Pikkutytön naseva heitto asetti äidin ostokset varsin kyseenalaiseen valoon: ”Paikalla ollut mies räjähti järkyttävään nauruun” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkutytön naseva heitto asetti äidin ostokset varsin kyseenalaiseen valoon: ”Paikalla ollut mies räjähti järkyttävään nauruun”

Julkaistu: 17.2. 6:45

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.

”Imetin molempia lapsia pitkään, yli 1,5 vuotta. Kun olin lopettanut kuopuksen imettämisen, esikoinen n. 4 v. kysyi: ’Tuleeko äiti sinun tissistä enää maitoa?’ Vastasin ettei tule, esikoinen siihen: ’No, tuleekos piimää?’ Kun kerroin ettei edes sitä, poika totesi, että äidille pitää ostaa uudet tissit. Minä kysyikin, että mistähän niitä saisi, poika totesi: ’Prismasta.’”

Mamzda

”Tyttäreni ollessa noin neljän vanha oltiin kaupassa ja ostin 15 kg sokeria. Lapseni tokaisi siihen: ’Jaahas meidän äiti se sit keittää taas pontikkaa!’ Paikalla ollut mies räjähti järkyttävään nauruun ja toivoin maan nielaisevani minut. Siinä oli turha selitellä mehumaijasta yhtään mitään. Tapahtumasta on aikaa yli 20 vuotta, mutta edelleen sille nauretaan.”

Tuisku

”Isoveli 5 v. pohti ääneen pikkusiskon 3 v. kanssa, että mikä mahtaa olla iltakoulu. Pikkusisko ei tiennyt, mutta esitti vastakysymyksen: ’Mutta mikä voi olla yökerho?!?’”

Sannis

”4-vuotias tyttöni oli menossa mumminsa kanssa linkkuun. Linkkuun oli tullut nainen jolla oli silmälappu. Tyttö oli kiljaissut kovaan ääneen: ’Katso mummi tänne linkkuun tulee merirosvo.’ Äitini kovasti sitten siinä yritti korjailla, että ei se merirosvo ole vaan tädillä on silmä kipeä.”

Merirosvo linkussa

”Wilma, 6, tokaisi minulle päiväkodissa: ’Voi Tiina, sinun pitäisi hankkia isommat tissiliivit koska sun tissit on niin pienet.’ Koko päiväkodin henkilökunta repesi nauruun. Olen siis itse töissä kyseisessä päiväkodissa.”

Makkara

”Ystäväni, hänen 4-vuotias poikansa sekä oma 2,5-vuotiaani ja minä olimme lähikaupassa ostoksilla. Kassalla kun olin ostokseni tehnyt, siirryin poikani kanssa sivummalle odottelemaan. Katsoin jonoon, kun ystäväni takana olevat nuoret kundit repesivät ihan totaalisesti nauramaan naama punaisena ja ystäväni vain hymyili. Kysyin asiaa jälkikäteen, että mistä jäimme paitsi. Hänen 4-vuotias poikansa oli kassajonossa kuullut jonkun pierun ja syyttänyt äitiään vahingosta. Haistellut äitinsä takapuolta ja sanonut kovaan ääneen: ’Äiti hyi sinä pierasit, soo soo! Häpeäisit.’ Ystäväni sanoi, että tuntui siltä että olisi halunnut vajota maan alle...”

”Lapset”

”Kerran menin vaihtamaan 3-vuotiaalle pojalleni vaippaa vieraassa paikassa vessassa, jossa oli lattialla kylpyamme ja siihen oli laitettu sisälle lasten potta – niin kuin tilan säästämiseksi. Poika kysyi sen nähtyään: ’Onko tuo sellainen.. kakkavene?’ Innoituksen lähteenä pojalle moiseen kysymykseen lienee ollut muisto hieman aiemmin edeltäneestä kiertoajelusta vaarin moottoriveneellä.”

Tuskaa paatissa

”Olimme viisivuotiaan poikani kanssa käymässä äitini luona eli pojan mummolassa. Keskustelun aikana kutsuin mummoa äidiksi. Poika totesi hivenen moittivalla äänellä: ’Ei aikuisilla ole äitiä. Lapsilla on äiti ja aikuisilla on mummu.’”

Helena

”Olimme tyttären perheen luona yötä. Tyttäreni odotti toista lastaan. Olin istumassa aamiaispöytään, kun 2,5-vuotias Miska katsoi minua päästä varpaisiin, katse pysähtyi vatsan kohdalle ja hän kysyi vaimoltani: ’Mummi, onko teillekin tulossa vauva?’”

Vanha tuhnu

”Olin tyttärenpoikani (vajaa 3 v.) päiväkodissa isovanhempien aamussa. Poika oli juonut reilusti mehua, joten ajattelin hyväksi käydä välillä potalla vastusteluista huolimatta. Poika istui potalla, kun viereen pelmahti pieni tyttö, joka sanoi pojalle: ’Ei tule.’ Poika tiuskaisi vihaisena: ’TULEEPAS’ ja alkoi ankara pinnistäminen.

Ei tullut.”

Mammi