Pesislegenda lataa: "Pelaajia ja joukkueita suorastaan yllytettiin järjestämään sopupelejä"

Oulun Lipon legenda Kari Kallio ei ollut millään tavalla osallisena vuoden 1998 surullisenkuuluisissa sopupeleissä.

Kari Kallio

25.5.2013 6:00

Kallio on iloinen siitä, että tekijät jäivät kiinni. Samalla hän kuitenkin syyttää Superpesistä ja Veikkausta mittaamattomista lajille aiheutetuista vahingoista.

- Pelaajia ja joukkueita suorastaan yllytettiin järjestämään sopupelejä. Tällä tavalla haluttiin saada kiinni tiettyjä huippupelaajia, joita jo epäiltiin. Heille rakennettiin ansa, mutta seuraukset olivat arvaamattomat.

Kallion mielestä Superpesis oli ahneuksissaan tuhota koko lajin.

- Ensin koskettiin lajin pyhimpään, eli muutettiin 9 vuoroparin peli jaksopeliksi vedonlyönnin takia. Sitten ei tehty mitään eettisiä sääntöjä pelaamisesta. Veikkauksen puolestaan oli helppoa uhrata kansallislaji ja jättää se listoilta. Jalkapallossa on ollut vielä pahempia tapauksia, mutta onko sitä jätetty?

Kallio ei puolustele sopupelejä järjestelleitä ja niitä pelanneita, mutta sysää vastuuta koko sotkusta myös Superpesikselle ja Veikkaukselle.

- Kuka kävelee ohi, jos maassa on tuhannen markan seteli? Merkityksetön kierros ja kolmella pelillä 43:n kerroin. Tällä saatiin kiltit kotipojatkin pelaamaan.

Seuraavan vuoden Itä–Länsi-ottelun kokoonpanot menivät lähes kokonaan uusiksi, kun poliisin esitutkintamateriaali paljasti, miten suuri määrä huippupelaajistakin oli sotkeentunut sopupeleihin. Kari Kallio oli yksi harvoja, joita ei tarvinnut vaihtaa.

Lue päivän Ilta-Sanomista kattava artikkeli Kari Kallion pesäpallourasta.  

Kari Kallio pelasi kaudella 1997 Kaisaniemen Tiikereissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?