivät tulevaa vastustajaansa pesäpallofinaaleihin.

Vastus ei ole yllättävä, sillä Sotkamon Jymy esitti runkosarjassa paikka paikoin mestariluokan pelaamista. Pudotuspeleissä Jymyn kultajunassa on kuitenkin ilmennyt ajolankavikoja, ja se lähteekin sunnuntaina alkavaan loppuottelusarjaan selkeähkönä haastajana.

Sotkamo joutui urakoimaan välierissä Kouvolaa vastaan täydet viisi ottelua. Joensuu puolestaan löylytti Vimpelin pronssiotteluihin suoraan 3–0 ja hankki näin arvokkaita lepovuorokausia ennen kauden huipennusta.

Pelitauko sopii JoMalle mainiosti, sillä vakuuttavasta välieräesityksestään huolimatta osa joukkueen avainpelaajista näytti Vimpeliä vastaan kävelevältä urheiluteippimainokselta.

Sotkamo urakoi välieräsarjansa viisi peliä yhdeksään päivään ja matkusti tuossa välissä vielä kahdesti uuvuttavan matkan Kouvolaan ja takaisin.

Onkin varmaa, että sunnuntaina kotikentällään finaalit aloittava Jymy joutuu antamaan tasoitusta nimenomaan jaksamisen suhteen. Olkoonkin, että Sotkamolla on sarjan avauksessa selvä pelituntumaetu, ja avausfinaalin jälkeen seuraava ottelu on vasta kuuden päivän päästä lauantaina.

Finaalit eivät kuitenkaan tule ratkeamaan pelkästään rasituseroon.

Ratkaiseva fakta on se, että Joensuun Maila on tällä hetkellä valtakunnan paras pesäpallojoukkue.

JoMa osoitti välierissä, että se on sarjan neljästä suuresta joukkueesta muuntautumiskykyisin, itseensä luottavin sekä eniten peliään kehittänyt yhdistelmä. Ja sillä on Tuomas Jussila sekä Juha Puhtimäki.

Vaikka Sotkamolla on heittää kehiin välierien ratkaisuhetkillä itsensä löytänyt Roope Korhonen ja mailajonglööri Joni Rytkönen, on edellä mainittu JoMan kaksikko tällä hetkellä jotain sellaista, jota muilla ei ole.

Tämän kilpailuedun vuoksi karjalaisisännät saavat alkaa pikkuhiljaa lapata puita mestaruussaunan kiukaaseen joensuulaisten kultalöylyjä lämmittämään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt