Mummi työnsi rattaita kaupassa – sai välittömästi lapsenlapselta palautetta, joka ”herätti viereisessä kassajonossa hilpeyttä” - Perhe - Ilta-Sanomat

Mummi työnsi rattaita kaupassa – sai välittömästi lapsenlapselta palautetta, joka ”herätti viereisessä kassajonossa hilpeyttä”

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

3.8. 6:45

”Sisareni lapsenlapsi oli ihmetellyt hieman, että mummi ei osannut sitä ruokarukousta, mikä seurakunnan kerhossa oli tapana lukea. Tulipa sitten päivä, jolloin mummi oli kotona äitiä auttamassa, ja lapsi ei olisi halunnut syödä sitä ruokaa, mitä mummi oli laittanut. Ei kuulema maistuisi. Siihen mummi hieman tiukkana: ”Kuules veijari, tämä ei ole mikään ravintola, vaan kaikki syövät sitä ruokaa mitä laitetaan. Äiti syö ja veli, ja isä syö, kun tulee kotiin. Niin että kyllä sinäkin syöt tai ainakin maistat.” Hämmästynyt lapsi katsoi pitkään mummia ja sanoi sitten: ”Aamen!” Tarina ei kerro, pitikö veijari tätä ruokarukousta parempana kuin kerhossa oli, mutta tomera rukous se taisi olla.”

Haitula

”Tyttäreni, tuolloin noin 10-vuotias, kysyi minulta, neljän lapsen perhepäivähoitajalta, koska sinä oikein menet OIKEISIIN töihin, että me saatais tulla koulusta kotiin, etkä sinä olisi aina kotona. Saatais tulla avaimilla, kuten kaikki normaalit lapset tulevat koulusta, eikä siellä ole aina vastassa äiti välipaloineen.”

Anne-Mari

”Poikani oli noin kahdeksanvuotias, kun meille tuli jostain asiasta riitaa. Poika haki läppärin ja alkoi kirjoittaa. Kysyin, mitä teet. Vastaus oli, että lastensuojeluilmoitusta.”

Äippä

”Lapsenlapset olivat vierailulla mummilassa, ja menimme ostamaan lähikaupasta jäätelöä. Olimme menossa kassalle, ja työnsin rattaissa neljävuotiaan Alvarin pikkusiskoa, ja vahingossa rattaat osuivat Alvariin. Hän kääntyi minuun päin äkäisenä ja sanoi: ”Olisit kyllä mummi voinut vähän varoa!” Viereisessä kassajonossa se herätti hilpeyttä ja kommentin, että sait heti suoraa palautetta.”

Mummi-52

Nelivuotias lapsenlapsi ei arvostanut mummin rattaidentyöntötaitoja.­

”Joskus, kun kotona oli pari pikkutyttöä kerrossängyssä, olin lukemassa pienemmälle alapedillä ties monettako kertaa Richard Scarryn ABC-kirjaa ja kyselin kirjaimia: Tiedätkö, mikä kirjain tämä on? Jonkun Q:n tai W:n kohdalla kommentti oli ”En tiedä, tiedätkö sinä???” Tämä rupesi minua kovin naurattamaan, enkä kyennyt sanomaan mitään. Pikkuisen nopea kommentti oli ”Ei se mitään, kysytään siskolta” ja hän oitis kiipesi yläpedille isosiskon luo kirjan kanssa. Omasta naurusta toipumista en muista, mutta tilanteen hyvin elävästi.”

Pena

”Taimi, kolmevuotias, kuunteli mummin iltarukousta. Mummi lopetti rukouksen kiitokseen kuluneesta päivästä, mihin Taimi tokaisi: Ole hyvä!”

Anna-Liisa-mummi

”Pojanpoika oli viettämässä päivää kanssani. Makoilin sängyllä, kun poika yks kaks hyppäsi vatsani päälle. Nauroin ja totesin, että nyt kyllä mammalta pääsi ilmat pihalle, ja aloin näytellä pyörtynyttä. Poika hätääntyi, otti kiinni poskistani ja alkoi käännellä päätäni puolelta toiselle hokien samalla ”ilmat meni sisään, ilmat meni sisään!” Virkosin naurun kera.”

Mammutti

”Kollegani oli hoitamassa tyttärentytärtään Itävallassa. Ennen kotiinlähtöä pikku-Sofi 2,5 v oli halunnut, että äiti lukee iltasadun. Äiti oli todennut Sofille, että mummi lukee tänä iltana sinulle iltasadun, koska mummi lentää huomenna Suomeen. Pikku-Sofi oli miettinyt hetken, kävellyt ulko-ovelle ja todennut ykskantaan ”mummi lähtee nyt kotiin”. Aika loogista noin pikkuiselta.”

Hoitsu

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?