Pesäpallo

Jo aiemmin elämässä kovia kokenut pesäpalloilija loukkaantui vakavasti – ”Lähetti viestin, että on hengissä ja parsittu kasaan”

Julkaistu:

Pesäpallo
Vakavasti loukkaantunut Pattijoen Miikka Matikka pystyi lähettämään pelinjohtajalle viestin leikkauksensa jälkeen.
Pattijoen Urheilijoiden pelijohtajan Jussi Haapakosken sydämeltä putosi sunnuntai-aamuna tonnien painoinen huolen taakka: lauantaina ottelussa vakavasti loukkaantunut pesäpalloilija Miikka Matikka pystyi jo lähettämään hänelle tekstiviestin leikkauksensa jälkeen.

Matikka loukkaantui vierasottelussa Oulun Lippoa vastaan lähdettyään hakemaan syöksykoppia, mutta pallo jäi hänen kehonsa ja kentän väliin.

– Olen nähnyt kymmeniä tuollaisia tilanteita, ja noin vakava loukkaantuminen oli järjettömän huonoa tuuria. Luulin aluksi, että siinä vain lähtivät ilmat pihalle, pelinjohtaja Haapakoski kertoi Ilta-Sanomille.

Matikka jatkoi pelaamista loukkaantumisensa jälkeen hetken, kunnes tuskat kävivät niin sietämättömiksi, että ympäristöäkin hirvitti. Myös Matikan puoliso oli seuraamassa ottelua ja joutui todistamaan läheltä vakavaa loukkaantumista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Karusti sanottuna jos vaikka akillesjänne menee poikki, niin siinä tietää, mistä on kyse. Nyt ei ollut mitään tietoa, miksi toinen huusi aivan järkyttävissä tuskissa, Haapakoski sanoi.

Matikka oli saanut sisäelinvamman. Hänet kuljetettiin nopeasti ambulanssilla Oulun Yliopistolliseen sairaalaan, jossa hänet leikattiin.

”Häät yhä voimassa”

Pelinjohtaja eli raastavassa epätietoisuudessa lauantaista sunnuntai-aamuun, jolloin sai helpottaneen tiedon.

– Miikka lähetti viestin, että on hengissä ja hänet on parsittu kasaan. Viestissä oli hymiökin, Haapakoski sanoi.

– Ennen viestiä epätietoisuus oli kaikista pahinta. Ne olivat todella pitkiä minuutteja ja tunteja, kun ei yhtään tiennyt, missä kunnossa hän on.

Matikan on määrä mennä maaliskuussa naimisiin puolisonsa kanssa. Hän oli kertonut Haapakoskelle viestissään myös, että hääsuunnitelmat ovat edelleen voimassa.

– Viestissä oli huumoriakin mukana, mikä oli todella helpottavaa. Miikka on vimpan päälle mahtavan hieno ihminen ja suuri joukkuepelaaja.

Hyvinkään ampumistapaus

Matikka, 32, on kokenut todella kovia aikaisemminkin elämässään. Hän joutui yhdeksi uhreista Hyvinkään ampumistapauksessa 26. toukokuuta 2012.

Silloin Hyvinkään Tahkoa edustanut Matikka loukkaantui. Välikohtauksessa kuoli yksi hänen silloisista joukkuekavereistaan.

Pattijoen pelinjohtaja sanoo, ettei Matikan kanssa ole keskusteltu Hyvinkään traagisista tapahtumista.

– En ole häneltä asiasta kysynyt, enkä aio kysyä. Näköjään sille, jolle sattuu, sattuu sitten kunnolla. Minä haluan miehelle vain terveyttä ja iloista elämää, Haapakoski sanoi.

Matikan toipumisaikataulusta ei ole tässä vaiheessa tietoa. Hän ehkä toipuu viikonlopun loukkaantumisestaan pesäpallokauden alkuun, mutta se on täysin toissijaista.

– Pesis on tärkeä ja rakas laji, mutta täysin toinen juttu, kun jotakin noin vakavaa tapahtuu. Nyt tärkeintä on se, että mies on hengissä ja hyvässä hoidossa. Hän tulee takaisin sitten kun tulee, huojentunut Haapakoski sanoi.

Matikka siirtyi Pattijoen Urheilijoihin viime syksynä Imatran Pallo-Veikoista.

Matikka on voittanut urallaan yhden miesten Suomen mestaruuden: heti ensimmäisellä kaudellaan Hyvinkään Tahkossa 2007. Hänet valittiin samana vuonna Vuoden tulokkaaksi.

Matikan loukkaantumisesta kertoi jo aikaisemmin lauantaina Kaleva.

TARJOUS: Urheilulehti puoleksi vuodeksi

49,00 €/6 kk * (norm. 87 €)

Tilaa »
  • Painettu Urheilulehti viikoittain kotiin kannettuna
  • Kaikki tilausjakson aikana ilmestyvät kausioppaat, mm. Veikkausliiga

* Määräaikainen 6 kk:n tilaus, joka ei jatku automaattisesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt