Marian, 34, rohkeat somekuvat ja reissut ilman lapsia ärsyttävät monia – mutta tuntemattoman naisen ilkeä viesti oli jo liikaa

Kolmen lapsen äiti kertoo sosiaalisessa mediassa kokemastaan kiusaamisesta.

Marialle kuvien ottaminen ja sosiaalisen median päivittäminen on harrastus.

20.3.2020 15:10

”Tee elämässä niitä asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi.”

Kolmen lapsen äiti, tamperelainen Maria, 34, on kirjoittanut Instagram-esittelytekstiinsä lauseen, jonka mukaan hän pyrkii elämään joka päivä.

Marian positiivinen elämänasenne huokuu myös hänen suositulla Instagram-tilillään, jonne hän lisää säännöllisesti näyttäviä ja kantaaottavia kuvia itsestään ja elämästään.

Päiväkodissa työskentelevän ja keskimmäisen lapsensa omaishoitajana toimivan Marian tekevät onnelliseksi hänen lastensa ja miehensä lisäksi normaalissa elämässä matkustelu ja kuntosaliharjoittelu.

Matkustelua rakastavan perheenäidin lomamatka peruuntui Koronaviruksen vuoksi. –Terveys menee kaiken edelle. Matkustaa ehtii myöhemmin, hän toteaa.

Valitettavasti Marian onni ei ole kaikkien mieleen, sillä hän kertoo saavansa jatkuvasti viestejä tuntemattomilta ihmisiltä, jotka ihmettelevät, kuinka perheenäiti voi matkustaa kavereidensa kanssa ilman lapsia ja käydä juhlimassa.

Lisäksi monia ihmetyttää, miten töissä käyvä äiti ehtii treenaamaan yhtä aktiivisesti.

Marian mukaan vastaus on priorisoimisessa – menevä ja tehokas äiti herää treenaaman jo aamuneljältä.

– Ihmiset eivät aina tajua sitä, että äitinä olen arjessa niin kiinni, että välillä tarvitsen irtiottoja matkustelun kautta. Kuntosali taas on minulle arjen jaksamisen kannalta tärkeää.

Yksi viesti meni ihon alle

Noin viikko sitten Maria luki sosiaalisessa mediassa viestin, joka sai hänet harmistumaan tavallista enemmän.

– Eräs nainen kirjoitti minulle, että sosiaalisessa mediassa julkaisemani kuvat ”menevät yli”.

Viestistä sisuuntuneena Maria päätti julkaista kuvan, jonka yhteydessä hän ilmaisi mielipiteensä siitä, kuinka jokaisella on oikeus pukeutua haluamallaan tavalla kaula-aukon kokoa sen enempää miettimättä.

Maria ei ole halunnut muuttaa pukeutumistaan perheenäitiydestä huolimatta.

– Käytän töissä huppareita ja neuleita, mutta en halua omassa arkipukeutumisessa peitellä itseäni, jos siltä ei tunnu.

Oman tyylin säilyttäminen on auttanut perheenäitiä pääsemään yli myös itsetunto-ongelmista.

– Minulla oli pahin kriisi itsetuntoni suhteen, kun sain kolmekymppisenä nuorimman lapseni. Liikunnan lisäksi minut on auttanut yli ongelmista se, että pukeudun vaatteisiin, joissa itse viihdyn.

”Tee omaa juttuasi muiden mielipiteistä välittämättä”

Eniten Mariaa harmittavatkin ihmiset, jotka puuttuvat toisten äitien pukeutumiseen ja äitinä olemisen tapoihin. Hän tietää, että monet äidit arvostelevat toisia äitejä varsin ilkeillä tavoille.

– Minä saan olla sosiaalisessa mediassa ja äitinä juuri sellainen kuin haluan.

Maria kertoo seuraavansa Instagramissa Sara Sieppiä, joka on kertonut avoimesti kokemastaan somekiusaamisesta.

Marian oman seuraajamäärän kasvaessa kiusaaminen on lisääntynyt.

– Minulla on Sara Sieppiin verrattuna vähän seuraajia ja silti kiusaamista tapahtuu niin paljon. Ei somessa tapahtuvan kiusaamisen määrää osannut ennen edes tajuta.

– Esimerkiksi juuri äsken joku mies oli käynyt kirjoittamassa kuvaani ”ruma”. Päivityksiäni on myös pilkattu ja olen joutunut estämään ihmisiä.

Kiusaamisesta ja arvostelevista kommenteista huolimatta Maria aikoo kirjoittaa mielipiteistään somessa myös jatkossa.

– Kannustan kaikkia tekemään omaa juttuaan muiden mielipiteistä välittämättä.

Ulkonäkö hämmästyttää: ”Hän oletti minun olevan lapseni isosisko”

Negatiivisten viestien lisäksi Maria saa myös paljon positiivista palautetta tavastaan olla esillä. Oma lukunsa ovat kommentit, joissa hänen ikäänsä ja ulkonäköään hämmästellään.

Nuorekas ja näyttävästi pukeutua perheenäiti kertoo saavansa jatkuvasti kuulla ihmetteleviä kommentteja hänen lastensa ikiin liittyen. Marian nuorin lapsi on 4-vuotias, keskimmäinen 6-vuotias ja esikoinen pian 15-vuotias.

– Sitä on tapahtunut niin pitkään kuin muistan. Kun olin vanhimman lapseni hammaslääkärissä mukana, hammaslääkäri pyysi minua viemään pojan äidille viestiä, sillä hän oletti minun olevan isosisko.

Maria suhtautuu kommentteihin huumorilla ja kohteliaisuuksina.

– Saan kiittää geenejä, mutta toki ulkonäköön vaikuttaa myös itsestään huolehtiminen, kuten puhtaasti syöminen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?