Pikkupojan sanat neuvolassa saivat isän toimet hieman kyseenalaiseen valoon: ”Tädin ilme oli kuulemma näkemisen arvoinen” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupojan sanat neuvolassa saivat isän toimet hieman kyseenalaiseen valoon: ”Tädin ilme oli kuulemma näkemisen arvoinen”

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

20.7. 7:34

Kaksivuotias Hugo näki joutsenen ja hihkaisi ihastuneena: ’Kiva kana!’”

Isomummi

Meillä isi käytti poikaa neuvolassa ja neuvolan täti kyseli kuulumisia, johon poika vastasi: ’Meidän isi muuten käy joka päivä viinakaupassa.’ Neuvolan tädin ilme oli kuulemma näkemisen arvoinen. Johon isi jatkoi, että on töissä Alkossa.”

Äitee

Kolmevuotias Kari sai papalta uretaanipallon, johon hän pisteli reikiä. Hän näytti sitä mummille, joka kysyi: ’Mikä se on?’ johon lapsi tokaisi: ’Se on porsaanreikä!’”

Koomikon isä

­

”Olimme kylässä jossa oli seinällä täytetty hirvenpää. Pikku Jani, 2-vuotias, katseli sitä ja viimein tokaisi: ’Heppa.’ Äiti siihen: ’Se on hirvi’. Poika vastasi: ’Heppahivvi.’”

Vuosia sitten äiti kuunteli paljon Joel Hallikaista ja myöskin laulua Mietin elämää. Niinpä kerran hänen 3-vuotias laululintutyttärensä lurautti auton takapenkiltä turvaistuimelta äidilleen: ’Mä mietin elämää ja tässä istun nyt.’ Oli siinä äidillä naurussa pidätteleminen.”

Muuan satakieli

6-vuotiaan äiti keskusteli kaupassa tädin kanssa, että täti oli juuri menettänyt vanhan äitinsä. Kotona tyttö sanoi, että nyt hän tietää, miksi täti meni silti kauppaan: koska hänen piti ostaa äidilleen kortti ja lähettää se sitten taivaaseen raketilla.”

Surun aikana ei kauppaan asiaa.

Tapasin sanoa kahta tytärtäni ’puupääksi’ ja ’luupääksi’, kun tappelivat tai olivat itsepäisiä. Odottaessani kolmatta lastani, 6-vuotias Minttu-sisko kysyi iloisena: ’Äiti kun me ollaan jo luupää ja puupää, niin onko se meidän vauva sitten läskipää?’”

Että niin

Olin vaimoni ja kaksivuotiaan, puheliaan esikoistyttäremme kanssa ensimmäistä kertaa pitseriassa. Tilasimme pizzat. Kun odotimme niiden valmistumista, tyttö hakkasi haarukkaa ja veistä kovalla kilinällä toisiinsa sekä kopisteli niitä pöytään. Saimme muilta asiakkailta osanottavia katseita, varsinkin naapuripöydän pariskunnalta, joiden samanikäinen poika odotti kiltisti jokellellen tilausten saapumista. Kun pizzat noin 15 minuutin kuluttua saapuivat pöytään ja tyttö sai eteensä oman, juustokuorrutteisen pizzan, niin hän huusi kovalla äänellä: ’Peppua!’ Tarkoitti haluavansa ketsuppia. Kyllä siinä nousi puna isin poskille.”

Ketsuppi

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?