Enneuni paljasti, että loppu oli lähellä – ”Kun avasimme isän huoneen oven, hän kysyi heti, onko äiti kuollut” - Perhe - Ilta-Sanomat

Enneuni paljasti, että loppu oli lähellä – ”Kun avasimme isän huoneen oven, hän kysyi heti, onko äiti kuollut”

Uskotko enneuniin tai etiäisiin? Ilta-Sanomien lukijat intoutuivat kertomaan erikoisia tarinoitaan, jotka ovat jääneet mietityttämään.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat etiäisistä ja enneunista. Jotkut ovat sitä mieltä, että joskus ikävän tapahtuman voi nähdä etukäteen.­

26.2. 20:00

Oletko joskus miettinyt, onko kokemillasi asioilla tai tapahtumilla jokin selittämätön merkitys?

Erikoisia tilanteita sattuu taatusti kaikille, mutta sen, kutsuuko niitä yliluonnollisiksi asioiksi, mielikuvituksen tuotteeksi vai hassuiksi sattumiksi, voi päättää itse.

Kokosimme outoja kokemuksia, joihin Ilta-Sanomien lukijat kertovat törmänneensä. Päätä itse, mitä mieltä niistä olet.

”Silloin tuli vahva tunne, että äiti on lähdössä”

– Äitini oli ollut pitkään huonossa kunnossa. Hän asui kauempana, mutta kävimme säännöllisesti häntä tapaamassa. Tapaamisen aikana hän oli ollut oikein virkeä.

Tulimme kotiin. Terassilla lasien sisällä oli kuollut pikkulintu. Silloin tuli vahva tunne, että äiti on lähdössä. Pian sen jälkeen hän joutui sairaalaan ja nukkui pois. Sain kuitenkin olla saattamassa häntä taivaan portille.

Mustat vaatteet unessa

– Tyttäreni kuoli 2009. Näin samana yönä unen, jossa hain kovasti kaapeistani mustia vaatteita. Aamulla sain puhelun, että näin oli käynyt.

”Näin oman lapseni kuoleman...”

– Itse koen lähinnä etiäisiä ihmisten kuolemista. Näin myös oman lapseni kuoleman raskausaikana. En halunnut uskoa sitä, mutta niin vain kävi. Kuolinpäivänä näin vielä unen pojastani, joka halusi jättää hyvästit.

”Tiesin heti”

– Faija tuli moikkaamaan kuollessaan. Jännä tunne: heräsin kylmään leuhahdukseen naamallani ja tiesin heti. Aamulla katsoin puhelimestani, joka oli äänettömällä, että (kuolin)viesti on tullut.

”Jännä tunne: heräsin kylmään leuhahdukseen naamallani ja tiesin heti.”­

”Sitten tiellä ajoi musta auto...”

– Isäni oli sairastellut jo pidemmän aikaa ja oli sairaalassa hoidossa. Äitini oli yksin kotosalla. Eräs aamu äiti ei enää herännyt unestaan. Hän kuoli.

Menimme veljeni kanssa sairaalaan ja kerroimme asian isälle. Kun avasimme iskän huoneen oven, hän sanoi heti, ”onko äiti kuollut?” Isä kertoi näkemästään unesta, jossa oli kulkenut äidin kanssa kotitietä kahdestaan. Sitten tiellä ajoi musta auto, joka pysähtyi heidän kohdalleen. Äiti kutsuttiin kyytiin, ja iskä jäi yksin tielle kävelemään.

 Äitini kertoi, että olin neljän tai viiden vanha, kun peittelin lempipehmoleluni vanhempien sänkyyn äidin paikalle ja sanoin, että ”isi-nalle kuolee nyt”. Seuraavana yönä äitini isä kuoli.

”Kaverit ottavat nykyään tosissaan”

– Vuoden 2011 maaliskuussa olin lähdössä matkalle Japaniin. Olimme ison ystäväporukan kanssa baarissa päivää ennen lähtöä. Minulle tuli todella vahva tunne, että jotain järkyttävää tulee tapahtumaan ja tuosta reissusta en hengissä selviä. Hoin tätä koko illan jokaiselle, joka jaksoi kuunnella.

No, tuli koettua viikon aikana 9,2 magnituden maanjäristys, tsunamiuhka, ydinvoimalaonnettomuus ja mitä muuta. Hengissä olen kyllä edelleen, mutta kaverit ottavat nykyään aika tosissaan, kun minulle tulee jotain ennakkoaavistuksia aiheesta kuin aiheesta.

”Näin unen suuresta aallosta”

– Jouluna 2004 näin unen suuresta aallosta. Samassa unessa kirkkoon vaelsi paljon ihmisiä, jotka olivat kaikki märkiä ja hyvin hätääntyneitä. En ymmärtänyt unessa, mitä oli tapahtunut ja miksi tulijoiden vaatteet olivat kastuneet. Kerroin aamulla merkillisestä unestani. Parin päivän päästä tuli tieto Thaimaahan iskeneestä tsunamista.

”Pikkusiskoni oli herännyt painajaiseen”

– Pikkusiskoni heräsi aamuyöllä painajaiseen, jossa kuulemma ”kaikki olivat kuolleet”. Sisko meni itkuisena äidin huoneeseen. Aamulla selvisi, että äidin miesystävä oli kuollut aamuvuorossa töissä lähellä äidin asuntoa. Uni ja kuolema tapahtuivat suunnilleen samaan aikaan.

Pikkusiskoni heräsi aamuyöllä painajaiseen, jossa kuulemma ”kaikki olivat kuolleet”, kertoo yksi lukijoista.­

Kuolema vihreässä talossa

– Kuuluisa selvännäkijä kertoi äidilleni, että tämä tulisi kuolemaan vihreässä talossa. Asuimme Helsingissä, ja äitini kävi usein sairaalassa, joka oli maalattu vihreäksi. Kun hän kuuli ennustuksen, hän lakkasi käymästä sairaalassa.

Ennustus tuli mieleen, kun äiti kuoli vihdoin vanhuuteen. Ajattelin, että ei sitten ennustaja tainnut mitään tietääkään. Kun menin noutamaan äidin koruja sairaalasta, näin, että koko rakennus oli paksun vihreän villiviinin peitossa.

”Isi-nalle kuolee nyt”

– Äitini kertoi, että olin neljän tai viiden vanha, kun peittelin lempipehmoleluni vanhempien sänkyyn äidin paikalle ja sanoin, että ”isi-nalle kuolee nyt”.

Seuraavana yönä äitini isä kuoli. Vastaavanlaisia asioita minulle on tapahtunut vuosien varrella niin hyvässä kuin pahassa. Mielenkiinnolla katselen eteenpäin.

Mitä selittämätöntä sinulle on tapahtunut? Kommentoi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?