New York Yankeesin kykyjenetsijä vakuuttui – pesäpalloilija miljoonaliigassa ”ehdottoman realistista, jos...”

Pesäpalloilijoiden nouseminen amerikkalaisen baseballin kuninkuussarjaan on täysin realistista, uskoo Troy Williams.

Näiden tasolla: Yankees-scoutin mukaan pesäpalloilijoiden heitto- ja juoksuominaisuudet ovat MLB-tasoa.

28.6.2015 15:44

Legendaarisen baseball-seuran New York Yankeesin Euroopan kykyjenetsijä Troy Williams myhäili sunnuntaina innostuneena Hyvinkään Pihkalassa. Suomen Baseball- ja Softball-liiton puheenjohtajan Tony Jonesin kutsumana pesäpallon miesten Itä–Länsi-tapahtumaan saapunut Williams oli erittäin vaikuttunut pesäpalloilijoiden kyvyistä.

– Osasin odottaa, että he ovat kovia urheilijoita. Mutta tämä on silti uskomatonta!

– Näillä jätkillä on kaikki tärkeimmät ominaisuudet olemassa, jotta he voisivat pelata jopa Major-liigassa. Totta kai se vaatisi opettelua ja kovaa harjoittelua, varsinkin lyömisen osalta, mutta heittämisen, kiinniottamisen ja juoksemisen suhteen heillä on kaikki edellytykset, kokenut baseball-mies arvioi Itä–Länsi-pelaajia.

Williams mittasi miesten Itä–Lännen alkulämmittelyssä myös huippupesäpalloilijoiden heittonopeuksia tutkan avulla. Kovimman tuloksen nakkasi Sotkamon Jymyn Niko Korhonen, jonka heiton tutkalukema oli 97 mailia tunnissa (156 km/t). Vimpelin Vedon Henri Puputin ja Mikko Kanalan sekä Jymyn Jani Komulainen heittivät baseball-palloa 94 mailin tuntinopeudella.

Lukemat yllättivät kykyjenetsijän täysin.

– Korhosen heittämä lukema on kovin koskaan Euroopassa heitetty lukema. Nämä lukemat ovat myös Major-liigan syöttäjien keskiarvoja selvästi korkeampia. Erittäin vakuuttavaa, Williams sanoi.

Williams ja Jones uskovat, että pesäpallon ja baseballin välisen yhteistyön kehittäminen on kannattavaa. Williams uskoo myös, että pesäpalloilijoita tullaan tulevaisuudessa näkemään miljoonia dollareita tienaavien baseball-tähtien keskuudessa.

– Olisin yllättynyt, jos joku pesäpalloilija ei nousisi 10 vuoden kuluessa Major-liigaan. Jos sellainen pelaaja löytyy, jolla lahjat ja innostus yhdistyvät, se on ehdottomasti realistista, hän vakuuttaa.

– Pesäpalloilijan nouseminen Major-liigaan olisi myös valtava imagovoitto pesäpallolle, sillä lajin näkyvyys nousisi aivan eri sfääreihin. Baseball on valtava laji paitsi Yhdysvalloissa myös esimerkiksi Japanissa ja Kuubassa, Williams kertoo.

Miesten 81:s Itä–Länsi-ottelu pelataan tänään Hyvinkäällä. Ottelu alkaa klo 16.00.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?