Jyväskylä voiton päässä mestaruudesta naisten Superpesiksessä – Tampereen trilleri venyi kotiutuslyöntikilpailuun

rac

Julkaistu:

Naisten Superpesis
Jyväskylän Kirittäret haki vierasvoiton finaalisarjan toisesta kamppailusta.

Manse PP–Kirittäret 0–1k (3–3, 4–4, 0–0, 0–2)

Otteluvoitot 0–2

Runkosarjan voittaja Kirittäret sysäsi hallitsevan mestarin Manse PP:n kuilun partaalle naisten Superpesiksen finaalisarjassa. Jyväskyläläiset veivät trilleriksi muodostuneen toisen osaottelun nimiinsä vieraskentällä kotiutuslyöntikisan jälkeen ja siirtyivät sarjassa 2–0-johtoon.

Mestaruus on katkolla huomenna sunnuntaina Jyväskylässä.

Hermostuneisuus paistoi molempien joukkueiden otteista reilun 1 800 katsojan edessä pelatussa toisessa osaottelussa.

Vierasjoukkue oli kiinni avausjakson voitossa vielä ennen neljännen vuoroparin tasoittavaa, mutta Petra Hussa löi Kirsi Ala-Lipastin kotiin, ja Tampere kampesi jakson tasoihin.

Toisella jaksolla Manse PP karkasi Hussan kunnarilla kolmannen aloittavalla jo 4–1-johtoon. Tälläkään kertaa johto ei kuitenkaan kestänyt, ja Kirittäret nousi tasoihin neljännen tasoittavalla.

Supervuorossa kumpikaan joukkue ei saanut luotua kotituspaikkoja, ja ratkaisu venyi kotiutuslyöntikisaan. Siinä Kirittärien Saana Sumen ja Emma Nieminen onnistuivat kotiuttamaan Camilla Kirsilän ja Ella Korpelan.

Kotijoukkue ei löytänyt tasoittavalla vuorollaan aukkoja vieraiden ulkokentästä, ja kotiutuslyöntikilpailu päättyi Kirittärien 2–0-voittoon.

Jo 16. kertaa tällä vuosituhannella finaaleissa pelaavalla Kirittärillä on mahdollisuus palata kultakantaan sunnuntaina kotonaan. Seura juhli viimeksi mestaruutta kaksi vuotta sitten. Nykyjoukkueen pelaajista peräti kahdeksan voittaa kuitenkin vasta tänä syksynä ensimmäisen SM-mitalinsa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt