Miesten Superpesiksessä tutut välieräparit – tässä kuumat asetelmat

Julkaistu:

Pesäpallo
Superpesiksen välieräsarjoissa on luvassa kuumaa kipinöintiä ja kaksi toisistaan poikkeavaa pelin kuvaa.
Miesten Superpesiksen välieräsarjat ovat toisinto viime syksyltä, joten odotettavissa on rajuja kaksintaisteluita ja revanssihenkeä. Ilta-Sanomat arvioi tulevat välieräparit.

Joensuu – Vimpeli: Moraalinen finaali?

Viime syksyn suvereeni mestari Joensuun Maila kohtaa runkosarjan voittaja Vimpelin Vedon herkullisista asetelmista. Alkukauden taaperrus on ohi ja Joensuu on näyttänyt sydänkesästä saakka jälleen mestaruuspotentiaalinsa. Syyt nousuvireeseen ovat selkeät. Loukkaantumiskierre helpotti ja avainmiesten paluu kokoonpanoon on rauhoittanut joukkueen ulkopelaamista.

Uudistunut Vimpeli puolestaan marssi hiukan yllättäenkin runkosarjan voittoon. Senkään kesä ei sujunut ilman ongelmia, sillä joukkueen tähtipelaajat Mikko Kanalan johdolla olivat lähes vuoron perään sivussa kokoonpanosta erinäisten vaivojen vuoksi. Tämän takia joukkueen todellinen iskukyky on pienoinen arvoitus. Vielä puolivälierissä Veto pääsi luvattoman helpolla, mutta nyt haaste on kenties kovin mahdollinen.

Ottelusarja tulee olemaan täynnä taistelupareja, eikä sanansäilältäkään vältytä. Sarjan tämän hetken parhaat lukkarit Vedon Janne Heimonen sekä JoMan Juha Puhtimäki ovat isossa roolissa hankaloittaessaan vastustajan sisäpeliä. Kapuloitakin onkin syytä pistää lyöjämiesten rattaisiin, sillä sarja tulee ratkeamaan hyvin pitkälle kotiuttamiseen. Tässä taistelussa Vimpelillä on heittää kehiin kenties sarjan kuumin lyöjätykki Perttu Ruuska, jota veteraanimörssäri Janne Mäkelä tukee oivallisesti. JoMan kollegat Juha Niemi ja Aleksi Rautiainen ovat kuitenkin osoittaneet venymiskykynsä tiukoissa paikoissa, joten Veto ei pysty repimään tästä ratkaisevaa kilpailuetua.

Joensuu vei viime syksyn välierät puhtaasti 3–0 suistaen Vimpelin pronssiotteluun. Katkera kalkki muistetaan taatusti edelleen Saarikentällä ja Vimpeli janoaa kostoa. Luvassa on pitkä, tunnepitoinen ja kovatasoinen ottelusarja, eikä moraalisesta finaalistakaan puhuminen ole tuulesta temmattua.

Arvio: JoMan nousuvire tuo sille finaalipaikan vähäjuoksuisessa sarjassa voitoin 3–2.

Sotkamo-Kouvola: Pom, pom, pomppua

Myös Sotkamo-Kouvola -sarjassa päästään verestelemään muistoja viime syksyltä. Tuolloin Kouvolan Pallonlyöjät eteni pitkän ja uuvuttavan taistelun jälkeen finaaleihin viidennen ottelun voiton myötä. Tällä kertaa KPL lähtee sarjaan selvähkönä haastajana.

Altavastaajan roolistaan huolimatta Kouvola ei ole sarjassa vailla mahdollisuuksia. Oikeastaan sen asetelma on perin herkullinen. Viime kauden hopeapettymystään kauan niellyt Kouvola on saanut peliään kaikessa hiljaisuudessa jengoilleen, eikä kokeneen joukkueen finaalipaikka olisi jättiyllätys.

Sotkamon Jymy puolestaan löi epäilijöilleen luut kurkkuun jo runkosarjassa. Kakkossijalle jäämisestään huolimatta se pelasi kaikista joukkueista tasapainoisimman perussarjan ilman suurempia kokoonpanomurheita. Raikkaasta suorittamisestaan huolimatta Jymyn ympärillä leijuu myös kysymysmerkkejä. Etenkin joukkueen ulkopeli on viime aikoina näyttänyt hermostumisen merkkejä, eikä se välttämättä lupaa hyvää finaalihaaveille.

Sarjan pelillinen kuva poikkeaa lähes täysin JoMa-Vive -sarjasta. Sotkamon ja Kouvolan kotikentät mahdollistavat pompun lyömisen ja tilannemäärät tulevat kasvamaan sarjoissa isoiksi. Etenkin Kouvolan kivikova kotistadion tekee otteluista lähes pelkästään ajolähtöjen puolustamista. Tällöin kotiuttajien rooli nousee ratkaisevaan asemaan, ja tässä saattaa piiliä myös sarjan ratkaisu. Sotkamolla on heittää ajolähtöihin kaikkien aikojen paras pudotuspelilyöjä Roope Korhonen, kun taas Kouvola operoi tyystin ilman lyöjäjokeria.

Arvio: Kouvolalla on yllätysmahdollisuus, mutta se kuivuu yhteen kotivoittoon. Sotkamo finaaliin 3-1.

Miesten Superpesiksen 1. välierät pelataan tiistaina ja keskiviikkona 27.–28.8.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt