Janna, 22, tapasi Espanjan Tinderissä kiinnostavan miehen, mutta kielimuuri sai ensin perumaan treffit – kotimatka työpaikalta muutti koko elämän - Perhe - Ilta-Sanomat

Janna, 22, tapasi Espanjan Tinderissä kiinnostavan miehen, mutta kielimuuri sai ensin perumaan treffit – kotimatka työpaikalta muutti koko elämän

Janna löysi rakkauden Espanjasta.

Julkaistu: 16.7. 18:12

Janna, 22, oli kirjaimellisesti kävellä onnensa ohi.

Nurmijärvellä asuvat Janna, 22, Nicolas, 23, saavat nykyään naureskella yhdessä sille, kuinka läheltä piti -tilanne heidän tapaamisensa ja rakkaustarinansa syntyminen ylipäätään oli.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2016, kun 18-vuotias Janna suoritti ammattikoulun työssäoppimista Espanjassa. Vaikka uudessa maassa riitti nuorella aikuiselle menoa ja meininkiä, olivat Jannan ystävät sitä mieltä, että romanssi voisi tehdä kokemuksesta vielä paremman. Niinpä ystävät suostuttelivat Jannan lataamaan puhelimeensa deittisovellus Tinderin.

Tinderissä tuli pian vastaan Argentiinasta kotoisin oleva, Espanjassa varttunut Nicolas. Nuori mies vaikutti kuvien perusteella kiinnostavalta, mutta sen sijaan keskustelun sujuvuudessa oli pieni ongelma.

– Tiesin viestittelymme perusteella, ettei Nico puhu englantia käytännössä yhtään. Nekin viestit, jotka hän laittoi, olivat selvästi kääntäjän avulla kirjoitettuja. Ajattelin, että ei tästä tule mitään ja mitä me muka puhuisimme treffeillä.

Epävarmuudesta huolimatta Janna suostui treffikutsuun.

– Mutta kun se päivä koitti, minua alkoi jännittää ja peruin tapaamisen vetoamalla työpäivän jälkeiseen väsymykseen.

Sattumalta Janna kuitenkin törmäsi Nicolakseen kotimatkallaan. Nicolas saattoi Jannan kotiin ja juttu luisti kielimuurista huolimatta ”rallienglannilla”, elekielellä ja kääntäjän avulla.

– Olikin niin sanotusti pakko nähdä, Janna naurahtaa.

Muutto Espanjaan

Ensitapaamisen jälkeen Jannan työssäoppimista Espanjassa oli jäljellä kuukausi. Nuoret näkivät kuukauden ajan toisiaan tiivisti joka päivä.

Suomeen paluun jälkeen yhteydenpito jatkoi videopuheluiden avulla. Samalla Nicolasin kielitaito kehittyi ja keskustelun muuttuivat syvällisemmiksi. Janna matkusti lomillaan Espanjaan ja alkoi hiljalleen tuntea, että jutusta voisi myös tulla jotain vakavaa.

Ja niin siitä tuli. Koulusta valmistumisen jälkeen Janna muutti Espanjaan vuonna 2017.

– Asuimme yhdessä Fuengirolassa. Nicolas teki tarjoilijan töitä ja minä olin töissä suomalaisessa firmassa puhelinmyyjänä.

Vauva täydensi onnen

Parin arki rullasi Espanjassa tasaisena, kunnes helmikuussa 2019 Janna sai tietää olevansa raskaana.

– Olimme jo suunnitelleet Suomeen muuttoa, sillä puhelinmyyjän työ ei ollut ihan minun juttuni ja myös tarjoilijan työ on Espanjassa super rankkaa.

Raskausuutinen nopeutti muuttoa ja niinpä nuoripari asettui Suomeen. Esikoistytär täydensi onnen syyskuussa.

– Vauva-arki on sujunut todella hyvin. Nico oli onneksi saanut jo ennen synnytystä kaikki maahanmuuttoasiat pakettiin ja työpaikan, joten vauva-arjesta pystyi nauttimaan.

Ei näkyviä kulttuurieroja

Pieni perhe pääsee pian viimein matkustamaan Espanjaan ja tapaamaan Nicon sukulaisia. Toistaiseksi Espanjaan muuttaminen ei kuitenkaan ole suunnitteilla, vaan pari näkee tulevaisuutensa Suomessa.

Nicolas ei ole vielä oppinut suomea, mutta työskentely ravintola-alalla onnistuu Suomessa onneksi myös englanniksi.

– Nico on ihmetellyt sitä, että ihmiset eivät ota täällä niin paljon kontaktia kuin Espanjassa. Pienistä kulttuurieroista huolimatta hän kuitenkin rakastaa asua täällä.

Parin yhteisessä arjessa kulttuurierot eivät puolestaan näy lainkaan. Myös näkemykset tyttären kasvattamisesta ovat samanlaiset eri kotimaista huolimatta. Molemmat vanhemmat puhuvat lapselle omia äidinkieliään.

– Monikulttuurisessa perheessä on parasta se, että oppii kieliä ja eri kulttuureista.

”Olen saanut kiittää kavereitani siitä, että minut pakotettiin lataamaan Tinder”

Sekä Janna että Nicolas ovat saaneet perheeltään ja lähipiiriltään pelkkää kannustusta ja tukea.

– Lähipiirini pitää Nicosta, sillä hän on niin ystävällinen ja lämmin ihminen. Olen saanut kiittää kavereitani siitä, että minut pakotettiin lataamaan Tinder. En olisi itse uskonut, että Tinder-treffeistä voi tulla jotain.

Janna haluaakin kannustaa myös muita tapaamaan avoimin mielin uusia ihmisiä uusista kulttuureista.

– Kannustan lähtemään ulkomaille ja näkemään maailmaa, jos on minkäänlaisia epäluuloja ulkomaalaisia miehiä kohtaan. Kielimuurin tai välimatkan ei myöskään kannata antaa estää. Jos tuntuu siltä, että tykkää toisesta, niin antaa mennä vaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?