Pesäpallo

34-vuotiaana kuollut pesäpalloilija Mika-Matti Ojala kertoi harvinaisesta sairaudestaan KS:lle 2015: ”Herkästi uusiva syöpä”

Julkaistu:

Pesäpallo
Kouvolan Pallonlyöjien pitkäaikainen luottopelaaja Mika-Matti Ojala, 34, kuoli sunnuntaina aamuyöstä. Hän kertoi harvinaisesta syövästään Kouvolan Sanomille 2015.
KPL:n Pallonlyöjien verkkosivujen mukaan Mika-Matti Ojala kuoli vaikean sairauden uuvuttamana.

Seuran oma kasvatti Ojala pelasi KPL:ssä vuosina 2001–2014 yhteensä 250 Superpesiksen runkosarjan ottelua. Hän voitti SM-hopeaa kausina 2009 ja 2010.

– Miksu oli joukkuepelaaja viimeisen päälle. Omassa joukkueessa aivan mahtava tyyppi ja näytti aina esimerkkiä omalla asenteellaan. Sitkeästi teki töitä ja koskaan ei valittanut. Sairastumisen loppu kuvastaa hyvin Miksua. Ei valittanut, vaikka olisi varmasti ollut aihetta, KPL:n kapteeni Anssi Lammila muisteli Ojalaa KPL:n verkkosivuilla.

Haminan Palloilijoihin siirtynyt Ojala kertoi vuonna 2015 Kouvolan Sanomien haastattelussa, että hänen keuhkoistaan oli löytynyt neuroendokriininen kasvain. Kyse oli harvinaisesta syövän muodosta, johon vuosittain sairastuu vain hieman yli 200 suomalaista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tämä on herkästi leviävä ja uusiva syöpä. Kävin viime torstaina kokovartalokuvissa, joista pitäisi selvitä, onko se levinnyt keuhkosta muualle, Ojala kertoi kesällä 2015 Kouvolan Sanomille.

KPL kunnioitti Ojalan muistoa sunnuntaisessa halli-SM:n alkusarjaottelussaan Imatran Pallo-Veikkoja vastaan. KPL:n pelaajien hihassa Imatralla oli surunauhat.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt