SK: Opettaja lataa suorat sanat kauhuvanhemmista – uhattiin haastaa oikeuteen, kun lapsi sai ”vain” ysin

Ulvilan yhteiskoulun liikunnanopettajan Seppo Vihelän näkemykset nykyvanhemmista Satakunnan Kansassa ovat herättäneet paljon keskustelua. Tämän jutun lopussa voit kertoa oman mielipiteesi.

Liikunnanopettaja ja Porin Ässien entinen fysiikkavalmentaja Seppo Vihelä avautui kärkkäästi Satakunnan kansalle vaikeista vanhemmista, joita hän on kohdannut sekä oppilaiden että kiekkoilijoiden kanssa työskennellessä.

24.11. 15:52

Ulvilan yhteiskoulun liikunnanopettaja Seppo Vihelä kertoo Satakunnan kansassa siitä, millaisia kommentteja ja vihaviestejä opettajat saavat vanhemmilta. Palautteissa toistuu se, että syytä pyritään vierittämään omien lasten sijaan aina opettajan tai lapsen luokkatovereiden niskoille.

– Erittäin moni kouluun tuleva viesti johtuu tänä päivänä siitä, että huoltajat uskovat teini-ikäisten lasten tarinat. Asiat muuttuvat kodin ja koulun välillä todella paljon. Välillä puhutaan täysin eri kieltä, koska lapset vääristelevät asioita edukseen, Vihelä sanoo Satakunnan kansassa.

– Vanhemmat myös kyseenalaistavat Wilma-viesteissä opettajan ammattitaitoa, jos liikuntatunnin jälkeen nuoren lihakset ovat tulleet kipeiksi, Vihelä antaa esimerkin.

Joskus lapselle anotaan Vihelän mukaan vapauksia olla osallistumatta opetukseen, jos lasta ei satu huvittamaan. Vihelän mukaan erivapaudet syövät lapsilta mahdollisuuden oppia esimerkiksi sääntöjen mukaan toimimista ja täsmällisyyttä – taitoja, joita tarvitaan kipeästi työelämässä.

– Minua on vaadittu antamaan oppilaalle liikunnannumeroksi kymmenen. Annoin yhdeksän ja vanhempi uhkasi kannella siitä aluehallintovirastoon ja haastaa oikeuteen. Vanhempi tiesi yhtään liikuntatuntia näkemättä, että lapsi ansaitsee kympin, Vihelä kertoo.

Vihelän mukaan kaikki vanhemmat eivät syyllisty tällaiseen.

– Noin kymmenen prosenttia vanhemmista aiheuttaa 90 prosenttia kaikista meidän töistämme. Viestejä saattaa tulla yhdeltä vanhemmalta yhteen asiaan liittyen 10–20 kappaletta, Vihelä sanoo.

Hän kertoo harkitsevansa alanvaihtoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?