Lapsi kertoi puhelimessa erikoisen syyn isänsä poissaololle – äiti kuuli asiasta huvittuneelta työkaveriltaan - Perhe - Ilta-Sanomat

Lapsi kertoi puhelimessa erikoisen syyn isänsä poissaololle – äiti kuuli asiasta huvittuneelta työkaveriltaan

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskoja sutkautuksia.

Lasten tapa selittää asioita voi olla hupaisaa kuunneltavaa.­

18.8. 18:36

Ilta-Sanomien lukijat kertovat taas tilanteista, joissa lapset ovat sutkauttaneet huvittavia kommentteja.

Kertomuksissa on esimerkkejä vakavahenkisistä tilanteista, kuten hautajaisista, hautausmaakäynneistä ja muista kirkollisista tapahtumista. Niihin tilanteen luonnetta ymmärtämättömät lapset ovat voineet tuoneet pientä komiikkaa. Ainakin jälkikäteen muisteltuna.

Tarinoissa on myös esimerkki ajalta, jolloin kotipuhelimeen saattoi useinkin vastata lapsi. Hupaisia vastauksia ei ehkä näin henkilökohtaisten ja aina mukana kulkevien mobiililaitteiden aikakautena juurikaan pääse enää kuulemaan.

Uusi voimasana

– 3-vuotias poikani sai rokotuksen ja sehän ei ollut kivaa. Poika löysi oikean sanan tilanteeseen: Pengkele.

Painaako synti?

– Olin lapsena auttamassa isovanhempiani siirtelemään huonekalua. Raskasta tuolia siirtäessäni tokaisin: "Painaa ko synti!"

Kohta sisään astui isoenoni, joka oli surullinen tuoreen eronsa vuoksi. Huusin siinä sitten pienen pojan sanaleikkinä, että: "Painaako synti?"

Isoenoni oli ymmärrettävästi hyvin ymmällään.

Viinaa papille

– Työkaverini tuli käytävällä vastaani ja totesi huvittuneena: "Teille on kuulemma pappi tulossa illalla kylään?"

Hämmennyin hieman ja kysyin: "Miten niin?"

Hän jatkoi juttua ja kertoi soittaneensa meille kotiin, kun oli jotain asiaa miehelleni. Nuorempi poikani oli vastannut puhelimeen ja tokaissut: "Ei se ole kotona. Sen piti lähteä viinakauppaan, kun pappi tulee illalla kylään."

Piipun uusi tarkoitus

– 3-vuotias tyttäreni sanoi kaukolämpötehtaan vieressä: "Isi kato, tuolla on pilvittimiä". Ensin korjasin, mutta jouduin toteamaan ajatuksensa olevan täysin oikea, koska piipuista tuli vesihöyryä.

Vaarin puisto

– Olimme käyneet aamupäivällä sukulaisperheen kanssa Malmin hautausmaalla suvun eri haudoilla. Mukana ollut 4-vuotias poika kertoi, mitä jännää hän oli nähnyt siellä ”Vaajinpuistossa”. Olimme vieneet kukkia suvun vaarien haudoille. Siitä tämä Vaarin puisto, jota nimeä yhä käytämme Malmin hautausmaasta.

Aina sama loru

Tyttäremme ollessa 8-vuotias oli kuopuksemme kaste. Kaste oli joulukuun lopulla. Siinä oli ollut muutamat joulumessut alla. Kasteen jälkeen tyttäremme totesi: "Siellä Tuukan kasteessa kerrottiin sama loru kuin meidän joulujuhlassa!" Minä sitten kysyin, että mikä "loru"? Tytär "No, se joka alkaa minä uskon jumalaan..." Hän tarkoitti uskontunnustusta.

Ehtoollinen on aamiainen

Tyttäreni ollessa noin 4-vuotias, menimme kirkkoon rippijuhliin. Selitin matkalla, että Juha saa siellä ehtoollisen. Kirkkoväen ollessa täysin hiljaa, tyttöni kysyi isoon ääneen: Koska Juha saa sen aamiaisen? No, nauruksihan se meni. Ja ennen lähtöä olin ostanut tytön uusiin kenkiin pohjalliset, jotta kengät olisivat sopivammat. Tyttäreni suutahti ja sanoi: ”Ota äiti nää lastulevyt pois mun kengistä!”

Ehtoollinen, aamiainen, mitä näitä nyt on.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?