Pikkutyttö istui bussissa äidin kanssa ja ihmetteli kaljoittelevia miehiä: kohta kuului kysymys, joka pisti isiä halvalla - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkutyttö istui bussissa äidin kanssa ja ihmetteli kaljoittelevia miehiä: kohta kuului kysymys, joka pisti isiä halvalla

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

7.9.2020 7:00

Ilta-Sanomien lukijat kertovat taas hauskoista ja liikuttavistakin letkautuksista, joita ovat lapsilta kuulleet.

Osa muistoista on tuoreempia, jotkut taas vuosikymmenien takaa. Vanhatkin letkautukset saattavat elää pitkään perhepiireissä.

”Kun en lyö, niin en lyö”

– Meidän lapsemme söi pikkupoikana italianpataa, joka ei oikein maistunut. Äiti sanoi, että syö nyt. Poika vastasi siihen hieman vihaisena ja s-vikaisena: ”kun en lyö, niin en lyö”.

6-vuotias täräytti totuuden verikokeissa

– Olin 6-vuotiaan poikani kanssa laboratoriossa verikokeessa. Poikaa selvästi hieman pelotti. Näytteenottaja yritti lempeästi helpottaa tunnelmaa kysymällä pojalta, että missä haluaisit mieluiten olla, tuossa sohvalla, tuolilla vai isän sylissäkö? Poika sanoi: ”Tuolla käytävällä”.

”Koska meidän isi menee tonne?”

– Istuin bussissa liikennevaloissa. Edessäni istui äiti pienen tytön kanssa. Alhaalla sillankupeessa istui miehiä kaljoittelemassa. Tyttö kysyi äidiltään innokkaana: ”Mitä noi tekee?”

Äiti kuiskasi hiljaa, että miehet ovat sellaisia, jotka juovat vain kaljaa eivätkä käy töissä.

Hetken hiljaisuuden jälkeen kajahti:

– Äiti, koska meidän isi menee tonne?

Tytöstä tuli Pentti

– Naapurissa 4-vuotiaalta Oskarilta kysyttiin uuden vauvamme, eli hänen pikkusiskonsa nimeä. Oskari kertoi, että tytöstä tuli ”Oona, Elisa, Pentti”. Hän on Oona Elisabeth.

Koe se on verikoekin

– Kysyin äskettäin koulunsa aloittaneelta pikkupojalta, oliko koulussa jo ollut kokeita. Hän vastasi hetken mietittyään, että on ollut verikoe.

”Nyt se äiti löysi sen kaupan”

– Olin poikieni ja äitini kanssa autolla menossa hakemaan pakettia matkahuollosta. En ollut aikaisemmin käynyt kyseisessä paikassa, eivätkä navigaattorit olleet vielä tuohon aikaan kovin yleisiä. Aikani ajelin, ja paikkaa ei meinannut löytyä. Tuskailin äidilleni jo hermostuneena. Viimein paikka löytyi ja saimme paketin haettua. Sitten jatkoimme matkaa tuttuun lähikauppaan, jonka pihalla 4-vuotias poikani huokaisi helpottuneena: "No, nyt se äiti löysi sen kaupan".

”Onko tuo uusi isä?”

– Olin vasta nelivuotias, kun isäni kuoli. Muutimme silloisesta asunnostamme hieman isompaan. Ollessamme muuttoauton kyydissä kuiskasin äitini korvaan: Äiti, onko tuo meidän uusi isä?

Niin suuri oli pikkuihmisen tarve isälle.

Mainosten ystävän huuto

– Tyttäreni puhui lauseita puolitoistavuotiaana. Tapauksesta on jo kauan, mutta muistan, kuinka hän oli menossa nukkumaan häkkisänkyynsä. Samassa huoneessa oli tv. Kuulin, kuinka hän huusi useaan otteeseen: Maino ei tuu, poppaa! Tytär oli kova mainosten ystävä.

”Koska me pudotetaan pommeja?”

– Vaimoni ja 5-vuotias esikoisemme lähtivät yhdessä etelään. Vaimoni ihmetteli, miksi poika kurkkii lentokoneen ikkunasta jatkuvasti alaspäin. Hän kysyi, mitä poika katselee.

Poika sanoi kovalla äänellä:

– Koska me pudotetaan pommeja?

Tuolloin oli meneillään Irakin sota, ja kyllähän poika ehti nähdä siitä uutisia. Oli siinä vaimo nolona.

Kysymys silmistä

– Olin varmaan 4- tai 5-vuotias, kun ihailin äitini silmiä. Äiti kysyi minkä väriset silmät itse haluaisin. Hän odotti tietenkin vastaukseksi ruskeita silmiä, niin kuin hänelläkin oli. Tokaisin kuitenkin vastaukseksi: "vaaleanpunaiset".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?