Pikkupoika kajautti tarkan huomion vieraan naisen muodoista – äiti hyssytti nopeasti hiljaiseksi: ”Repesin nauramaan” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupoika kajautti tarkan huomion vieraan naisen muodoista – äiti hyssytti nopeasti hiljaiseksi: ”Repesin nauramaan”

Julkaistu: 20.1. 6:42

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.

”Olin viimeisilläni raskaana kaupassa kesäinen mekko päälläni. Pikkupoika tarkkaili minua aikansa, kunnes huudahti kovaan ääneen: ’Iso maha, vauva mahassa.’ Asia hymyilytti minua ja poika jatkoi tuijotustaan. Seuraavaksi ennätti aloittaa sanomalla kuuluvaan ääneen: ’Isot tissit...’ ja äitinsä nappasi pojan mukaansa ja komensi olemaan hiljaa. Itse repesin nauramaan.”

kotiäiti

”3-vuotiaan poikani kanssa saunassa. Poikani kysyi, miten lapset saavat alkunsa. En halunnut kertoa aivan puuta heinää, vaan hienovaraisesti kerroin oikean tavan. Poikani kysyi huolestuneen näköisenä: ’Pitääkö se pippeli puuduttaa?’ Vaimoni kanssa saatiin makeat naurut.”

Sukupuolivalistus

”Olin kävelyllä 3 v. poikani kanssa talvisena sunnuntaina. Joku öinen kulkija oli heittänyt laatat tielle. Ilmiselvästi oli nakkikioskilla syöty makkaraperunoita hetkeä aiemmin. Poikani sitä vilkaisi ja huusi kovaan ääneen: ’KATO ISI PITSA!’”

Pekka

”Kotona soi aamuherätys ja hihkaisin lapselle, että pitäisi lähteä päiväkotiin. Takaisin kuului todella äkäinen perjantaituhina, että päiväkotiin ei haluta mennä. Kysyin, että miksi. ’Se on PÄIVÄkoti, eikä AAMUkoti.’”

Tatu

”Kävimme jouluaattona viemässä perinteiset kynttilät haudoille ja poikien tyttäret (5 v. ja 4 v.) olivat mukana. Hautausmaan pysäköintialueella oli muutamia autoja parkissa. Siihen vanhempi tyttäristä tokaisi: ’Täällähän saattaa nähdä eläviäkin.’”

Mummomokoma

”Matkustimme 80-luvulla bussilla kaupunkiin 4-vuotiaan poikani kanssa. Jossain vaiheessa bussiin tuli vanha täti, joka tuli istumaan meitä vastapäätä käytävän toiselle puolelle. Poika katsoi vanhusta ja huusi iloisesti: ’Kato äiti noita-akka!’ Poika muisti juuri varmaan jonkin lukemani iltasadun. Loppumatka kaupunkiin tuntui kuitenkin ikuisuudelta.”

Oivallus

”Neljävuotias tyttömme pakkasi kovalla tohinalla matkalaukkua. Kun kysyin, mihin mahtaa olla lähdössä, tyttö vastasi topakasti: ’Me lähdetään äitiyslomalle!’”

Matkakuume

”Olin naistenvaateosastolla viisivuotiaan poikani kanssa. Henkarissa roikkui pitkiä, melkein nilkkaan ylettyviä toppatakkeja. Poikani tuumasi, että ostetaan äiti meillekin tuommonen makuupussi.”

Toppatakki

”Poikani oli jotain 6-vuotias. Käytiin Tokmannilla kaupassa ja poika katseli tätiä kassalla. Täti siihen, että onko mussa jotain vikaa. Poika siihen: ’Näytät ihan kanalta.’ Kaikki alkoi nauraa, mä olin punainen kuin paloauto.”

Mari79

”Tuttu kaveri sitoi pienen sukulaistyttönsä kengännauhoja. Kaverilla oli jo reilusti kaljua päälaella, ja tyttö silitti sitä ja sanoi hellästi: ’Sulla näkkyy täälä vähän päätä.’”

otatko hani liköörin

”Tytär oli juuri täyttänyt viikkoa aiemmin 5 vuotta, kun olimme menossa uimaan. Kylpylän hinnastossa 0–4-vuotiaat pääsivät ilmaiseksi, joten lapsen ikää kysyttäessä isä vielä ’vanhasta muistista’ sanoi tytön iäksi 4. Tähän tytär tomerana kovaan ääneen totesi: ’Enkä ole, olen jo viisi!’ Myyjää nauratti ja otti täyden hinnan myös lapsesta ja totesi vain, että eikö se niin ole, että lasten suusta totuus tulee. Isä ehkä punoitti hieman kasvoistaan.”

Vesipedot

”Saunoin kesämökillä pojanpojan kanssa ja jäin vilvoittelemaan kuistille. Poika meni sisälle, tuli takaisin ja sanoi: ’Tule ukki sisälle, mummilla on jo ikävä.’”

kaus kipunat kiirii

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?