”Mites sanotaan?” kysyi isoisä, kun pikkutytölle suklaata ojensi – vastaus oli kaikkea muuta kuin voisi odottaa - Perhe - Ilta-Sanomat

”Mites sanotaan?” kysyi isoisä, kun pikkutytölle suklaata ojensi – vastaus oli kaikkea muuta kuin voisi odottaa

Julkaistu: 9.12.2019 6:43

Ilta-Sanomien lukijat jakavat kanssamme jälleen lasten hauskimmat tokaisut.

”Artulla (silloin noin 5v.) oli vaihe, jolloin kaikki sotaan ja aseisiin liittyvä kovin kiinnosti. Niinpä jatkuviin pam-pam-pam-huutoihin kyllästyneenä yritin saada häntä kiinnostumaan muistakin asioista, joten ostin hänelle legoja ja kehotin rakentamaan jotakin. Arttu vei legot huoneeseensa ja sulki oven. Noin puolen tunnin (ihanan) hiljaisuuden jälkeen menin katsomaan ja kysyin, mitä hän rakensi. Arttu: ’Superpyssyä!’ Hmmm...”

yritin ainakin

”Taitaa kaikilla pikkupojilla olla se sota- ja asekiinnostusvaihe. Niin myös oli kummipojallani. Hän oli silloin noin 6-vuotias, kun seuraava keskustelu käytiin noin 35 vuotta sitten. Minä: ’Sota ei ole mitään kivaa, vaan se on paha asia, kysy vaikka Papalta, Pappa on ollut sodassa.’ Poika (epäuskoisena): ’Ei ole totta!’ Minä: ’Totta on. Sen takiahan Papalla on toinen poski musta ja iso arpi, kun Pappa haavoittui sodassa kranaatinsirpaleesta, ja ihon alle jäi kranaatinnokea. Mene vaikka itse katsomaan.’ Pappa oli sohvalla päiväunilla. Poika sieppasi suurennuslasin ja tutki nukkuvan Papan kasvot tarkkaan. Sanomattakin oli selvää, että sen jälkeen Pappa oli pojalle, jos mahdollista, vieläkin suurempi sankari ja ihanne.”

musta poski

”Muistuu mieleeni perheemme kylpyläreissu, kun pukukopissa ohi käveli ponihäntäinen mies. Tähän 3-vuotias poikani tokaisi minulle kovaan ääneen: ’Isi, miksi tuolla naisella on noin karvainen pylly?’”

Satulanhaistelija

”3-vuotias tyttöni kattoi pöytään leikkiruokia 2-vuotiaan pikkusiskonsa kanssa, ja juuri kun alkoi olla pöytä täynnä muovihedelmiä ja muuta, pikkusisko lähti pois. Vanhempi tyttöni alkoi tyytyväisenä naureskelemaan: ’Onneks E lähti, mulle jää enemmän syötävää!’”

Leikkiruoka maistuu

”Tyttäreni oli kaksivuotias. Olimme opettaneet hänelle joitain peruskäskyjä, miten tulla toimeen isokokoisen bokserikoiramme kanssa. Käskyt koiralle piti antaa selkeästi ja kuuluvalla äänellä. Isoisäni, joka oli tarkka käytöstavoista, tuli vierailulle ja toi tytölle tuliaisiksi suklaata. Hän ojensi suklaan, mutta piti kiinni siitä ja odotti, että tyttö sanoo kiitos ja niiaa. ’Mites sanotaan?’ Tuohon tyttäreni tokaisi tomerasti kovalla äänellä: ’IRRTI !!’”

Hyvät Tavat

”Mun poikani täräytti sitten julkisessa kulkuneuvossa lapsena: ’KATO ÄITI! Setä ilman karvoja!’ Vastapäätämme istui kalju mies.”

hyst poikani

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Tuoreimmat osastosta