Suosikkitoimittaja Kaj Kunnaksen ensimmäinen Yle-uran jälkeinen työpesti julki!

Kaj Kunnas päätti pitkän uransa Yleisradiossa viime perjantaina.

Kaj Kunnas juontaa huhtikuussa järjestettävän Superpesis-tapahtuman Ruotsissa.

3.4.2017 13:22

Urheilutoimittaja Kaj Kunnas oli viime perjantaina viimeistä päivää töissä Ylen urheilutoimituksessa. Pitkän linjan toimittaja ja mediapersoona jätti taakseen talon, joka oli toiminut hänen työpaikkanaan lähes 30 vuoden ajan.

– Lähdin tosi haikeana. Ei siitä mihinkään pääse. 27 vuoden aikana olen saanut niin monen loistavan ammattilaisen kanssa tehdä töitä, Kunnas kommentoi Ilta-Sanomille lauantaina.

Hän ei vielä lauantaina osannut sanoa, missä työskentelee seuraavaksi.

– Luotetaan siihen, että kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu, Kunnas sanoi.

Kaj Kunnas juontaa pesistapahtuman huhtikuussa.

Nyt Kunnaksen tulevista suunnitelmista on saatu ensimmäinen viite. Pesäpalloseura Joensuun Maila tiedotti, että Kunnas juontaa 22. huhtikuuta järjestettävän Finnish Baseball Goes Stockholm -tapahtuman.

Tukholmassa järjestettävässä tapahtumassa pelataan naisten ja miesten Superpesiksen viralliset kauden avausottelut.

Naisten ottelussa kohtaavat Porin Pesäkarhut ja Manse PP, miesten matsi käydään Joensuun Mailan ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä.

– Suuri ilo ja kunnia saada olla yhtenä palasena tätä kokonaisuutta. Odotan ”Tukholman valtausta” vesi kielellä. Tai kuten jenkit sen ilmaisisivat: History will be made, Kunnas tunnelmoi tiedotteessa.

– Odotan tapahtumasta aurinkoista, iloista ja rajat ylittävää tapahtumaa! Nyt näytetään tukholmalaisille, kuinka upea peli pesis on. Nyt pistetään sitä kuuluisaa ”örinää pönttöön", Kunnas jatkoi.

Kunnas: Sopiva parin päivän keikka

Ilta-Sanomat tavoitti Kaj Kunnaksen iltapäivällä. Hän kertoi, että tapahtuman järjestäjät ottivat häneen yhteyttä ja kysyivät juontajaksi.

– Tämä on sopiva parin päivän keikka. Just tällaiset lyhyet pätkät ovat mukavia ja sopivat tähän elämäntilanteeseeni, Kunnas sanoi.

Vastaavanlaisia juontokeikkoja Kunnas tekisi mielellään jatkossakin. Joitakin työkeikkoja hänellä on jo suunnitteilla, mutta hän pysyy vielä vaiti siitä, missä häntä voidaan tulevaisuudessa nähdä ja kuulla.

– En mä vielä viitsi sen enempää sanoa. Selvää on, etten mä halua sataprosenttisesti työtä vaihtaa. On kiva olla urheilutapahtumissa ja ihmisten parissa, enkä mä miksikään oloneuvokseksi vielä viitsi ryhtyä.

Kaj Kunnas Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman yleisössä.

Tukholmassa järjestettävää Superpesis-keikkaa Kunnas odottaa innolla.

– Eihän pesäpallo niitä mun kaikkein tutuimpia lajeja ole, mutta totta kai mä sitä herkeämättä seuraan. Ennen kaikkea mua viehättää se, että pesäpallo on lajeista sieltä tasa-arvoisimmasta päästä. Tässäkin kokonaisuudessa on kiva, että siellä on sekä naisten että miesten pelit.

Finnish Baseball Goes Stockholm -tapahtuma liittyy Suomi 100 -juhlavuoteen.

– On hienoa viedä positiivista suomalaisuutta rajojen ulkopuolelle. Sen verran tiedän, että järjestäjät ovat olleet ruotsalaiskouluihin yhteydessä. On ollut puhetta siitä, että paljon ruotsalaisia koululaisia tulisi seuraamaan otteluita, Kunnas kertoi.

Juttua päivitetty klo 15.00: Lisätty Kunnaksen kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?