Pesäpallo

Pesiksessä jysähtämässä iso siirtopommi: Toni Kohonen jättämässä Sotkamon – ”Kaikki sovittu, allekirjoitusta vailla”

Julkaistu:

Pesäpallo
Kaikkien aikojen pesäpalloilijan Toni Kohosen ura on jatkumassa Hyvinkäällä, jonne on palaamassa myös Juha Korhonen.
Pudotuspelivaihetta käynnistelevässä Superpesiksessä on jysähtämässä todellinen siirtopommi. Ilta-Sanomien sisäpiirilähteen mukaan kaikkien aikojen pesäpalloilijan, Sotkamon Jymyä vuodesta 2011 edustaneen Toni Kohosen, 42, ura jatkuu ensi kaudella Hyvinkään Tahkossa.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Kohonen ja Tahko ovat sopineet kaikki siirron yksityiskohdat, ja lukkarikuningas raapaisee nimensä sopimuspaperiin heti, kun runkosarjassa neljänneksi jääneen Jymyn pelit ovat päättyneet.

– Kaikki sovittu, allekirjoitusta vailla, sisäpiiriläinen vahvistaa IS:lle.

Asiaa ei ole haluttu julkisuuteen niin kauan kuin jo 11. SM-kultaansa tavoitteleva Kohonen kantaa kainuulaisten violetti-oranssia sotisopaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kauden aiemmissa siirtohuhuissa Kohosta on viety myös Imatralle, mutta uusmaalaiset näyttävät vetäneen pidemmän korren.

Kohonen on edelleen Superpesiksen valovoimaisimpia pelaajia. Tällä kaudella hän pelasi uransa 22. Itä–Länsi-ottelun. Vuoden lukkariksi kiteeläislähtöinen pelaaja on valittu 12 ja Vuoden pelaajaksi 3 kertaa. Hän on pelannut eniten otteluita Superpesiksen historiassa. Vuonna 1993 alkaneella pääsarjaurallaan Kohonen on edustanut Kiteetä, Oulua, Kouvolaa ja Sotkamoa.

Superpesiksen kultaa viimeksi 2007 voittaneen Tahkon hyvät uutiset eivät pääty tähän. Seuraa 1999–2016 edustanut jokerilyöjä Juha Korhonen, 37, on palaamassa Hyvinkäälle. Hän on viime ja tämän kauden edustanut pudotuspeleihin kultamitalitavoittein lähtevää Kouvolaa. Korhonen kuului tulikuumine mailoineen torstaina päättyvän runkosarjan tähtipelaajiin: 125 juoksua 31 ottelussa.

Miesten Superpesiksen runkosarja päättyy tänään torstaina. Kärkinelikon järjestys on jo selvä: Kouvola, Vimpeli, Joensuu ja Sotkamo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt