Joensuun Maila ryösti kotiedun Superpesiksen finaalisarjassa – avausottelusta muodostui todellinen trilleri

rac

Julkaistu:

Superpesis
Joensuun Maila otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Kouvola–Joensuu 0–1s (1–1, 6–6, 0–1)

Otteluvoitot 0–1

Joensuun Maila aloitti miesten Superpesiksen finaalisarjan vierasvoitolla sunnuntaina. Kouvolassa pelattu ensimmäinen finaaliottelu venyi yli kolmituntiseksi jännitysnäytelmäksi, ja ratkaisu nähtiin vasta supervuorossa.

Ottelun huippuhetket yllä olevalla videolla.

Lähes 4 300 katsojan edessä pelatun kamppailun ensimmäinen jakso päättyi tasalukemiin 1–1.

Joensuu karkasi toisen jakson toisen vuoroparin aloittavalla vuorolla 4–1-johtoon, kun Juha Puhtimäki tyhjensi kunnarillaan kentän ajolähdössä.

Kouvolan Pallonlyöjät kampesi kuitenkin vielä jakson tasoihin. Kiri huipentui neljännen vuoroparin tasoittavalla, kun Teemu Nurmio löi Matti Saukon kotiin ja kiersi itse kunnarin. KPL pääsi yrittämään palottomassa tilanteessa vielä ottelun voittojuoksua, mutta vieraat kestivät rynnistyksen.

Supervuoron ainoa juoksu nähtiin aloittavalla vuorolla, kun Mikko Kemppainen ehti hiuksenhienosti kotiin Juha Niemen lyönnillä. Tuomaristo kävi tarkistamassa tilanteen videolta ja osoitti juoksua.


Kotijoukkue ei saanut tasoittavalla vuorollaan juoksua aikaiseksi, ja Joensuu ryösti finaalisarjan kotiedun itselleen.

Sarjan toinen osaottelu pelataan ensi lauantaina Joensuussa. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 2010, kun finaalissa pelaavat muut kuin Vimpelin Veto ja Sotkamon Jymy. Superpesiksen finaalisarja on edellisen kerran pelattu ilman kumpaakaan edellä mainittua joukkuetta vuonna 2005. Silloin vastakkain olivat Kiteen Pallo ja Nurmon Jymy.

Kouvolan Pallonlyöjät voitti edellisen Suomen mestaruutensa vuonna 1976. Joensuun Maila puolestaan pelaa nyt ensimmäistä kertaa finaalissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt