Lasten Joulutarinakisa alkoi! - Perhe - Ilta-Sanomat

Lasten Joulutarinakisa alkoi!

1.–6.-luokkalainen, kirjoita hassusta joulusta ja osallistu IS:n perinteiseen kilpailuun 7.12. mennessä!

21.11. 7:00

Jouluun lämpöä ja iloa! Ilta-Sanomat juhlistaa joulutarinoiden perinteitä lapsille suunnatulla jouluaiheisella kirjoituskilpailulla jo 13:tta kertaa.

Joulutarinakisaan voivat osallistua 6–13-vuotiaat, jotka ovat 1.–6. luokalla koulussa. Aiheena on tänä vuonna ”Ihan hassu joulu!”

Voittajat valitsee tuttuun tapaan lasten- ja nuortenkirjailija Tittamari Marttinen. Hän valitsee voittajan esiraadin suorittaman seulonnan jälkeen.

Joulutarinakisaan osallistuva kirjoitus voi olla suorasanainen tai runomuodossa, satu tai muu kertomus.

Joulutarinakisan tuomari Tittamari Marttinen odottaa jo kirjoituksia.­

Kisassa on kolme sarjaa eri ikäluokille. Jokaisen sarjan paras tarina palkitaan 200 euron rahapalkinnolla, toinen ja kolmas saavat laadukkaan nuortenkirjan.

Myös koululuokka voi osallistua Joulutarinakisaan. Kaikki luokan tarinat voi toimittaa kilpailuun, mutta toivomme, että luokka yhdessä tai opettaja valitsee kolme parasta tarinaa ja merkitsee ne. Kirjoittaa voi myös pareittain.

Voittajat kerrotaan 23. joulukuuta Ilta-Sanomissa, jossa julkaisemme myös tarinoista parhaat. Julkaisemme tarinoita myös sitä aiemmin. Voittajiin otetaan yhteyttä myös suoraan.

Kirjoitukset tulee palauttaa viimeistään maanantaina 7. joulukuuta sähköpostitse sarjan omaan osoitteeseen. Luemme vain suoraan sähköpostilomakkeella olevat tarinat, emme avaa liitteitä.

Kilpailutarinoita julkaistaan Joulutarinakalenterissa Ilta-Sanomien lehdessä sekä netissä osoitteessa www.is.fi/joulutarina.

Lisätietoja voi kysyä sähköpostitse osoitteessa joulutarina@iltasanomat.fi

Näin osallistut Joulutarinakisaan

1. Kirjoita tarinasi aiheesta ”Ihan hassu joulu!” viimeistään maanantaina 7.12.2020. (Hassu joulu voi kertoa myös eläinten joulusta!) Se voi olla myös runo. Se saa olla pituudeltaan korkeintaan 2800 merkkiä välilyönteineen. Mittaa tarina ennen lähettämistä.

2. Laita tarinasi alkuun nämä tiedot:

  • Nimi

  • Montako vuotta olet 7.12.2020

  • Koulu ja luokka

  • Kotiosoite

  • Puhelinnumero ja sähköpostiosoite, joista sinut tai vanhempasi tavoittaa.

3. Lähetä tarina viimeistään maanantaina 7.12.2020. Jos et osaa tai voi kirjoittaa itse tietokoneella, pyydä aikuista avuksi. Otamme vastaan vain sähköpostin tekstikentässä lähetettyjä tarinoita, ei liitteitä tai pilvipalvelun linkkejä.

4. Lähetä tarinasi oman sarjasi sähköpostiosoitteeseen:

6–8-vuotiaat: joulutarina.A@iltasanomat.fi

9–10-vuotiaat: joulutarina.B@iltasanomat.fi

11–13-vuotiaat: joulutarina.C@iltasanomat.fi

Sarjan valinnassa ratkaisee se, minkä ikäinen olet viimeisenä palautuspäivänä 7.12.2020.

5. Kirjoitustaitoiset esikoululaiset voivat halutessaan osallistua A-sarjaan. Yläkoulun oppilaat eli 7.–10.-luokkalaiset eivät voi osallistua kilpailuun. Voit myös kirjoittaa yhdessä kaverin kanssa.

HUOM! Älä lähetä tarinaa pilvipalvelun kautta tai liitetiedostona – luemme vain suoraan sähköpostilomakkeella olevat tarinat.

Tarkennettu 23.11. klo 9.45 kisan aihetta. Kirjoittaa voi sekä hassusta joulusta että eläinten joulusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?