Mies näki unta ystävästään – seuraavan päivän lehdessä luki uutinen, joka saa selkäpiin karmimaan - Perhe - Ilta-Sanomat

Mies näki unta ystävästään – seuraavan päivän lehdessä luki uutinen, joka saa selkäpiin karmimaan

Ilta-Sanomien lukijat intoutuivat kertomaan erikoisia tarinoitaan, joille he eivät ole vielä tähän päivään mennessä löytäneet selitystä.

Yllätys oli melkoinen, kun uneen tullut tapahtuma oli luettavissa seuraavana päivänä lehdestä, kertoo Ilta-Sanomien lukija.­

16.2. 19:30

Oletko joskus miettinyt, onko kokemillasi asioilla tai tapahtumilla jokin selittämätön merkitys?

Erikoisia tilanteita sattuu taatusti kaikille, mutta sen, kutsuuko niitä yliluonnollisiksi asioiksi, mielikuvituksen tuotteeksi vai hassuiksi sattumiksi, voi päättää itse.

Kokosimme outoja kokemuksia, joihin Ilta-Sanomien lukijat kertovat törmänneensä. Päätä itse, mitä mieltä niistä olet.

”Käännytään takaisin”

– Olimme toisella paikkakunnalla kyläilemässä. Tarkoitus oli ajaa vielä samana iltana kotiin 250 kilometriä. Oli talvi, pimeää ja satoi lunta.

Lähdimme ajamaan, mutta jo viiden kilometrin päässä sanoin miehelle, että käännytään takaisin ja ajetaan vasta aamulla, koska minulla on varma tunne, että jotain pahaa tapahtuu.

Käännyimme takaisin ja luimme aamulla hirvikolarista, jossa oli kuollut kaksi. Ajellessamme kotiin näimme auton, joka oli kolaroinut hirven kanssa.

”Minä menen nyt, minulle riitti!”

– Näin unta sairaasta sedästäni. Hän puki siinä eteisessä ulkovaatteita päälleen ja oli erittäin tuohtunut. Elävästi huikkasi lähtiessään, että minä menen nyt, minulle riitti!

Aamulla sain kuulla hänen kuolleen. Oli joutunut yöllä sairaalaan ja kuollut sille reissulle, nukkuessaan.

”Heräsin siihen, kun isäni soitti Estonian uponneen”

– Näin yöllä unta, että olin ollut veneessä, joka oli kaatunut myrskyssä. Olin märkä, kylmissäni ja vihainen ystävättärilleni, jotka olivat värikkäissä vaatteissaan lähdössä tansseihin. Heräsin siihen, kun isäni soitti Estonian uponneen.

Lukijat kertovat unista, joiden tapahtumat ovat tapahtuneet myös todellisessa elämässä. Monen tarinoissa toistuvat Estonian tapahtumat.­

Etiäinen kuolemasta

– Olen nähnyt etiäisen lähiomaisen kuolemasta. Kuolintapa ei etiäisessä tullut esille, mutta paita, joka oli etiäisessä hänellä päällään, oli hänellä päällään silloin, kun hän kuoli. Etiäisessä ravistelin vainajan rintaa. Näin myös tapahtui.

Onnettomuuskuvaus ilmestyi uneen

– Enoni näki unta, että hänen hyvä ystävänsä oli ajanut tieltä metsään ja kuollut. Hän näki unessa myös lehden ilmoituksen onnettomuudesta. Kun hän luki seuraavana aamuna ilmestyneen lehden, niin siinä oli ilmoitus onnettomuudesta. Se oli täsmälleen samanlainen kuin unessa.

Tuska alkoi helpottaa unen jälkeen

– Rakas miesystäväni kuoli vuosia sitten. Tuntui, etten selviä, surin kovasti. Olin todella vihainen hänen kuolemastaan.

Puoli vuotta myöhemmin näin unen. Siinä miesystäväni otti minua vyötäröltä kiinni ja sanoi, ”minulla on kaikki hyvin”. Sitten kävelimme vierekkäin pidellen käsiämme toistemme vyötäröillä.

Tämän jälkeen tuska alkoi helpottaa. Edelleen muistelen häntä kaiholla.

Tuska helpotti lohduttavan unen jälkeen, kertoo eräs.­

”Neljän vuoden kuluttua minulla oli poika”

– Olin saanut tytön, ja tulin sairaalasta kotiin. Sitten näin unta, että minulla on poika. Ihmettelin, kuinka se on mahdollista. Tytön piti olla minun viimeiseni. Reilun neljän vuoden päästä sain pojan. Tiesin sen jo raskausaikana.

”Pidän tätä sattumana”

– Nuorempana näin unta, jossa olin ajamassa autolla kotiin. Yhdessä tutussa risteyksessä auto tuli vasemmalta ja ajoi suoraan vasempaan lokasuojaan. Kerroin aamulla töissä kaverilleni unesta. Illalla kotimatkalla tuossa samassa unen risteyksessä auto todellakin tuli vasemmalta ja törmäsi suoraan lokasuojaan.

Näin kyllä auton tulevan ja muistin heti edellisyön unenkin, mutta en silti osannut reagoida asiaan nopeasti. Pidän tätä kyllä ihan sattumana.

”Isääni ihmetytti käytökseni”

– Olin 7-vuotias, kun sain vahvan näyn, että isäni ajaa työmatkalla hirvikolarin. Isä oli yövuoroon lähdössä, ja yritin estää häntä lähtemästä kaikin keinoin. Isän oli tietysti pakko lähteä. Jäin portaille epätoivoisena huutamaan ja itkemään.

Isääni ihmetytti käytökseni, sillä en ikinä käyttäytynyt niin. Ilta oli sateinen ja pimeä, ja isällä kiire viimeiselle lautalle. Hän otti kuitenkin sen verran tosissaan oudon reaktioni, että ajoi huomattavasti hitaammin kuin normaalisti. Kesken ajomatkan iso uroshirvi ryntäsikin tielle, ja osa sen sarvista ja ruhosta rysähti suoraan tuulilasista ja katon läpi sisälle. Auto rullautui kasaan kuin sardiinipurkki, vain kuskin penkin kohta säästyi täystuholta.

Näen edelleen näitä enteitä.

”Kallesta tulee isä”

– Eräs puolituttu nuori mieskollega kävi huoneessani muutaman kerran. Joka kerta päänahkaani kihelmöi ja tuli tunne, että Kallesta tulee isä. Tämän toistuttua useaan kertaan kysyin asiaa. Ja totta se oli, vauva oli tulossa. En voinut sitä tietää millään.

Hekin olivat kuulleet asiasta vain päivää aiemmin. En edes tiennyt hänen suhdetilannettaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?