Huippupesäpalloilija Jussi Kiikeri on kuollut – ”Suuri legenda”

Ilmajokinen pesäpallolegenda on poissa.

Jussi Kiikeri (toinen oik.) teki merkittävää työtä pesäpallon parissa.

21.4.2019 18:57

Pesäpallolegenda Jussi Kiikeri on kuollut 85-vuotiaana. Suru-uutinen vahvistettiin sunnuntai-iltana Ilta-Sanomille Kiikerin kasvattajaseurasta Ilmajoen Kisailijoista.

– Näin on valitettavasti käynyt. Hän nukkui eilen aamuyöstä pois, Ilmajoen Kisailijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Krista Pöytälaakso kertoi IS:lle.

Kiikeri syntyi joulukuun 4. päivä 1933 Ilmajoella. Kansallispeli vei lahjakkaan urheilijanalun nopeasti mennessään. Kiikeri aloitti pesäpallouransa Ilmajoen Kisailijoiden riveissä 1950-luvun alussa.

Menestystä tuli nopeasti. Kiikeri valittiin kahdella ensimmäisellä pääsarjakaudellaan Vuoden pesäpalloilijaksi. Kaikkiaan urheilija vei arvostetun tittelin kolme kertaa. Samaan on pystynyt vain nykyään Oulun Lipossa pelaava lukkarilegenda Toni Kohonen.

Viekkaana taktikkona tunnettu Kiikeri oli myös pääsarjan lyöjäkuningas vuosina 1958 ja 1960. Hän pelasi urallaan 20 arvo-ottelua.

Kiikeri eli elämänsä loppuvuodet synnyinseudullaan Ilmajoella. Krista Pöytälaakson mukaan takavuosien tähtipelaajan poismeno on pesäpalloyhteisölle tuntuva takaisku.

– Hän oli suuri legenda, joka toi positiivisella tavalla Ilmajokeakin esiin. Hän vei pesäpalloa paljon eteenpäin. On todella suuri menetys, kun legendoja lähtee, Pöytälaakso sanoi.

Jussi Kiikerin kuolemasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?