Joulutarinakisa 2021: Millainen on joulu sadan vuoden päästä? - Perhe - Ilta-Sanomat

Millainen on joulu sadan vuoden päästä?

Alakoululainen, kirjoita! Osallistu Ilta-Sanomien Joulutarinakisaan!

Ilta-Sanomat juhlistaa joulua 1.–6.-luokkalaisten kirjoituskilpailulla jo 14:ttä kertaa.

12.11. 14:32

– Joulun taika syntyy hyvistä tarinoista! sanoo lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttinen.

Hän valitsee IS:n Joulutarinakisan voittajat esiraadin seulonnan jälkeen. Ilta-Sanomat juhlistaa joulua alakoululaisten kirjoituskilpailulla jo 14:ttä kertaa.

Aiheena on tänä vuonna ”Joulu vuonna 2121”. Kisaan voivat osallistua 1.–6. luokkien oppilaat. Sarjoja on kolme luokka-asteen mukaan.

– Jännittyneenä odotan, millaisia tarinoita tämänvuotinen teema, joulu vuonna 2121, saa nuoret kirjoittajat keksimään. Mitä uutta ja yllättävää tapahtuu jouluna sadan vuoden kuluttua, Tittamari Marttinen pohtii.

– Millaisessa maailmassa joulupukki, joulumuori, tontut ja porot silloin elävät ja seikkailevat? Mitä perheet puuhaavat ja millaisia ovat jouluvieraat? Odotan saavani lukea tarinoita, joissa on jotain tuttua ja perinteistä mutta paljon uutta ja yllättävää.

Tittamari Marttinen on toiminut IS:n Joulutarinakisan tuomarina jo vuodesta 2012. Hän sanoo, että hänen joulutunnelmansa syntyy joulutarinakisasta.

– Joulu, haaveilu, hauskanpito ja lasten omat tarinat sopivat loistavasti yhteen! Ilta-Sanomien joulutarinakisa tuo minulle aina joulumielen: lasten teksteissä hehkuu kirjoittamisen ilo ja joulu on innostava teema, joka antaa mielikuvitukselle siivet.

Joulutarinakisaan osallistuva kirjoitus voi olla suorasanainen tai runomuodossa, satu tai muu kertomus.

Kisassa on kolme sarjaa, ja jokaisen sarjan paras tarina palkitaan 200 euron rahapalkinnolla. Toinen ja kolmas saavat laadukkaan nuortenkirjan.

Myös koululuokka voi osallistua Joulutarinakisaan. Kaikki luokan tarinat voi toimittaa kilpailuun, mutta toivomme, että luokka yhdessä tai opettaja valitsee kolme parasta tarinaa ja merkitsee ne. Kirjoittaa voi myös yhdessä kaverin tai parin kaverin kanssa.

Voittajat kerrotaan 23. joulukuuta Ilta-Sanomissa, jossa julkaisemme myös tarinoista parhaat. Julkaisemme tarinoita myös sitä aiemmin. Voittajiin otetaan yhteyttä myös suoraan.

Kirjoitukset tulee palauttaa viimeistään tiistaina 7. joulukuuta sähköpostitse sarjan omaan osoitteeseen. Luemme vain suoraan sähköpostilomakkeella olevat tarinat, emme avaa liitteitä tai mene pilvipalveluun.

Kilpailutarinoita julkaistaan Joulutarinakalenterissa Ilta-Sanomien lehdessä sekä verkossa is.fi:n perhe-sivuilla osoitteessa is.fi/sivu/joulutarina.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse osoitteessa joulutarina@iltasanomat.fi.

Näin osallistut!

Kirjoita tarinasi aiheesta ”Joulu vuonna 2121” viimeistään tiistaina 7.12.2021.

Tarina voi olla myös runo. Se saa olla pituudeltaan korkeintaan 2 800 merkkiä välilyönteineen. Mittaa tarina ennen lähettämistä.

2. Laita tarinasi alkuun nämä tiedot:

  • Nimesi

  • Montako vuotta olet 7.12.2021

  • Koulu ja luokka

  • Kotiosoite

  • Puhelinnumero ja sähköpostiosoite, joista sinut tai vanhempasi tavoittaa.

3. Lähetä tarina viimeistään tiistaina 7.12.2021. Jos et osaa tai voi kirjoittaa itse tietokoneella, pyydä aikuista avuksi. Otamme vastaan vain sähköpostissa tekstinä lähetettyjä tarinoita.

4. Lähetä tarinasi oman sarjasi sähköpostiosoitteeseen:

Sarjan valinnassa ratkaisee se, minkä ikäinen olet viimeisenä palautuspäivänä 7.12.2021.

5. Kirjoitustaitoiset esikoululaiset voivat halutessaan osallistua A-sarjaan. Yläkoulun oppilaat eli 7.–10.-luokkalaiset eivät voi osallistua kilpailuun. Voit myös kirjoittaa yhdessä kaverin tai kavereiden kanssa.

HUOM! Älä lähetä tarinaa pilvipalvelun kautta tai liitetiedostona – luemme vain sähköpostiviestiin suoraan kirjoitetut tarinat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?