Kaksivuotiaan kysymys ”menoviinistä” yllätti – Josefiina, 27, joutui kaupassa hämmentävään tilanteeseen - Perhe - Ilta-Sanomat

Kaksivuotiaan kysymys ”menoviinistä” yllätti – Josefiina, 27, joutui kaupassa hämmentävään tilanteeseen

Lahtelainen Josefiina Luukkonen tietää, että arki lasten kanssa on täynnä huumoria. Luukkosen pieni poika on pyytänyt äidiltään menoviiniä, ihmetellyt miksi kananmunankuoria ei saa syödä ja ollut ilmeisen harmistunut siitä, ettei luudalla voi oikeasti lentää.

Lahtelainen Josefiina Luukkonen, 27, on huomannut, että lasten suusta kuulee monenlaisia sutkautuksia – yleensä juuri silloin, kun niitä ei osaa todellakaan odottaa. Luukkosella on kaksi pientä lasta.­

17.11. 20:00

Kaikki pienten lasten kanssa arkea elävät tietävät, että lastenhoito voi olla toisinaan raskasta. Mutta on se myös kertakaikkisen hauskaa!

Neljä kuukautta vanhan Adessa-tytön ja neljä vuotta vanhan Marlo-pojan äiti Josefiina Luukkonen, 27, on huomannut, että lasten suusta kuulee monenlaisia sutkautuksia – yleensä juuri silloin, kun niitä ei osaa todellakaan odottaa.

Osan tästä hauskuudesta lahtelainen Luukkonen jakaa perhe-elämäaiheisella TikTok-tilillään, jolla on liki 13 000 seuraajaa.

Kysyimme äitiyslomalla olevalta naiselta, mitkä lasten kysymykset ja sutkautukset ovat jääneet hänelle parhaiten mieleen.

1. ”Äiti, ovatko radioäänet siis tuolla mastossa?”

Luukkosen pieni Marlo-poika on parhaillaan kyselyiässä, ja äiti joutuukin vastailemaan tuon tuosta jälkikasvunsa pohdintoihin.

Taannoin äiti ja poika ajoivat autolla radiomastojen ohi, kun takapenkiltä kuului pojan ihmettelevä kysymys: ”Äiti, ovatko ne radioäänet (juontajat) siis tuolla mastossa?”

2. Poika halusi kaupassa menoviiniä

Joskus lasten puheesta voi olla vaikea saada selvää.

Yksi tällainen, hupaisakin väärinymmärrys kävi, kun Luukkonen oli poikansa kanssa kaupassa.

– Tuolloin kaksivuotias poikani alkoi kinuta, että hän tahtoo menoviiniä. Mietin, mikä ihme se on ja otin pojan kärryistä. Sitten hän meni vesimelonin luokse ja sanoi: ”Tätä.”

3. Lapsen nimeksi Neiti Nälkäinen

Lasten suusta kuulee totuuden – ja joskus myös epäkorrekteja ehdotuksia.

Tällaiseen ehdotukseen Luukkonen törmäsi, kun vieraat tulivat katsomaan perheen pientä tytärtä. Tässä vaiheessa Adessalla ei ollut vielä nimeä.

– Vieraat kysyivät Marlolta, mikä siskon nimeksi tulee. Hän vastasi, että ”Neiti Nälkäinen”.

Josefiina Luukkosen pieni Marlo-poika on parhaillaan kyselyiässä, ja äiti joutuukin vastailemaan tuon tuosta jälkikasvunsa pohdintoihin.­

4. Poika oli valmis maksamaan äitinsä laskut

Äitiyslomalla oleva Luukkanen sai vastikään laskuja postista.

– Sanoin miehelleni, että minulla ei ole juuri nyt rahaa, ja on hänen vuoronsa maksaa. Tähän poikani tokaisi, että hänellä kyllä on rahaa, saan hänen rahansa.

Poika muisti oikein, että hänellä oli kukkaro täynnä 10 ja 20 sentin kolikoita. Niillä ei kuitenkaan laskuja maksettu.

– Tämä sama juttu kävi, kun puhuimme omakotitalon ostamisesta joskus tulevaisuudessa. Poika sanoi, että hän voi ostaa sen, kun hänellä sitä rahaa on, Luukkonen muistelee.

5. ”Menikö joku ilman housuja?”

Matkalla päiväkotiin poika löysi maasta koululaisen liikuntahousut. Ne olivat ilmeisesti pudonneet repusta koulumatkan aikana.

Pikkupojalle löytyi tilanteeseen luonnollinen selitys.

– Poikani kysyi, että menikö joku ilman housuja?

6. Luudalla ei voinutkaan lentää

Vastikään Luukkosten perheessä oli meneillään noitainnostus. Pikkumiestä kiinnosti aivan kaikki noitiin liittyvä. Siksi perheessä askarreltiin pojalle yhdessä luuta.

– Yhtenä päivänä poika tuijotti ikkunasta ulos ja sanoi, että nyt tuulee, mennään ulos. Menimme metsään luudan kanssa. Pettymys oli suuri, kun askartelemallamme luudalla ei voinutkaan lentää, vaikka tuulikin oli juuri sopiva.

7. ”Minkä takia kananmunan kuoria ei saa syödä?”

Lasten kyvyssä ihmetellä maailmaa on jotakin ihailtavaa.

Toisinaan kysymykset ovat tosin niin vaikeita, ettei edes vanhempi löydä niihin vastausta – ei ainakaan ilman Googlea.

– Parhaimmat kysymykset ja viisaudet tulevat yleensä aina päivän päätteeksi silloin kun pitäisi käydä nukkumaan, Luukkonen kertoo.

Hän kertoo etsineensä vastauksia internetistä muun muassa seuraaviin poikansa esittämiin kysymyksiin:

  1. Äiti, miksi kiivit ovat karvaisia?

  2. Äiti, minkä takia kananmunan kuoria ei saa syödä?

  3. Äiti, miksi tuli on kuumaa ja lumi on valkoista?

Mitä hassua, kiperää tai muuten yllättävää lapsesi on kysynyt sinulta? Ja miten vastasit? Kerro alla kommenteissa!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?