Aviomies kömpi aamulla esille aitasta, vaatteitaan kokoileva morsian hääbändin kitaristin kainalosta – ”Ikimuistoinen hääyö” - Perhe - Ilta-Sanomat

Aviomies kömpi aamulla esille aitasta, vaatteitaan kokoileva morsian hääbändin kitaristin kainalosta – ”Ikimuistoinen hääyö”

Hääjuhlat ovat aina ikimuistoiset, mutta tietyt tapaukset ovat jääneet Ilta-Sanomien lukijoille muistiin ikihyviksi.

Julkaistu: 22.6. 19:45

”Harmitti morsiamen puolesta, että oli valinnut tuollaisen ”muumion” riesakseen”, Ilta-Sanomien lukija summaa eräiden häiden tunnelman. Lukijoiden kokemukset hääjuhlista ovat painuneet ikuisesti mieleen.

Häät ovat yksi elämän suurimmista kohokohdista. Näin on, olivat juhlat sitten onnistuneet tai kaikkea muuta.

Ilta-Sanomien lukijat kertovat hääjuhlista, joista juhlaväen tai hääparin toilailut tekivät taatusti ikimuistoiset.

”Mäkkärillä oli häiden jälkeen pitkä jono”

– Ruokatarjoilut olivat säästösyistä niin surkeita, ettei kukaan syönyt juuri mitään. Ruuat olivat kuitenkin ihan kokkikoulutetun aikaansaannoksia. Kukin taaplaa tietysti tyylillään. Mäkkärillä oli häiden jälkeen pitkä jono.

Jouduin töihin keittiöön

– Häihin tuli kutsu. Lyhyestä virsi kaunis. Jotenkin jouduin keittiöön touhuamaan/tarjoilemaan/tiskaamaan – yksin. Häiden päättyessä pakkasin jäljelle jääneet ruuat, jotka vietiin autoon. Hääseurue lähti, minä jäin pysäkille odottelemaan bussia.

Aviomies kömpi esille aitasta

– Tuttavapariskunta piti perinteiset maalaishäät aidossa ja hienosti entisöidyllä maatilalla aittoineen, historiallisessa ympäristössä. Alkoholia tarjottiin runsaasti; Oli itse tehtyä, salakuljetettua ja ostettua. Minäkin vedin elämäni lärvit ja sammuin jossakin vaiheessa iltaa. Aamuauringon noustessa kömmin kaivolle elämäni krapulassa puolikuolleena juomaan raitista vettä. Kaivolla istuessani katselin aittoja. Yhdestä aitasta kömpi esiin yhtä krapulainen vastavihitty aviomies vieraan naisen kanssa, joka ei todellakaan ollut hänen vaimonsa! Viereisestä aitasta laahusti ulos vaatteitaan kokoileva morsian, hääbändin kitaristin kanssa! Heillä oli ollut ikimuistoinen hääyö.

Usein häissä ongelmia aiheuttaa liika alkoholinkäyttö.

Sulhanen kiersi pöydissä kippaamassa alkoholijämiä

– Olimme häissä, joissa sulhanen aloitti viinan kittaamisen heti, kun vihkiminen oli ohi. Mies on muutenkin tunnetusti hiljainen ja mykistyy aina isossa porukassa. Nytkin hän seurusteli lähinnä ison tyttärensä kanssa nyhjäten jossain nurkassa ja tuore vaimo sai seurustella vieraiden kanssa. Sulhanen myös suuttui siitä, kun morsian ei ollut koko ajan hääparin pöydässä vaan rupatteli myös ulkona. Loppuillasta morsian tanssi ja sulhanen joi. Hän kiersi pöydissä kippaamassa jämiä vieraiden laseista ja sammui lopulta pöytään. Harmitti morsiamen puolesta että oli valinnut tuollaisen ”muumion” riesakseen.

Vieraat kyllästyivät ja lähtivät

– Kaverin häissä hääpari meni vihkimisen jälkeen kuvauksiin ja ties minne. Me häävieraat odottelimme juhlapaikan pihalla kolme ja puoli tuntia. Osa kyllästyi odotteluun ja lähti kotiin. Sisällä meno jatkui yhtä pitkäveteisenä. Kun lopulta saimme surkean ruoan syötyä, lähdimme nakkikioskin kautta ajelemaan kotiin.

Avioliitto ohi jo hääjuhlan aikana

– En osallistu enää kuin oman poikani häihin, kun ne vietetään. Olen ollut liian monissa häissä, ja turhaa touhua ja rahan tuhlaamista koko homma. Yksissä räyhähäissä avioliitto oli ohi käytännössä jo hääjuhlan aikana. Joissain häissä morsiuspari ja heidän vanhempansa olivat kaikki putkassa. Syynä jokaisessa tilanteessa pakettiautolla haettu lasti halpaa viinaa Virosta.

Leikit herättivät myötähäpeää

– Viimeisimmissä häissä koin myötähäpeää kovan yrittämisen takia. Toteutus ei ehkä ihan vastannut tavoitetta. Viinat oli haettu halvalla Virosta, ja porukalle maistui. Kaikennäköiset leikit ja tehtävät hääparille olivat vain yksinkertaisesti noloja.

Vieraita ei tervehditty

– Yksissä häissä joutui odottelemaan pari tuntia hääpaikan pihalla, kun hääpari meni valokuvaukseen suoraan kirkosta. Morsiamen äiti käveli nenä pystyssä koko juhlien ajan, eikä tervehtinyt vieraita, eikä puhunut mitään kenellekään muulle kuin ihan lähimmilleen.

”Eivät ne halunneet meitä sinne ollenkaan”

– Vihkiminen tapahtui ulkona ja ruokailu sisällä. Vieraita oli paljon. Ruokailun jälkeen hääpari lähti 30 kilometrin päähän hääkuvaan! Reilun kahden tunnin kuluttua tulivat. Saisimmeko kakkukahvit kenties? Emme. Alkoi seurat. Kun olimme istuneet 2,5 tuntia rannalla kylmässä tuulessa katselemassa ja kuuntelemassa käsittämätöntä hihhulointia, lähdimme kotiin. Juotiin hääkahvit ABC:lla. Lapsi tiivisti hyvin kaikkien tunnelmat: ”Miksi me mentiin sinne? Eivät ne halunneet meitä sinne ollenkaan.”

Juhlatunnelman voi pilata myös liika luppoaika.

Mummo istui ohi tuolista

– Morsiusparin naispuolinen ystävä oli pitänyt nälkäkuuria solahtaakseen mukavasti uuteen mekkoonsa. Neiti veti booliöverit ja lukkiutui vessaan, josta miehet saivat oven auki väkivalloin. Kaikki tehtiin eteisaulassa hissukseen, että juhlat eivät menneet pilalle. Neito ei toennut, joten ambulanssi haki hänet tyhjennykselle. Myöhemmin morsiamen mummu, muutaman ylimääräisen viinilasin jälkeen, istui tuolista ohi ja löi päänsä pöydänreunaan. Verta tuli mahdottomasti. Tämäkin hoidettiin hissun kissun ja mummulle tilattiin taksi kotiin.

Oma pullo mukaan

– Kutsussa oli maininta ”omat juomat mukaan”. Tiesin jo siinä vaiheessa, että kytyiset juhlat on tiedossa. En viihtynyt muutenkaan. Miksi järjestää isot juhlat, jos ei ole varaa?

Mitkä ovat ikimuistoisimmat perhejuhlasi? Kerro kokemuksesi alle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?