Joulutarinakalenterin luukku 4: Pikkunaalin joulu - Perhe - Ilta-Sanomat

Joulutarinakalenterin luukku 4: Pikkunaalin joulu

Julkaisemme aattoon asti joka päivä koululaisen kirjoittaman joulutarinan. Lue tänään Milla Mäntyvaaran, 8, tarina. Ehdit osallistua Joulutarinakisaan 7.12. asti!

4.12.2020 7:00

Malla-naalin perheeseen kuului äiti, jonka nimi oli Maija. Maija kävi usein saalistusretkillä ja toi maukkaita rottia kun palasi. Joskus äiti toi myös jäniksiä, mutta vain harvoin. Malla odotti joulua innolla. Hän oli lähettänyt monta kirjettä, ja oli lähettänyt oikein mehevän rotankin.

Mallan perheeseen kuului myös isä ja pikkuveli. Äiti sanoi, että Mallalla oli myös isosisko, jonka nimi oli Neea. Neea oli jo muuttanut pois, mutta äiti kertoi että hän tuli aina jouluksi tänne. Siitä Malla innostui entistä enemmän.

”Voiko Neea sitten tulla minun huoneeseeni nukkumaan”, Malla kysyi, kun äiti oli lopettanut tarinansa.

”Totta kai”, äiti vastasi.

 Malla odotti joulua innolla. Hän oli lähettänyt monta kirjettä, ja oli lähettänyt oikein mehevän rotankin.

Oli nukkumaanmenoaika ja Malla nukkui äidin vieressä. Jouluaamuna Mallaa odotti yllätys. Hän nukkui sammaleesta ja jäkälästä tehdyllä patjalla vieraan naalin kanssa. Malla nousi äkkiä ja hänen niskakarvansa nousi pystyyn. Sitten Malla muisti mikä päivä tänään oli. Hän unohti vieraan täysin ja juoksi niin nopeasti kuin vain pääsi pesäkolon suuaukolle. Aivan. Siellä oli lahjoja.

”Äitiii!”, Malla huusi.

”Tullaan tullaan”, unenpöpperöinen äiti saapui hölkässä Mallan luo.

”Mitä nyt kulta”, hän kysyi kun pääsi Mallan luo.

”Joulu on saapunut”, Malla huusi niin, että äiti varmasti heräsi.

”Niin”, äiti vastasi edelleen unenpöpperöisenä.

”Menisitkö herättämään Neean”, äiti pyysi.

”Kyllä”, Malla vastasi innokkaasti.

Äiti valmisteli jo päivällistä ja Malla leikki Neean kanssa. He leikkivät hippaa. Tällä hetkellä Malla oli hippa.

”Menkää ulos leikkimään rajuja leikkejä”, äiti sanoi kun he alkoivat painia.

”Joo kivaa”, Malla ja Neea sanoivat yhdestä suusta.

Ulkona oli kylmää ja valkoista kuten aina. Äiti, Malla ja Neea olivat jo vieneet lahjapaketit sisälle. Niitä oli ollut paljon. He alkoivat painia. Ensimmäisen erän voitti Neea. Malla ja Neea leikkivät pitkään, kunnes äiti huusi syömään.

Ruokana oli myyriä, jäniksiä ja jopa rusakko. Se oli kunnon juhla-ateria ottaen olosuhteet huomioon. Hehän asuivat tunturilla Lapissa. Siellä oli aina kylmää. Mutta naaleilla oli paksu turkki.

Ruuan jälkeen avattiin lahjat. Malla sai hienon pallon, joka sinkoili ja pomppi kun sen heitti. Äiti taas sai uusia astioita jotka kiiltelivät puhtauttaan. Neea sai toivomansa pipon joka oli hyvin värikäs.

Äiti mietti jäisikö Neea pitemmäksi aikaa. Kun hän kysyi sitä Neealta, Neea vastasi myöntävästi.

”Mitä”, Malla huusi kun äiti kertoi siitä. Jäisikö Neea tosiaan tänne asumaan?

”Jos vain tahdot”, äiti vastasi.

Illalla Malla oli ikionnellinen. Hän oli saanut toivomansa pallon, Neea jäisi tänne äidin ja Mallan kanssa asumaan ja äiti oli luvannut että Malla saisi huomenna tulla mukaan metsästysretkelle. Tämä oli hänen elämänsä ihanin joulu.

Milla Mäntyvaara, 8, Ristiina

Kirjoitus on lähetetty Ilta-Sanomien julistamaan Joulutarinakisaan 1.–6.-luokkalaisille. Aihe on tänä vuonna Olipa erikoinen joulu. Ehdit osallistua 7.12. asti!

Lue osallistumisohjeet täältä

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?