Helsinkiläinen Milona, 26, tutustui Instagramissa mieheen ja matkusti Yhdysvaltoihin tapaamaan tätä – loman jälkeen paljastui yllätys, joka mullisti hänen elämänsä - Perhe - Ilta-Sanomat

Helsinkiläinen Milona, 26, tutustui Instagramissa mieheen ja matkusti Yhdysvaltoihin tapaamaan tätä – loman jälkeen paljastui yllätys, joka mullisti hänen elämänsä

Milona on muuttanut Instagram-rakkauden perässä Yhdysvaltoihin ja perustanut sinne perheen.

Milona on muuttanut Instagram-rakkauden perässä Yhdysvaltoihin ja perustanut sinne perheen.

Julkaistu: 27.11. 19:00

– Täällä ei ole kilpailua siitä, kuka on paras äiti. Koin Suomessa enemmän painostusta tietynlaiseen äitiyteen, Yhdysvalloissa tytärtään kasvattava Milona pohtii.

Yksi Instagram-viesti muutti Helsingistä kotoisin olevan Milonan, 26, elämän kertaheitolla.

Muutama vuosi sitten tuntematon yhdysvaltalaismies lähestyi häntä kysellen kuulumisia.

Milona päätti vastata viestiin, ja se kannatti. Mies paljastui mukavaksi ja juttu luisti.

Tunteet syvenivät ihastukseksi

Ohion pääkaupungissa Columbuksessa asuva Andres, 34, kertoi omaavansa sukujuuret Dominikaanisesta tasavallasta. Mies oli kiinnostunut kuulemaan lisää eri maiden kulttuureista. Niin Jamaikalla kuin Ranskassa asunut Milona jakoi miehen kanssa samanlaiset kiinnostuksen kohteet.

– Aloimme juttelemaan päivittäisiä juttuja ja soittelemaan toisillemme. Meistä tuli hyviä ystäviä.

Tunteet kuitenkin syvenivät ihastukseksi puoli vuotta kestäneen chattailun aikana ja Milona päätti matkustaa Ohioon tapaamaan miestä. Lomalta palasi Suomeen rakastunut nainen.

Suuri yllätys selvisi heti Suomeen palattua

Milonan arki ei kuitenkaan enää Suomeen palattua ollut entisensä.

– Otin maanantaina töihin palattuani kupin kahvia. Sylkäisin kahvin suustani ja huusin, että kuka tämän kahvin on keittänyt. Työkavereideni mielestä se maistui normaalilta, joten he alkoivat vitsailla, että olenko kenties tuonut matkamuiston lomaltani.

Milona nauroi raskauskyselyille, mutta loppuviikosta hän alkoi myös itse miettiä raskauden mahdollisuutta.

– Tein neljä raskaustestiä ja ne kaikki näyttivät positiivista. Yritin soittaa Andresille, mutta aikaeron takia hän ei pystynyt vastaamaan. Soitin varmaan 20 kertaa ennen kuin hän vastasi.

Andres oli uutisesta iloinen, ja pari päätti yhdessä, että yllätysvauva on tervetullut. Samalla alkoivat entistä vakavammat suunnitelmat Milonan muutosta Yhdysvaltoihin.

Lapsi syntyi Suomessa – muutto toi mukanaan haasteita

Milona halusi pitkittää muuttoa lapsen syntymään asti, sillä hän halusi viettää raskausajan Suomessa. Andres vierailikin puolestaan Milonan raskausaikana Suomessa ja oli myös mukana synnytyksessä. Toukokuussa 2018 syntynyt pienokainen sai nimekseen Islah.

Islah vietti elämänsä ensimmäiset kuukaudet Suomessa, mutta heti kun neuvolasta annettiin lupa, suuntasi Milona tyttärensä kanssa lentokentälle.

Milona myöntää, että muuttaminen Yhdysvaltoihin oli vaikeaa.

– Olimme kihloissa ja haimme K1-viisumia. Kun tulimme Yhdysvaltoihin meidän oli tarkoitus viipyä aluksi vain kolme kuukautta ja palata sitten Suomeen odottamaan sen saamista.

Paluuta Suomeen ei kuitenkaan lopulta tapahtunut.

– Andres totesi, ettei hän kestä olla erossa perheestään. Päätimme ottaa yhteyttä maahanmuuttojuristiin. Haimme minulle suoraan green cardia ja menimme naimisiin. Oleskeluluvan saamisessa menikin yllättäen vain neljä kuukautta.

Milona löysi rakkauden sosiaalisesta mediasta.

Milona löysi rakkauden sosiaalisesta mediasta.

”Täällä ei tueta äitejä samalla tavalla kuin Suomessa”

Oleskelulupa-asioiden lisäksi haastetta riitti myös totutellessa äitiyteen vieraassa maassa.

– Vauva-arki oli aluksi suoraan sanottuna kamalaa. Täällä ei tueta äitejä samalla tavalla kuin Suomessa. Olin tottunut siihen, että Suomessa voi mennä neuvolaan. Täällä ei myöskään ole pitkiä äitiyslomia, vaan kuusiviikkoisetkin laitetaan päiväkotiin.

Milonan miehen hyvän työpaikan ansiosta perheellä on onneksi kattavat vakuutukset.

– Vakuutus koko perheelle maksaa 600 dollaria kuukaudessa, mutta se ei kata kuin lapsen perus lääkärikäynnit. Jos lasta joutuu yllättäen käyttämään päivystyksessä flunssan takia, voi lääkäristä pamahtaa 2000 dollarin lasku vakuutuksesta huolimatta.

Tuntemattomat ihailevat pienen tytön ulkonäköä

Totuttelemista on myös yhdysvaltalaisten avoimessa tavassa lähestyä tuntemattomia ihmisiä.

Sinisilmäinen ja mustahiuksisen Islah-tytär kerää jatkuvasti tuntemattomien kehuja.

– Ihmiset tulevat päivittäin ihailemaan häntä esimerkiksi ruokakaupassa. Ravintoloissa ihmiset saattavat tulla meidän pöytäämme katsomaan häntä.

Tuntemattomien ihmisten kehuista johtuen vanhemmat ovat tehneet päätöksen olla puhumatta tyttärelleen ulkonäkökeskeisesti.

– Hän kuulee päivittäin ulkonäköönsä liittyen niin paljon kehua, että haluamme kehua häntä enemmin älykkääksi, rohkeaksi ja osaavaksi.

”Koin Suomessa enemmän painostusta tietynlaiseen äitiyteen”

Milona näkee uudessa kotimaassaan myös positiivisia asioita äitiyden kannalta. Hän kertoo olevansa positiivisesti yllättynyt yhdysvaltalaisten äitien tavasta tukea toinen toisiaan.

– Äitiyteen suhtaudutaan rennosti. Täällä ei ole kilpailua siitä, kuka on paras äiti. Koin Suomessa enemmän painostusta tietynlaiseen äitiyteen. Suomessa pienen vauvan antaminen hoitoon on tabu. Äitiyttä suoritetaan vaikka oltaisiin kuinka väsyneitä.

– Suomi on hieno maa, mutta ehkä kansan mentaliteetti on minulle hieman väärä. Suomessa ei ymmärretä, kuinka hyvin asiat ovat, Milona pohtii.

Mies rakastui glögiin ja pyörtyi ensimmäisellä saunareissulla

Vaikka paluu Suomeen ei olekaan suunnitteilla, haluaa Milona pitää suomalaisuuden vahvasti läsnä tyttärensä elämässä. Milona puhuu tytölle ainoastaan suomea ja perhe vierailee myös Suomessa.

– Mieheni rakastui glögiin, kraaviloheen ja mätiin. Hän on käynyt myös saunassa, vaikka ensimmäisellä kerralla hän pyörtyikin sinne, Milona muistelee huvittuneena miehensä vierailuja Suomessa.

”Kyllä se arki tulee vastaan täälläkin”

Tällä hetkellä Milona ja hänen miehensä rakentavat uutta omakotitaloa. Perheen tulevaisuuden suunnitelmat ovat vahvasti Yhdysvalloissa.

– Mieheni on perustanut uuden yrityksen – rakennamme tänne tulevaisuutta.

Myös Milona käy töissä. Haastattelua tehdessä taustalta kuuluu vauvan iloista ääntelyä.

– Työskentelen kokoaikaisesti lastenhoitajana paikallisessa perheessä, jossa hoidan kolmikuista vauvaa. Islah saa tulla tänne mukanani, joten minun ei tarvitse laittaa häntä päiväkotiin.

Tammikuussa valmistuvan uuden kodin, mallillaan olevan parisuhteen, ihanan tyttären ja upeiden Instagram-kuvien myötä Milona saa tuttaviltaan ihailevia kommentteja elämästään rapakon takana.

– Kerron kuitenkin heille, että kyllä se arki tulee vastaan täälläkin.

Uuden elämän ja arjen haasteista huolimatta Milona ei ole katunut hetkeäkään päätöstään vastata tuntemattoman miehen viestiin.

– Sanon aina kavereilleni, että kyllä te voitte vastata niille ulkomaalaisille miehille, jotka lähestyvät teitä somessa. Ikinä ei voi tietää miten käy.

Andres vietti Milonan raskauden aikana Suomessa paljon aikaa. Hän oli Suomessa myös tyttärensä ensimmäisen kuukauden ajan.

Andres vietti Milonan raskauden aikana Suomessa paljon aikaa. Hän oli Suomessa myös tyttärensä ensimmäisen kuukauden ajan.

Milonan perheen tulevaisuus on Yhdysvalloissa. Milona opettaa Islahin puhumaan suomea. Andres-isä puolestaan puhuu tytölle englantia ja espanjaa.

Milonan perheen tulevaisuus on Yhdysvalloissa. Milona opettaa Islahin puhumaan suomea. Andres-isä puolestaan puhuu tytölle englantia ja espanjaa.

–Täällä äidit eivät vie lapsiaan ulos kylmällä säällä. Olen huomannut olevani ainoana äitinä viemässä lastani puistoon huonollakin säällä.

–Täällä äidit eivät vie lapsiaan ulos kylmällä säällä. Olen huomannut olevani ainoana äitinä viemässä lastani puistoon huonollakin säällä.