Pesäpallohistoriaa tehnyt Elias Pitkänen, 14, kertoo huimasta vuorokaudestaan: ”On menty aika haipakkaa”

Julkaistu:

Pesäpallo
Elias Pitkäsestä tuli kautta aikojen nuorin pääsarjapelaaja sekä juoksunlyöjä.
Kouvolan Pallonlyöjien Elias Pitkänen, 14, muistaa heinäkuisen tiistai-illan Alajärvellä todennäköisesti lopun elämäänsä. Superpesis-debyyttinsä tehneestä Pitkäsestä tuli kautta aikojen nuorin pääsarjapelaaja 14 vuoden 8 kuukauden ja 24 päivän iässä. Aiempi ennätys (14 v, 9 kk, 24 pv) oli Marko Pelkosen nimissä kaudelta 1999.

Puhelimella ottelun jälkeen tavoitettu ennätyspoika oli hämillään ja onnellinen viimeisen vuorokauden nopeasti edenneistä tapahtumista.

– Maanantai-iltana oli vielä tärkeä B-poikien peli, jonka jälkeen sain Superpesis-joukkueen pelinjohtaja Matti Iivariselta puhelun, että tiistaina olisi lähtö Alajärvelle edustuksen peliin. Sen jälkeen on menty aika haipakkaa, enkä sen kummemmin ehtinyt edes jännittää. Mutta fiilikset ovat tietysti katossa ja pelikin voitettiin, se oli kaikista tärkeintä tässä hässäkässä, Pitkänen naurahti.
Vielä C-poikaikäisen ja yläkoulua käyvän Pitkäsen debyytti ei olisi voinut olla komeampi. Kouvolan jokerilyöjänä ottelussa esiintynyt Pitkänen napautti avausjuoksun heti ensimmäisellä lyöntivuorollaan rikkoen samalla 62 vuotta vanhan ennätyksen nuorimpana pääsarjassa juoksun lyöneenä pelaajana.

– Sain kaksi vapaata lyöntiä alle, mutta ne eivät oikein napsuneet. Viimeisellä vastustaja sitten vähän sähläsi kopinnostossani ja sain juoksutilin auki. Olihan se hieno tunne onnistua heti alkuun, Pitkänen makusteli.


C- ja B-poikien pelien lisäksi Pitkänen pelaa Kouvolassa myös miesten Suomi-sarjaa. Kova peliruuhka ei kuitenkaan tuntunut Superpesis-debyytissä idoleiden ja tähtipelaajien keskellä. Ja mikäli ennusmerkkeihin on luottamista, tiistain ottelu ei jäänyt Pitkäsen Superpesis-uran viimeiseksi.

– Oli upeaa päästä pelaamaan ammattilaisten kanssa ja nähdä heidän toimiaan vierestä tuossa kaarella. Nälkä omaan harjoitteluun ja kehittymiseen kasvaa tällaisista kokemuksista, ja tavoitteena on jonakin päivänä päästä pelaamaan aikuisten Superpesistä säännöllisesti.

Myös Kouvolan pelinjohtaja Iivarinen halusi antaa tunnustusta teini-ikäiselle jokerilleen. Iivarisen mukaan Pitkäsen esitykset junioripeleissä ja harjoituskentillä ovat tehneet vaikutuksen kokeneeseen viuhkamieheen.

– Elias on lahjakas, aktiivinen ja kova harjoittelija, josta hän sai tänään pienen palkinnon tulikasteen muodossa. Hänen esiintymistään kentällä oli ilo seurata, kehaisi Iivarinen ottelun lehdistötilaisuudessa.

Itse ottelu päättyi tiistaina vierasjoukkue Kouvolan voittoon jaksoin 0–1 (1–7, 0–0).

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt