38-vuotias sinkku Hanna painii biologisen kellonsa kanssa: ”Hittolainen, miksei kukaan ole pannut minua paksuksi!” - Perhe - Ilta-Sanomat

38-vuotias sinkku Hanna painii biologisen kellonsa kanssa: ”Hittolainen, miksei kukaan ole pannut minua paksuksi!”

Vauvan aika -dokumentti on intensiivinen ja pohdiskeleva kuvaus ruotsalaistoimittaja Hanna Hellquistin piinasta.

Tv-ryhmä seuraa Hanna Hellquistia gynekologille.­

27.2. 8:14

Ruotsalainen radiotoimittaja Hanna Hellquist, 38, laskee elämässään olevan kolme vaihtoehtoa. Ensimmäisessä vaihtoehdossa sinkkunainen jatkaa deittailua, löytää sen oikean miehen vuoden sisällä ja alkaa odottaa tälle lasta. Toisessa vaihtoehdossa hän ei tee lasta ja kolmannessa hankkii lapsen kaverinsa kanssa.

Biologisen kellonsa kamppaileva nainen pohtii elämänmakuisessa dokumentissa, hankkiiko hän lasta vai katuuko lapsetta jäämistä lopun ikänsä.

Kysymys lapsesta piinaa niin paljon, että se asettaa jo ensitreffeille kohtuuttomat vaatimukset. Juhlissa käyvä Hellquist pitää elämäänsä täydellisenä, mutta jää miettimään, mitä menettää, jos ei yritä lasta. Jääkö hän yksin sitten, kun oma äiti on kuollut? Entä jos lapsi syntyy, tuleeko hänestä koulukiusattu tai vakavasti sairas?

Mielipiteitä olemuksellaan jakava Hellqvist puhisee pilke silmäkulmassa olevansa Ruotsin yksinäisin naisihminen.

– Hittolainen! En tajua, miksei kukaan ole vielä pannut minua paksuksi. Käsittämätöntä!

Samaan hengenvetoon hän tunnustaa, ettei ole kovinkaan lapsirakas ihminen, vaan pitää enemmän koirista ja kissoista. Muiden lapsia nainen ei voi sietää.

Vauvan aika -dokumentti on intensiivinen ja pohdiskeleva kuvaus stressaantuneen Hellquistin piinasta.

Syntyvyyden laskusta puhutaan paljon ja lapsettomista pariskunnista. Hellquist käsittelee ajankohtaisessa dokumentissaan aihetta, jonka kanssa moni neljääkymppiä lähestyvä, ilman kumppania elävä nainen kamppailee.

Hellquist puhuu myös siitä, millaiset paineet yhteiskunta asettaa naisille, jotka eivät ole varmoja, haluavatko äidiksi.

Vauvan aika, TV2 torstaina 27.2. klo 15.20

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?