Lapua aloitti naisten finaalit voitolla

Lapuan ja Porin naiset kävivät tiukan ja vähäjuoksuisen kamppailun Lukkarilan pesäpallostadionilla keskiviikkona.

Tanja Vehniäinen

4.9.2013 20:27

Molempien joukkueitten ulkopeli piti, joten juoksut olivat kortilla. Ottelun sankarittareksi nousi kotijoukkueen jokerilyöjä Tanja Vehniäinen, joka tykitti joukkueensa neljästä juoksusta peräti kolme. Lapua voitti 2-0 (2-0, 2-1).

Ensimmäinen jakso oli molemmilta joukkueita hermostunutta yrittämistä. Pori onnistui saamaan pelaajan kolmoselle vain kerran ja nihkeää oli emäntäjoukkueenkin sisäpeli. Joukkue onnistui kuitenkin porittaria paremmin ja neljästä kolmostilanteesta syntyi kaksi juoksua. Molemmat kirjattiin lyöjäjokerin Tanja Vehniäisen nimiin. Kotiin juoksivat Sanna Luoma ja Tiia Koivuniemi.

Kärkilyöntejä Vehniäiselle kirjattiin ensimmäisellä jaksolla kaksi Ja toiselle jokerilyöjälle Enni Kylä-Kauselle neljä.

- Kyllä marginaalit tällaisissa peleissä ovat niin pienet, että yksikin juoksu voi ratkaista jakson. Ensimmäinen juoksu syntyi muuten vapaalla lyönnillä, sanoi Vehniäinen.  

Lindströmin kunnari herätti toiveita

Toinen jakso noudatti samaa käsikirjoitusta kuin ensimmäinenkin. Vehniäinen oli jälleen ratkaisijan osassa ja vei kotijoukkueen juoksun johtoon heti ensimmäisessä vuoroparissa.

Kolmannessa Tiia Koivuniemi löi jakson voittojuoksun.

Jakson viimeisen vuoroparin Pori aloitti pirteästi, sillä ensimmäisenä lyöjänä Milla Lindström puhkaisi Lapuan kakkospuolen ja juoksi näyttävän kunnallinen. Tämä jäi kuitenkin joukkueen ainokaiseksi. Porin pelinjohtajan Marko Hovi oli hieman pettynyt joukkueensa esitykseen.

- Kaksi juoksua annettiin omilla virheillä, mutta kaksi tuli hyvillä lyönneillä. Tasainen koitos on varmasti lauantaina Porissa, Hovi tuumi.

Lapuan pelinjohtajan Jukka Liikala puolestaan sanoi, että joukkue pelasi, kuten ennakolta sovittiin.

Mestaruuteen tarvitaan kolme voittoa. Toinen finaali pelataan lauantaina Porissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?