Pesäpallolegenda Jouko Kemilä on kuollut

Julkaistu:

Pesäpallo
1960- ja 1970-lukujen suurpelaaja Jouko ”Jokkeri” Kemilä on kuollut, kertoo Pesäpalloliitto.
Pesäpalloliiton verkkosivujen mukaan Jouko Kemilä kuoli pitkäaikaisen sairauden uuvuttamana 14. tammikuuta. Hän oli kuollessaan 77-vuotias.

Lempinimillä Jokkeri ja Kunnari-Kemilä tunnettu Kemilä voitti etenijäkuninkuuden ja tehopelaajan tittelin kaudella 1968. Hän pelasi Itä-Lännessä 1966 ja 1970 sekä voitti Oulun Lipon joukkueessa Suomen mestaruuden 1971 ja 1972.

Lempinimi ”Kunnari-Kemilä” tuli liiton mukaan Haminan Vallikentällä heinäkuussa 1968 pelatusta ikimuistoisesta ottelusta. Kemilä iski tuolloin perättäisillä lyöntivuoroilla 3+4 juoksua ja toi samassa ottelussa seitsemän juoksua. Kemilän kunnarit toivat Lipolle 18–13-vierasvoiton.

Pesäpalloliiton sivujen mukaan Kemilän pesäpallomotto oli ”heittäytyköön hitaat”. 100 metriä aikaan 11,1 juossut Kemilä ei koskaan syöksynyt.

Pesäpalloa aktiivisesti myös vanhoilla päivillään seurannut Kemilä oli todellisen urheiluperheen isä. Hänen poikansa Jussi voitti pesäpallon SM-kultaa Pattijoen Urheilijoiden paidassa vuonna 2008 ja pelasi seitsemän kertaa Itä-Länsi-ottelussa. Jouko Kemilän tyttäret Minna ja Jutta olivat maajoukkuetason yleisurheilijoita.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt