Naistuomaria seksistisesti solvannut pesäpallopomo erosi – ”Toivottavasti saisin häneltä synninpäästön” - Pesäpallo - Ilta-Sanomat

Naistuomaria seksistisesti solvannut pesäpallopomo erosi – ”Toivottavasti saisin häneltä synninpäästön”

Kiteen Pallon kausi miesten Superpesiksessä päättyi puolivälieriin viime viikolla.

Julkaistu: 1.9.2017 11:31

Twitter-kirjoituksellaan kohun aiheuttanut Aki Sutinen on eronnut Kiteen Pallon johtokunnasta.

Superpesisjoukkue Kiteen Pallon johtokuntaan vielä torstaina kuulunut Aki Sutinen on irtisanoutunut tehtävästään. Hän vahvisti asian Ilta-Sanomille.

Sutinen aiheutti torstai-iltana kohun halventamalla naispelaajia ja -tuomaria twiitillään. Hän viittasi kirjoituksellaan Sotkamon ja Joensuun välistä välieräottelua tuominneeseen Suvi Kaukovaltaan.

Sutinen esitti eroamispyynnön oma-aloitteisesti heti torstai-iltana.

– Eilen illalla virheeni ymmärrettyäni laitoin seurajohdolle eroamispyynnön. Tänä aamuna puheenjohtaja soitti, ja sovimme, että vapautan paikkani seuran johtokunnasta, Sutinen kertoi.

– En missään nimessä halua loata rakkaan seuran mainetta. 33 vuotta olen pesäpallon parissa enemmän tai vähemmän ollut tekemisissä. En todellakaan halua, että seura yhdistetään tähän ja siksi erosin tehtävästä.

”Nöyrä anteekstipyyntö”

Sutinen kertoo katuvansa kirjoitustaan.

– Nöyrä anteeksipyyntö. On helppo sanoa tässä kohtaa, että olisi pitänyt olla twiittaamatta. Se kun on tehty, niin sille ei enää mitään voi. Ehdottomasti moka harmittaa.

– Herkkähän tämä sukupuoliaihe on nykypäivän yhteiskunnassa, mutta en olisi uskonut, että ihan noin herkkä. En minä puolustele, epäasiallinen twiitti se oli, hän pohti.

Suvinen aikoo esittää anteeksipyynnön myös suoraan Kaukovallalle.

– En ole vielä viitsinyt Suville soittaa, kun kello on sen verran vähän ja hän on yöllä ajellut Sotkamosta kotiin. Aion ehdottomasti pahoitella tätä henkilökohtaisesti hänelle. Toivottavasti saisin häneltä jonkinlaisen synninpäästön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?