Pikkupoika hämmästeli kassajonossa raskaana olevan naisen vatsaa – isän selitystä seurasi kiusallinen hetki ja tulipunaiset kasvot - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupoika hämmästeli kassajonossa raskaana olevan naisen vatsaa – isän selitystä seurasi kiusallinen hetki ja tulipunaiset kasvot

Julkaistu: 22.6. 7:30

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

Kuuskytluvulla, noin 3-vuotiaana olin vanhempieni kanssa Helsingissä kummieni luona vierailulla. Oli tarkoitus ostaa minulle uusi takki. Liikkeessä niitä sitten katseltiin ja minä tokaisin: ’Ja mähän en tuollaista pomppaa huoli!’ Takki jäi sitten ostamatta.”

Tiina

Todellakin noloa! 5-vuotias tyttäreni löysi ystävänsä kanssa, sellaisia ’aikuisten’ naisten tavaroita, eromme jälkeen. Hän olikin lohduttava ja tuli silittelemään olkaani ja sanoi: ’Äiti, kyllä minä ymmärrän sinua, tarvitsethan sinä tuollaisia, kun sinulla ei ole miestä!’”

Hauskaa ja noloa

Olin kaupan kassajonossa pienen lapseni kanssa ja hän kysyi, että miksi edessä olevalla naisella on niin iso maha. Kerroin, että tädillä on siellä vauva tulossa. Poikani meni naisen luo ja nosti hänen mekkonsa niin ylös, että pakarat näkyivät, samalla huutaen: ’Isi valehteli, ei täällä mitään vauvaa ole!’”

Tulipunaiset kasvot

Meidän tyttären suussa mummi oli 2–4 ikävuosina kutsumanimeltään ’pummi’. Mummin ja vaarin tullessa kylään tyttö viipotti mummin syliin ratketen pikataipaleellaan suorastaan liitoksistaan huutaessaan: ’Pummi tulji, äiti ja isi, pummi tulji!’”

Pummi tuli kylään

4-vuotiaan tyttöni hoitopaikassa oli tullut juteltua ruokailun yhteydessä, miten jotkut ihmiset ja lapset eivät pysty juomaan tavallista maitoa, koska siinä on laktoosia. Tyttö sitten tokaisi hoitopäivän jälkeen, että päivän aikana oli lauleskeltu myös laktoosittomia lauluja...”

Tsup

Olin lähdössä kauppaan. 4-vuotias poikani tuli portaille vielä huutaen: ’Hei hei, nähdään sitten ensi viikolla!’”

Äitillä vähän kestää

Ilta-Sanomien lukijoiden kokemusten mukaan kauppareissut pikkulasten kanssa saattavat saada noloja käänteitä.

Olin jossain vaiheessa hiukan pulskassa kunnossa ja lapsenlapseni, 3-vuotias Iida sanoi: ’Pappa sulla on mummun maha!’”

Aito Spurgu Flemarilta

4-vuotias pikkuveljeni tokaisi viime viikolla kovaan ääneen kaupassa: ’Haluan tupakkaa’ ja haki suklaapatukan käteen, hän siis meinasi patukkaa kokoajan. Korjattiin kyllä jälkikäteen, että se on patukka eikä tupakka.”

Patukka

Olimme 3-vuotiaan poikani kanssa 4–5 kilometrin päässä käymässä maalaiskaupassa ja ilma oli tosi kuuma. Kaupan ovi oli ulos auki ja siinä hedelmätiskillä pörräsi ampiaisia. Niitä hätystellessäni yksi pisti poikaani sormeen. Alkoi kova parunta, eikä auttanut kuin lähteä pyöräilemään kotia päin. Poika istui istuimella, vasemman käden keskisormi ojossa ja parkui. Siinä polkiessa kotia, ajattelin, että vastaantulijat luulevat minun opettaneet pojalle keskarin näyttämistä.”

Kiire kotiin

Olin perheeni kanssa jossain kesätapahtumassa, jossa oli paljon ihmisiä paikalla. Veeti, silloin noin 5-vuotias, huomasi maassa olevan paljon tupakan natsoja ja ilmoitti asiasta järkyttyneenä, että ’isä katso, täällä on tosi paljon natseja’. Saimme aika paljon paheksuvia katseita osaksemme.”

Suurperheen isä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?