Pikkupoika tokaisi äidille napakan kommentin saunassa – mutta onko tämä moite vai kohteliaisuus? - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupoika tokaisi äidille napakan kommentin saunassa – mutta onko tämä moite vai kohteliaisuus?

Julkaistu: 3.2. 6:45

Ilta-Sanomien lukijat jakavat kanssamme jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

”Pikkusiskoni kertoi joskus 4-vuotiaana innoissaan koulusta tultuani, että hän oli tänään nähnyt marssilaisia isoisämme kanssa kävelyllä ollessaan. En ensin ymmärtänyt, mitä hän tarkoitti. Sitten hän vielä lisäsi: ’Niitä vihreitä miehiä.’ Viimein tajusin, että hän oli nähnyt armeijan poikia marssimassa.”

Isosisko

”Pieni poikani aikoinaan saunassa totesi rintojani katsoessaan: ’Kyllä mummolla on pitkemmät!’”

Nuori äiti

”Minun 3-vuotias lapsenlapseni alkoi kertoa minulle totisella naamalla: ’Isin pyllyyn on kasvanut sellanen pötkylä, minulla ei ole sellaista.’ Olisi kyllä naurattanut kamalasti, mutta hillitsin itseni ja kerroin hänelle miehen ja naisen erilaisuudesta.”

lapset ovat hauskoja

”Tommi pienenä kummitädin tarjoamasta mehusta (jota kummitäti muistelee vieläkin): ’Haisee pahalta, maistuu samalta!’”

Mehut Katti

”Pikkusisko huusi autossa. 3-vuotiasta isosiskoa se hieman harmitti ja totesi: ’Oltais voitu unohtaa tuo vaikka mummulle.’”

Äiti

”Ystäväni serkun lapsi, joka taisi tuohon aikaan olla noin nelivuotias, katsoi minua todella pitkään ja totesi lopuksi: ’Sä oot prinsessataulu.’ Tämän kohteliaisuuden muistan ikuisesti.”

Prinsessataulu

”Äitini kertoi kuinka veljelle oli sattunut alle 5-vuotiaana vahinko ja pissa lirahtanut housuun. Veli oli häpeissään sanonut äidille vihjeen: ’Olipa kerran kaapissa paljon kuivia housuja.’”

Karppa

”Pieni poikani katseli ikkunasta, kun joku ulkoilutti samojedinkoiraa. Poika tuumasi: ’Talvikoira!’”

Äitiliini

”Tuttavani tytär (5 v.) mietiskeli p-alkukirjainta: ’Perhonen alkaa p-kirjaimella, pyörä alkaa p-kirjaimella, paskakin alkaa p-kirjaimella, jos sen sais sanoa...’”

Kuultua

”4-vuotias Antti-poikani tuumasi isotädin rehevät rinnat nähdessään: ’Sitten kun minä otan vaimon, otan sellaisen jolla on isot rinnat, niitä on mukava purskuttaa ja lapsia tulee kuin ripulikakkaa.’”

Totuus lapsen suusta

”Oma lapseni sanoo useasti suihkun jälkeen: ’Äiti sinä olet kaunis.’ Siinä maailman aidoin kohteliaisuus!”

Äidin rakkaus

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?