”Iskän oppeja” Youtubessa jakavasta miehestä tuli valtava hitti: ”Tämä mies oli se, jota monet ovat tarvinneet” - Perhe - Ilta-Sanomat

”Iskän oppeja” Youtubessa jakavasta miehestä tuli valtava hitti: ”Tämä mies oli se, jota monet ovat tarvinneet”

Yhdysvaltalaismies alkoi tehdä opetusvideoita lapsille, joilla ei ole vanhempia neuvomassa arkisissa askareissa.

Viraalihitiksi noussut Youtube-kanava neuvoo arkisissa askareissa, kuten isä tekisi.

29.5.2020 17:30

Näin ajat parran. Näin avaat tukkeutuneen lavuaarin. Näin solmit solmion. Näin korjaat vuotavan vessan.

Muun muassa näitä oppeja tarjoaa viraalihitiksi noussut Youtube-kanava Dad, How do I (suom. Isä, miten minä).

Arkisia elämäntaitoja jakava, huhtikuussa perustettu kanava on kerännyt nopeasti ilmiömäisen yleisön: yli 2 miljoonaa seuraajaa. Kanavan suosio räjähti noin viikossa. Vielä 16. toukokuuta kanavalla oli 10 000 seuraajaa.

Mies videoiden takana on yhdysvaltalainen perheenisä Rob Kenney, 55.

Kenney kertoo Buzzfeedille, että videoiden idea syntyi miehen 27-vuotiaan tyttären puheluista, joiden aikana tytär kyseli isältään neuvoa milloin mihinkin arkiseen ongelmaan.

Kenney alkoi pohtia, mitä tekivät lapset ja nuoret aikuiset, joilla ei ole vanhempia, joilta kysyä neuvoa arkisiin pulmiin. Kenney itse varttui ilman isää, joten hän tunsi sympatiaa ilman roolimallia kasvavia lapsia kohtaan.

  • Isä! Mitä taitoja sinä opetat lapsillesi? Mitä taitoja ilman lapsi ei pärjää? Kerro jutun alla kommenttikentässä!

Tytär innostui Kenneyn ideoinnista ja kannusti isäänsä perustamaan Youtube-kanavan, jossa tämä voisi jakaa hyviä neuvojaan nuorille.

Alkuun tytär mainosti isänsä videoita joissakin Facebook-ryhmissä. Sosiaalinen media piti huolen lopusta, ja lopulta kanavan suosio onnistui ylittämään perheen villeimmätkin odotukset.

Yhtäkkisestä miljoonayleisöstä häkeltyneellä Kenneyllä ei ole vielä olemassa minkäänlaista suunnitelmaa tai strategiaa kanavalle. Perheenisä vasta opettelee sosiaalisen median käyttämistä.

Tunteikkaiden viestien tulva

Kenney on hämillään viestitulvasta. Viesteissä ihmiset kertovat omia, paikoin sydäntä särkeviä tarinoitaan kasvamisesta ilman isän oppeja.

– Tämä mies oli se henkilö, jota monet ihmiset ovat tarvinneet, mutta eivät ole kehdanneet kysyä. Kiitos, eräässä kommentissa hehkutetaan.

Kenney ei enää ennätä vastaamaan kaikkiin viesteihin, mutta ne motivoivat miestä jatkamaan muiden auttamista.

– En ajatellut aluksi, että ”katsos, voin tehdä rahaa tällä”. Tämä alkoi vaatimattomasti, mutta nyt voin auttaa vielä paljon enemmän ihmisiä, kun tienaan tällä, Kenney pohti Buzzfeedille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?