Tässä ovat Suomen suosituimmat lasten nimet – vuodesta toiseen yksi on ykkönen - Perhe - Ilta-Sanomat

Tässä ovat Suomen suosituimmat lasten nimet – vuodesta toiseen yksi on ykkönen

Tutustuimme Suomen suosituimpiin lasten nimiin viimeisten vuosien ja vuosikymmenien aikana. Onko sinun lapsesi nimi suosituimpien listalla?

Aino ja Leo ovat vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet.­

9.4. 18:48

Viime vuoden suosituimmat lasten nimet julkaistiin tällä viikolla.

Aino ja Leo ovat vuonna 2019 syntyneiden lasten suosituimmat ensimmäiset etunimet. Ainon sai ensimmäiseksi nimekseen 278 tyttöä ja Leo annettiin etunimeksi 380 pojalle.

Ainon jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat Aada, Sofia, Eevi ja Olivia. Pojille useimmin annetut etunimet Leon jälkeen olivat Elias, Oliver, Eino ja Väinö.

Ruotsinkielisten lasten ensimmäisistä etunimistä Saga ja Emil olivat suosituimmat.

Juhani todellinen ykkönen

Ensimmäisistä etunimistä erityisesti Leo on ollut viimeisen viiden vuoden aikana erittäin suosittu. Ykköseksi Leo on kirinyt nimittäin peräti kolme kertaa, vuosina 2015, 2017 ja 2019.

Ruotsinkielisistä ensimmäisistä etunimistä ykköseksi on kirinyt peräti kolme kertaa viimeisen viiden vuoden aikana Ellen, kertovat Digi- ja väestötietoviraston tilastot.

Viimeisen viiden vuoden suosituimmat lasten etunimet pääset katsomaan Digi- ja väestötietoviraston sivuilta täältä.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä­

Kun suosituimpiin nimiin ottaa mukaan kaikki annetut nimet, on viime vuosikymmenen (2010–2019) suosituin tytön nimi Maria. Maria on ollut kaikkien annettujen etunimien ykkönen myös seuraavina vuosikymmeninä: 2000–2009, 1990–1999 ja 1980–1989.

Juhani on vielä Mariaakin suositumpi. Kun mukaan ottaa kaikki annetut nimet, on Juhani porskuttanut nimien ykkösenä aina 1940-luvulta lähtien.

Yleisimmin kaksi etunimeä lapselle

Vuoden 2019 alusta alkaen nimilaki mahdollisti neljän etunimen antamisen lapselle. Tätä mahdollisuutta ei kuitenkaan käytetty kovin innokkaasti, sillä viime vuonna nimen saaneista lapsista vain alle prosentti sai täydet neljä etunimeä.

Yleisintä on antaa lapselle kaksi etunimeä, näin tekivät viime vuonna lähes puolet vanhemmista (48 %). Lähes yhtä suosittua on kolmen etunimen antaminen, 42 %. Yhden etunimen sai 8,4 % lapsista.

Tilastoissa näkyy myös muutama useamman kuin neljä nimeä saanut lapsi. Tämä on mahdollista esimerkiksi silloin, kun lapsi on kastettu ulkomailla maassa, jossa etunimien määrää ei ole rajoitettu neljään, ja hänet kirjataan Suomen väestötietojärjestelmään.

Vuoden 2019 sekä aiempien vuosien 50 suosituinta nimeä löytyy osoitteesta dvv.fi/suosituimmat-lasten-nimet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?