Pikkupoika lohkaisi uimahallin saunassa sanat, jotka jäivät mieleen: ”Äitiä kyllä hävetti” - Perhe - Ilta-Sanomat

Pikkupoika lohkaisi uimahallin saunassa sanat, jotka jäivät mieleen: ”Äitiä kyllä hävetti”

Julkaistu: 2.12. 6:45

Lukijamme jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.

”Kerroin 4-vuotiaalle Eetulle, että hän pääsee yöksi mummin luo. Eetu meni surulliseksi ja kertoi, ettei halua mummulaan. Sanoin, että ei mummulaan vaan mummilaan, mutta sitten kysyin, mikä siinä mummulassa on sitten vikana. Eetu tähän: ”En pidä mummun porkkanoista. Se leikkaa ne väärin.”

Traumaporkkana

”Olen kookasrintainen nuori nainen, ja kerran uimahallin saunassa äitinsä kanssa ollut pikkupoika istui viereeni. Huomasin, että poika vilkuili tissejäni miltei herkeämättä, kunnes lopulta kysyi: ”Saako neidin tissejä puristaa?”

Olihan siinä naurussa pidättelemistä, ja pojan äitiä kyllä hävetti. Noh, tällä kertaa jäivät pojalta tissit puristelematta...”

Pojat on poikia

”Tämä tapahtui jo reilut 30 vuotta sitten. 3-vuotias Jani hermostui 2-vuotiaaseen Janne-serkkuunsa, joka meinasi sotkea Janin leikit ja viedä lelut kädestä. Jani tönäisi Jannen kumoon, ja itkuhan siinä tuli. Silloin Jani totesi halveksuen: ”Noin iso mies ja itkee.”

Janin äiti

”Sain nuorimman lapseni 40-vuotiaana. Hänen ollessaan 2–3-vuotias harmittelin yhtenä päivänä lapsille, että voi teitä, kun teillä on niin vanha äiti. Kun lasten isä tuli iltapäivällä töistä kotiin, juoksi nuorimmainen isiä vastaan: ”Isi, koska meille tulee uusi äiti? Me ei kyllä sitten tykätä siitä.”

Vanha äiti

”4-vuotiaan Eetun ja 2-vuotiaan Annin vanhemmat olivat menossa naimisiin. Eetu istui mietteliäänä keittiön pöydän ääressä, kun oltiin syömässä. Kysyi sitten lopulta ihmeissään, että ”miten ihmeessä te olette jo lapsiakin saaneet, kun ette vielä edes naimisissa ole käyneet”.

Kyllä huvitti

”Itse matkustin aikanaan teininä junassa, ja kaulassa oli melkoiset fritsut. Tähän yksi pikkupoika sanoi äidilleen ”Katso, tota tyttöä on purrut vampyyri!” Itseäni hävetti, ja muita kanssamatkustajia hymyilytti.”

vampyyrin kynsiin jäin

”8-vuotias Aleksi kysyi kaupan kassajonossa äidiltä kovalla äänellä: ”Miten minä muka mahduin tulemaan sieltä pepusta kun olen näin iso poika? Nyt kyllä kerrot!” Kyllä hävetti!”

Aleksin äiti

”Ukki oli kuollut, ja yökylässä ollut 5-vuotias Vilma-tyttömme kyseli mummoltaan, miksi tämä ei ota itselleen kissaa kaveriksi. Mummi kertoi, että on allerginen eikä pysty nukkumaan kissan kanssa. Tähän Vilma ehdotti: ”Sähän voisit nukkua ulkona!”

Teemu

”6-vuotias poika halusi laittaa punaista kynsilakkaa, ja toki sitä laitettiin. Eskarissa sitä sitten heti oltiin tyttöjen toimesta ihmetelty, että miksi ihmeessä pojalla on lakkaa. Tähän poika tokaisi: ”Kyllä pojatkin saa kynsilakkaa laittaa, eihän se mun sukupuolta muuta.”

Fiksu poika

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.