Lapsi huudahti koko koulun edessä varsin yllättävät sanat opettajalle: ”Saattoi siinä äidillä vähän naama punoittaa” - Perhe - Ilta-Sanomat

Lapsi huudahti koko koulun edessä varsin yllättävät sanat opettajalle: ”Saattoi siinä äidillä vähän naama punoittaa”

Julkaistu: 15.6. 6:43

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

”Poika tuijotti saunan jäähyhuoneessa vaatenaulakkoa ja kysyi: ’Mitä kissa tekee, kun lakkaa naukumasta? Nau-lakon’ Tällaisen keksi poika, oli vasta 6-vuotias.”

DI:n äiti

”Tytär oli 4-vuotias. Oli ukin ja mummon kanssa saunassa. Tyttö oli katsonut ukkia ja tokaissut: ’Ukin pippeli on katkennut, isillä ei ole.’ Saunasta tultuaan tyttö ihmetteli moista ’katkeamista’ ja kysyikin: ’Onkohan toisenkin ukin pippeli katkennut?’”

Sanavalmiin lapsen äiti

”Meidän likka sanoi aikoinaan, kun kylän ns. talkkari tuli vastaan: ’Isii!’ Joo ei ollut lapsen isi, eikä ulkonäkö sinne päinkään. Täytyy myöntää, että hävetti ja taisin jopa sähähtää likalle, että suu kiinni. Tyttö oli 2-vuotias.”

Ei nimimerkkiä

”Tämä tapahtui jo joskus 60-luvulla, olin kai jotain pari-kolmevuotias ja päässyt äitini kanssa koulun joulujuhlaan. Se oli sellainen pieni kyläkoulu, jossa oli nuori lapseton opettajapariskunta. Kesken juhlan olin karannut äidiltäni ja juossut puhetta pitäneen miesopettajan luo ja huutanut: ’Isi, isi, isi!’ Nauruksihan se loppujen lopuksi meni, mutta saattoi siinä äidilläni vähän naama punoittaa. Puolustuksekseni pitää sanoa, että tuo opettaja kieltämättä oli isäni näköinen, nuorena kaljuuntunut silmälasipäinen mies.”

Sellasta sattuu

”Siskontyttö ( 3 v.) oli laiturilla kesällä ja katseli isänsä onkimia kaloja, jotka vielä liikkuivat ämpärissä. Kysyi sitten kaloilta: ’Mitä te teette siellä, uitteko te..?’”

Luonto(vähä liian)lähellä

”Olin 4-vuotias ja olimme isän, äidin sekä vuotta nuoremman veljen kanssa mökillä rantasaunassa. Olin mietteliäänä katsonut pikkuveljen ja isän perään, kun he juoksivat alasti laiturilta uimaan ja sanonut samalla sormella osoittaen omaa jalkoväliä: ’Sitten kun minä olen iso, niin minulle kasvaa oikein iso tuommonen, ihan samanlainen kuin isällä on!’ No, onneksi ei oo kasvanut.”

Iso tuommoinen

”Minun 5-vuotias serkkupoikani ei osannut sanoa k-kirjainta sanan alussa. Hän oli meillä viikonloppua viettämässä, ja kun tulin kotiin, kysyin pikkumieheltä, että mitä he olivat päivällä puuhastelleet ja mihin täti oli mennyt. Timo siinä innoissaan kertoi: ’Me oltiin päivällä metsässä heräilemässä häpyjä. Haisu-täti meni heittiöön heittämään mulle haakaota ja hananmunia!’ On niin jäänyt mieleen!”

Ei väliä kirjaimilla

”Miehet olivat olleet päivän hirvimetsällä. Illalla neljävuotias Mikke kyseli, että onko nyt hirvillä lepohetki.”

Mummu

”Turussa ns. KOP-kolmion edessä äiti ja noin 5-vuotias tyttö olivat kulkemassa kohti bussipysäkkejä, kun tyttö jäi tuijottamaan erään hameeseen pukeutuneen naisen perään. Äiti oli ehtinyt jo metrien päähän, kun tyttö sormellaan osoittaen huusi kovaa: ’Äiti, tuolla tädillä ei ole housuja!’ Sen jälkeen olen itse ryhtynyt useammin käyttämään hametta!”

farkkukansa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?