Somevaikuttaja Satu Nordling Gonzalezin tytär Vanessa, 13, kuoli yllättäen – ”En saa henkeä”

My Baby Dolls -Instagram-tilistään tuttu ruotsinsuomalainen suurperheen äiti Satu Nordling Gonzalez kertoo, että syy Vanessa-tyttären kuolemaan selvisi ruumiinavauksessa.

Ruotsin ja Suomen suosituimpiin sosiaalisen median perhevaikuttajiin kuuluvan Satu Nordling Gonzalezin , 39, Vanessa-tytär, 13, on kuollut yllättäen. Gonzalez kertoi asiasta suositulla My Baby Dolls -Instagram-tilillään. Musertunut äiti kertoi suru-uutisesta alun perin Instagramissa 16. toukokuuta.

– En saa henkeä. Suloisin ja rakas tyttäremme Vanessa ei enää ole kanssamme. Olkaa kiltit ja lähettäkää meille rakkautta ja voimaa, jotta selviämme tästä sanoinkuvaamattomasta menetyksestä, Nordling Gonzalez kirjoitti tuolloin.

Suurperheen äitinä tutuksi tullut ruotsinsuomalainen Nordling Gonzalez kertoi tämän jälkeen, että aikoo kertoa asiasta enemmän yli 445 000 Instagram-seuraajalleen, kunnes hänellä on enemmän voimia ja hän löytää oikeat sanat tapahtuneelle.

Nyt Nordling Gonzalez on kuitenkin kertonut tyttärensä kuolinillan tapahtumat pysäyttääkseen asian ympärillä vellovat huhut. Hän pyysi useamman kerran ihmisiä lopettamaan huhujen levityksen ja kuolinsyyllä spekuloinnin.

Nordling Gonzalez kertoo tapahtuneesta Instagram-julkaisussaan, jossa Vanessa-tytär poseeraa kainalosauvojen kanssa. Vanessa loukkasi hiljattain polvensa trampoliinionnettomuudessa ja hänen oli tarkoitus mennä polvileikkaukseen.

– Käyn päässäni tapahtumia läpi koko ajan, mutta minun on vaikea kirjoittaa asiasta. Teen tämän (tekstin) Vanessan vuoksi, mutta myös meidän, jotta saamme surra rauhassa ilman spekulaatioita ja huhuja.

Nordling Gonzalez kertoo heränneensä yöllä toukokuun 15. päivä siihen, että Vanessa oksensi huoneessaan. Äiti luuli, että tytärtä jännitti aamulla edessä oleva leikkaus. Hän kertoo vieneensä tyttärensä ulos terassille, jossa tytär kertoi, että hänen selkäänsä särkee. Pian Vanessan oli vaikea hengittää.

– Ambulanssi saapui ennen kuin ehdin edes lopettaa puhelua. Kaikki ensitestit näyttivät hyviltä, mutta koska Vanessan kurkku oli turvonnut myös ulkopuolelta, hän lähti ambulanssilla sairaalaan Andersin (isänsä) kanssa.

Nordling Gonzalez kertoo miehensä soittaneen sairaalasta ja kertoneen kaiken olevan kunnossa.

– Hän sanoi: nuku nyt ja soitamme sinulle, kun röntgenkuvat on otettu.

Tämän jälkeen Nordling Gonzalez kertoo laittaneensa perheen pienet lapset, jotka olivat heränneet tapahtumiin, takaisin nukkumaan. Kello neljältä aamuyöllä Nordling Gonzalez heräsi miehensä soittoon:

Vanessa oli saanut sydänpysähdyksen.

Nordling Gonzalez lähti välittömästi sairaalaan.

– Perillä halasin järkyttynyttä Andersia ja pääsimme huoneeseen, jossa 20–30 lääkäriä kamppailevat sen kanssa, että saisivat Vanessan sydämen jälleen käyntiin.

– He taistelivat kaksi uskomattoman pitkää tuntia ja tekivät todella kaikkensa pelastaakseen rakkaan tyttäremme elämän, kunnes se ei enää auttanut.

Nordling Gonzalez kertoo, että Vanessan aortta oli repeytynyt niin, että verta oli vuotanut tämän keuhkoihin ja muualle kehoon.

– Ruumiinavauksen mukaan hänen verisuonensa olivat hauraat ja oli vain ajan kysymys, koska näin tapahtuisi. Emme olisi voineet estää tätä mitenkään.

Tukholmassa asuva Nordling Gonzalez on kertonut suurperheensä elämästä useiden vuosien ajan ensin blogissaan ja sitten sosiaalisessa mediassa. Vanessa oli perheen lapsista toisiksi vanhin. Lisäksi perheeseen kuuluu kymmenen muuta lasta, joista nuorin on kuusi kuukautta ja vanhin 14 vuotta.

Somevaikuttaja on kiittänyt Instagramissa sukulaisia ja ystäviään siitä, että nämä ovat olleet suurperheen luona aamusta iltaan pitämässä heistä huolta. Hän on sanonut, ettei perhe olisi mitenkään pärjännyt musertavasta ajasta ilman läheisiään.

Tukholmassa asuva Nordling Gonzalez kertoi perheensä arjesta Ilta-Sanomien haastattelussa viime maaliskuussa. Hän kertoi, että iso perhe ja äitiys olivat aina olleet hänen suurimpia unelmiaan.

– Olen aina halunnut monta lasta hoivattavaksi. Nautin siitä, että saan pitää lapsista huolta ja että saan antaa heille myös toisensa ja elinikäisen ystävyyden, Nordling Gonzalez kommentoi IS:n haastattelussa tuolloin.

  • Voit lukea koko haastattelun alla olevasta linkistä:

Lue lisää: Kun Satu, 39, ja lapset astuvat ovesta ulos, ihmiset alkavat tuijottaa – "Ovatko kaikki minun"

Nordling Gonzalezin vanhemmat ovat suomalaisia, mutta hän on itse syntynyt Ruotsissa. Hän on ylpeä suomalaisista juuristaan ja puhuu lastensa kanssa suomea.

IS:n haastattelussa Nordling Gonzalez kuvaili rakkauden olevan suuperheen äitiydessä antoisinta.

– Saan lapsistani valtavasti iloa joka ikinen päivä.

– Yhteenkuuluvuuden tunne on minulle tärkeää. Arvostan sitä, että todella otamme perheen kanssa aikaa olla yhdessä. Sen vuoksi teemmekin paljon asioita yhdessä, kuten käymme uimassa, kävelyillä, matkustelemme ja retkeilemme.

Lue lisää: Kun Satu, 39, ja lapset astuvat ovesta ulos, ihmiset alkavat tuijottaa – "Ovatko kaikki minun"

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?