Lapsen sanat hammaslääkärissä vetivät äidin vaikeaksi: ”Jokseenkin noloa alkaa selitellä” - Perhe - Ilta-Sanomat

Lapsen sanat hammaslääkärissä vetivät äidin vaikeaksi: ”Jokseenkin noloa alkaa selitellä”

Ilta-Sanomien jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

5.10. 7:45

”Hammaslääkärissä täti kysyi: ’Peseekö vanhemmat joka ilta sun hampaat?’ Kolmevuotias jätti minun jokapäiväiset hammaspesut jotenkin normitoimintoina huomiotta, mietti hetken ja vastasi: ’Isi vaan joskus pesee.’ Jokseenkin noloa alkaa selitellä, että niin, minä ne yleensä aina pesen.”

Kysymyksen asettelu

”Melkein 4-vuotias tyttärenpoika oli ohittanut pyöräillessään lyhtypylvään liian läheltä ja yksi sormi oli saanut osumaa. Äiti halusi katsoa sormia ja vertailla niitä toisen käden sormiin. ’En tykkää, että vertaillaan – silloin tulee paljon verta.’”

Tapahtui viikonloppuna

”6-vuotias veljenpoikani on varsin pikkuvanha ja sanavalmis miehenalku. Jouluaattona suvun ollessa koolla joulupöydässä vaihdeltiin vuoden kuulumisia, ja vaimoni kertoi tätinsä hiljattain menehtyneen vaikeaan sairauteen. Hetken hiljaisuuden jälkeen Nisse huokaisi: ’No kaikenlaista harmia...’”

Arde

”Poikani 3 v. keksi uudissanan suurennuslasille: suuretuskone.”

Mira

”Katsoimme 3-vuotiaan poikani kanssa jotain perhekuvaa, jossa hän ei ollut vaan siinä oli hänen isosiskonsa ja veljensä pienenä. Hän kyseli siinä sitten, että missä hän oli tai miksei häntä ollut kuvassa. Sanoin, että häntä ei ollut vielä olemassa, koska hän ei ollut vielä syntynyt. Nopeasti tuli kysymys: ’Olinks mä kuollut?’”

Elämänkysymyksiä

”Säilytämme viinapulloa pakkasessa. Silloinen nelivuotias tyttömme näki sen ja kysyi, mitä se on. Sanoin vain, että aikuisten juomaa, mutta ei sitä aikuinenkaan voi paljon ottaa. Hetken ihmeteltyään tyttö sanoi: ’Sitten kun olen aikuinen, juon tota paljon!’”

Huolestuako?

”Kuvaavia sanoja tuli pojaltani parivuotiaana. Naapurilla oli uudet ’kyntimet’. Tai ’siellä ne surviloi’. Oli naapurilla siis uudet aurat ja surviaiset olivat ylös alas liikkumassa.”

Kuvaavia uudissanoja

”Tyttäreni ei 4-vuotiaana muistanut vatupassin nimeä. Viesti tuli kuitenkin perille: ’Isä, annas se... tippaviivain!’”

Hippi EVP

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?