Pikkupoika pääsi saunaan hirviporukan kanssa – sitten olikin äidille kerrottavaa: ”Arvatkaapa hävettikö?” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupoika pääsi saunaan hirviporukan kanssa – sitten olikin äidille kerrottavaa: ”Arvatkaapa hävettikö?”

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

4.4. 16:30

”HANNA 11 KK tapaili ensimmäisiä sanojaan: ’Aaauuuto... aauuto...’ mihin isä ja äiti riemuissaan ylenpalttisesti taputtivat: ’Hyvä Hanna, hyvä, hyvä, sinähän osaat jo hienosti sanoa, hienoa Hanna!’ Vieressä seurasi mustasukkainen isoveli Antero, juuri 2 vuotta täyttänyt, ja sanoi tympääntyneenä: ’Tano Hanna pikkuinen volkkaliauto.’”

Maaria

”YSTÄVÄN kanssa muisteltiin, montako miestä meillä on ollut, paperi ja kynä kädessä. 3-vuotias lapsi tokaisi: ’Kirjoita sinne isinkin nimi!’”

Inair

”POIKANI oli saunonut hirviporukan kanssa lauantaina. Maanantain kauppareissulla pienessä kyläkaupassa tuli pissahätä. Kun nuori herra tuli vessasta, hän aloitti kertomuksen: ’Äiti, minulla on pieni pippeli, onhan?’ Jatkona hän vertaili kylänmiesten vehkeet. Arvatkaapa hävettikö?”

Nolostunut äiti

”OLTIIN mummoni hautajaisissa. Lapsenlapsenlapsille oli hommattu ruusut, jotka pudotettiin hautaan. Kysyin kuopukselta, pärjääkö isompien sisarusten kanssa. Poika vastasi, että haluaa äidin mukaan, koska jos he isoveikan kanssa alkavat vahingossa tappelemaan siinä, niin putoavat vielä hautaan molemmat.”

Erityisen äiti

”KÄVIN 4-vuotiaan poikani kanssa kaupassa. Lapsella oli jo nälkä ja oli ärtynyt. Kotona odotti valmis ruoka, ja sanoin, että käydään vielä täällä, ja mentiin viereiseen Alkoon ostamaan pullo viiniä. Sisällä poika karjaisi kovaan ääneen: ’Mitä minä teen pullokaupassa, en edes käytä alkoholia.’”

Karavaanari

”TUTTAVAMME tuli käymään. Tytär pyöri tädin ympärillä ja tutki tarkkaan hänen päätään joka puolelta ja totesi: ’Eihän tädillä ole kahta naamaa!’”

Ei nimimerkkiä

”2,5-VUOTIAS Iina oli maalla mummon kanssa saunassa, Iina istui saavissa. Mummo pyysi häntä vähän itse pesemään siinä saavissa. Iina tuumasi siihen, ettei hänellä ole tuollaisia heiluvia tissejä kuin mummolla.”

Iinan mummo

”OLIN silloin 3-vuotiaan tyttöni kanssa tutussa lähikaupassa. Olimme pakkaamassa tavaroita kassalla ja jonoa riitti. Ostin viikon tarvikkeet kerralla ja siinä kului hetkisen aikaa. Kaakaopaketti meni kassan ohi ja tyttöni sanoi kovalla äänellä: ’Äiti tekee illalla rommikaakaoo.’ Totesin vain naama punaisena, ettei meillä ole ollut sen jälkeen salaisuuksia, kun tyttöni oppi puhumaan. Lopuksi tyttöni tokaisi, että äitillä menee välillä överiksi nämä ostokset.”

Rakas lapseni

”KERRAN kaupassa pieni tyttö osoitti minua ja sanoi: ’Äiti katso, Lumikki.’ Voi sitä totista ilmettä ja ihmetystä. Olen vaalea ja mustat hiukset yhdistettynä punaiseen pitkään takkiin ehkä sai hänet luulemaan.”

johanna

”MOLEMMAT lapsemme ovat keksineet mainiot uudissanat pienenä: toinen yhdisti saippuan ja shampoon shampuaksi ja toinen keksi, että polkupyörän jalka on pysytin.”

Blackhorse

”SISKONI poika pyysi aikoinaan ruokapöydässä: ’Saanko lisää kanakasta’ ja tarkoitti munakasta. Oma poikani puolestaan nimitti pienenä sinitarraa sirikumiksi.”

Tupuna

Artikkeli on julkaistu Ilta-Sanomissa alun perin 25.5.2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?