Sulhasen veli piti melkoisen puheen – morsiamen naama oli näkemisen arvoinen

Juopunut juhlaväki, mokat alttarilla ja kamalat juhlapuheet. Ilta-Sanomien lukijat muistelevat häitä, joissa kaikki ei mennyt niin kuin oli suunniteltu.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat ikimuistoisimmista häämuistoistaan.

21.9. 20:05

Monet pelkäävät, että omiin häihin tulee huono sää, mutta juhlissa voi mennä pieleen moni muukin juttu.

Hääjuhlat voivat mennä pilalle myös alkoholin liikakäytön, väkivallan tai vaikkapa oudon juhlapuheen vuoksi.

Lue lisää: Morsian ”rohkaisi” itseään liköörillä ennen vihkivaloja – vastaus papin kysymykseen aiheutti kohahduksen

Toisinaan taas juhlamielen tiellä voi olla muu epäonninen sattumus.

Ilta-Sanomien lukijat ottivat kantaa hääaiheiseen artikkeliimme ja kertoivat omat epäonniset muistonsa hääjuhlistaan.

”Kuiva ei riitä kuvaamaan tunnelmaa”

Alkoholittomien häiden suosio on nousussa, kertoi hääsuunnittelija Janne-Caro Pykälä Ilta-Sanomille aikaisemmin. Lasillinen kuplajuomaa voisi kuitenkin jossakin tapauksessa rentouttaa tunnelmaa.

Muistan serkkuni häät vuosikymmenten takaa. Ne olivat sellaiset "uskovaisten" häät, eli viinaa ei tosiaan ollut pisaraakaan, vaan kotiseurat ja virrenveisuu olivat illan pääohjelmat. Sanotaanko, että sana kuiva ei riitä kuvaamaan tunnelmaa. Kaiken lisäksi porukka oli todellisuudessa kaikkea muuta kuin uskovaista. Eli juhlakaluilla ja heidän perheenjäsenillään suuta kuivasi varmaan yhtä lailla.

Omissa häissäni ei alkoholi loppunut kesken. Kännissä oltiin kuin käet, kaikilla oli kivaa ja jälkikäteen vieraat kiittelivät, että olipa mahtavat häät. Kun ihmisellä on käytöstavat hallussa, voi ottaa hiukan enemmänkin kuppia joskus.

Aina alkoholia ei tietenkään tarvita.

Vihkipari oli sataprosenttisesti absolutisteja. Viinat jäivät juomatta. Viinaa ja muuta alkoholia oli kyllä niin paljon, että sillä olisi juottanut kaikki vieraat kaatokänniin kahteen kertaan. Silti häät olivat raittiit, ja jatkuivat niin aamun pikkutunneille astia. Kukaan ei kyllästynyt, ja kaikilla oli kivaa.

Hääpuhe järkytti morsianta

Puhe kuuluu hääjuhlan odotetuimpiin ohjelmanumeroihin, mutta vitsaillessa on vaarana, että kaikki eivät ymmärrä vitsiä.

Appiukko meni uusiin naimisiin jokunen vuosi sitten. Mikäs siinä, leskimies, 88-vuotias. Appiukon veli piti hienon puheen ja vitsaili lopuksi, että vaikka iän pitäisi tuoda viisautta, sulhanen on osoittanut todeksi sen, että ikää pitäisi olla miehellä kuin miehellä merikilpikonnan verran. Nimittäin, jos järkeä kaivataan. Puhuja jatkoi, että avioon astuminen on vapauden menetys ja määräysvallan kadotus.

Morsian näytti nyrpeältä.

Morsian näytti nyrpeältä, ja sulhanen nousi ylös penkistä ja ilmoitti, että Eevertille (nimi muutettu) ei enää tarjoilla viinaksia, puhuu läpiä päähänsä poikaparka. Akaton mies kaiken ikää.

”Kun menin naimisiin, laitoin vahingossa tulevalle vaimolleni sormuksen väärään nimettömään.”

Laitoin sormuksen väärään nimettömään

Tärisivätkö sinunkin kätesi alttarilla, kuten tällä sulhasella?

Kun menin naimisiin, laitoin vahingossa tulevalle vaimolleni sormuksen väärään nimettömään. Onneksi kukaan ei huomannut.

Osa vieraista rupesi ”lokkeilemaan”

Hääjuhlia ei tarvitse automaattisesti viettää vuokratulla juhlapaikalla. Tämä lukija kertoo viettäneensä hääjuhlaa mökillä, varsin rennosti.

Osa vieraista oli vähän outoja. Olisiko ollut ihan kuokkavieraita?

Minulla oli mökillä häät kolmisenkymmentä vuotta sitten. Olihan se vähän alkeellista hommaa. Mökillä oli 50 henkeä juhlapuvuissa aterioimassa taivaan alla. Mutta kun vauhtiin päästiin, saunottiin aamunkoittoon asti koko sakki.

Jotkut häävieraat jäivät useaksi päiväksi "lokkeilemaan". Osa vieraista oli vähän outoja. Olisiko ollut ihan kuokkavieraita?

Kaksi häävierasta tarvitsi hoitoa vammoihinsa

Väkivalta – kyseessä on varmasti viimeinen asia, jota kukaan haluaa todistaa hääjuhlassa.

Häihin tuli epähuomiossa kutsuttua häävieraaksi nuori mies, joka oli seurustellut joskus morsiamen kanssa hetken. Miehellä oli mukanaan jopa vaimo, mutta osasin pelätä pahinta, kun sulhanen mulkaisi pari kertaa pahaenteisen oloisesti miehen suuntaan.

Kun saavuimme juhlapaikalle, huomasin vaimoksi vihityn morsiamen istuvan pian juhlaparin pöydässä yksin. Sitten kuului rysähdys ja toinenkin. Huonekaluja alkoi kaatuilla ja tavaroita lennellä, kun vastavihitty sulhanen antoi turpiin vaimonsa ex-kumppanille.

Tappelu ja taistelu oli niin kovaa, että siinä taisteltiin ihan oikeasti elämästä ja kuolemasta.

Juhlapaikalle tarvittiin kaksi poliisipartiota lamautusaseineen. Vasta vihitty aviomies vietti hääyönsä putkassa.

Varmaankin ikimuistoinen hääyö.

Juhlapaikan tapahtumat enteilivät myös sitä, miten avioliitto alkoi – ja päättyi. Avioliitosta ei tullut miehen mustasukkaisuuden ja väkivaltaisuuden johdosta mitään.

Bestman rykäisi, ja sulhanen tajusi virheensä

Morsian ja sulhanen satsaavat usein häävaatteisiinsa erityisen paljon. Hienokaan asu ei kuitenkaan auta, jos vaate repsottaa miten sattuu.

Morsian oli istunut paikassa, jossa oli kohottanut helmaansa, sillä hänen tyylikkäät pitsialkkarinsa näkyivät. Kaaso kulki morsiamen perässä ja oikoi tekstiileitä. Morsianta jännitti niin, ettei hän huomannut.

Sulhasen sepaluksesta työntyi puolestaan esille pesulapuhdas silkkipaidan helma.

Kohta pariskunta tärisikin papin edessä. Sulhasen sai valppaaksi papin tuikea katse.

Häveliäänä miehenä sulhanen käänsi selkänsä papille ja aukaisi vyönsä, laski housujaan ja sulloi kauluspaitaa uuteen ryhtiin. Bestman rykäisi, ja vasta silloin sulhanen tajusi, että seisoi yleisön edessä. Sulhanen kääntyi papin puoleen, solmi vyönsä ja kiskaisi vetoketjua.

Muuten häät olivat kyllä hillityn hallitut ja mieluisat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?