Pikkutyttö paljasti äidistä hieman liikaakin päiväkodin sedälle: ”Repesin ja olin hyvilläni, ettei äiti ollut paikalla” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkutyttö paljasti äidistä hieman liikaakin päiväkodin sedälle: ”Repesin ja olin hyvilläni, ettei äiti ollut paikalla”

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat letkautukset.

14.9.2020 8:05

”50-luvun lopulla veljeni (silloin noin 7 vuotta) kysyi äidiltä: ’Minkälaista oli silloin, kun oli 30-vuotinen sota?’”

Veljensä sisko

”Olin juuri aamulla tullut sijaiseksi uuteen päiväkotiin, kun käytävällä viuhahtaa parvi natiaisia ohi. Yksi poika pysähtyy kohdalleni, kohottaa katseensa puoleeni ja ykskantaan kysyy: ’Ootsä koskaan käyny avaruudessa?’ Vastasin kieltävästi, minkä jälkeen poika pinkaisi muiden perään.

Toisella kerralla eräässä tarhassa eräs tyttö partaani katseltuaan tuumasi, että hänen äidillään kasvaa partaa kainaloissa. Itsekseni siinä repeilin ja olin hyvilläni, ettei äiti ollut paikalla.”

päiväkodin viisauksia

”Olimme nyt viikonloppuna mökillä, ja olin poikani kanssa saunassa. Hän katsoi minua ja kysyi sitten: ’Isi, miksi sulla on tuollainen iso makkara ja minulla tällainen pieni nakki?’ Sanoin, että kun kasvat, niin sinullekin sitten kasvaa tällainen makkara. Poika siihen: ’Ota tämä nakki pois ja laita makkara tilalle.’”

Sakari

”Tyttäreni oli serkun luona yötä, ja setänsä kehui joka käänteessä, kuinka paljon paremmin hän tekee asiat kuin tytön isä. Illalla mentiin saunaan, ja sedän tullessa saunaan tyttö tokaisi: ’Mut isälläpä on isompi.’ Sen jälkeen ei setä enää mollannut isää.”

Anu

”Veljentyttäreni ollessa pieni hän suuttui minulle ohjeistaessani häntä jossakin asiassa. Silmät leiskuen ja vihaisena hän tiuskaisi minulle hieman väärällä painotuksella: ’Pelkurimamman poika!’ vaikka tarkoittikin ’Pelkuri mammanpoika!’. Totesin tytölle, että älä nyt isoäitiäsi ainakaan hauku, sillä hän on erittäin rohkea nainen... Seurauksena oli tytöllä lyhyt hiljaisuus, mutta silmänsä leiskuivat edelleen jonkin aikaa kiukusta.”

Mammanpoika

”Tapahtui joskus 50-luvun alussa. Ekaluokkalaisilta oli kyselty vanhempien nimiä. Enoni oli vastannut, että isän nimi on Otto Eemeli... mutta ei kai sillä Äidillä ole muita nimiä kuin Äiti.”

Kummityttö

”Viivi noin 4 v. matkusti isin ja äidin kanssa laivalla Ruotsiin. Laivalla oli paljon moottoripyöräkerholaisia. Kahvilan jonossa Viivi kuuli erään tuohon porukkaan kuuluvan sanovan kovalla äänellä, että täällähän ne puliukot kokoontuu. Viivi nykäisi isänsä hihaa: ’Kuulitko sinä isä, täällä kokoontuu lumiukot.’”

mummeli

”Minulla oli puhelin, jossa oli suomea puhuva navigaattori. Kun noudin kolmivuotiaita kaksosiamme päivähoidosta, olin kiinnittänyt heidät turvaistuimeen ja lähdin liikkeelle, tuumasivat molemmat reippaasti yhteen ääneen: ’Isi, laita se neuvotin päälle!’”

Me ollaan kassoset

”Tyttöni 5 v. oli tuumannut mummille, joka oli autossa mukana kauppareissulla, että jos me nyt mennäänkin suoraan erääseen kyläpaikkaan, niin sä voit oottaa autossa ja ottaa kännit sillä aikaa.”

Noniinno

Ja osaavat ne vanhemmatkin!

”Lapsen luona käydessä autoin pupun häkin pesussa. Lapsi kysyi, millä pesin häkin pohjan. Sanoin, että sillä Gang Bangillä, joka vessassa oli. Molemmat repesivät saman tien.”

Cilit Bang

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?