4-vuotias huolestui papan naisseuran puutteesta – esitti hupaisan toiveen - Perhe - Ilta-Sanomat

4-vuotias huolestui papan naisseuran puutteesta – esitti hupaisan toiveen

Julkaistu: 18.11. 6:44

Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat tokaisut.

”Tänään kaupan rekka toi tavaraa lastauslaiturille. Selitin 2,5-vuotiaalle tytölleni, että rekka toi ruokaa kauppaan. Tyttöni, isoveljen päiväkodin opin mukaan, sanoi ’kiitos rekka’ kun auto lähti pois.”

Aitoja arjen helmiä

”Poikani keksi saunassa 5-vuotiaana, minkä vuoksi äidillä on niin pullea maha. ’No kun sulla ei oo pippeliä, niin et saa pissatuksi kunnolla.’”

mamelukki

”Saunan lauteilla lausuttu tämäkin keskustelunavaus, parivuotiaan poikaseni lausumana: ’Kato äiti, mun pippeli voimistelee!’”

sanat suusta

”Lapsenlapseni, neiti 4 vuotta, oli kysellyt äidiltään, koska tulemme reissusta ja saako hän silloin olla meillä. Äitinsä oli kertonut, että mummo menee töihin niin kuin hänkin ja pappa menee juhliin. ’Ai, meneekö pappa ihan ilman naista sinne juhlimaan?’ ’Joo, menee.’ ’Mutta ehkä siellä on naisia sitten juhlimaan pappan kanssa.’”

Pieni huolehtija

”4-vuotias lapsenlapseni, oikea dinosaurusfani, lupasi mummille kesällä: ’Sitten kun sinä kuolet, minä voin säilyttää sinun luurangon.’ Mitäpä siihen muuta kuin kiitos kauniista ajatuksesta.”

Mummi

”Lähdin käymään kaupassa ja 3 v. tyttö jäi odottamaan isänsä kanssa autoon. Kun tulin kaupasta, tyttö kysyi, mitä ostit mulle. Sanoin etten tällä kertaa mitään. Tyttö alkoi huutaa: ’SENKIN TYHJÄNTOIMITTAJA.’”

Naikkonen

”Olimme etelässä lomalla. Uimarannalla oli miespari, jota juuri lukemaan opetteleva tyttäremme 6 v. tuijotteli. Illalla hotellihuoneessa tyttö oli varmaan saanut mietittyä asian ja halusi kysyä siten, että pikkuveli ei ymmärtäisi ja tavutti kysymyksen: ’Oliko ne kaksi miestä sellaisia H-O-N-A ihmisiä?’ Ei voinut muuta kuin nauraa, että oli ne honia.”

Makke

”Leikimme leikkipaikalla 3-vuotiaan tyttäremme kanssa. Paikan vieressä oli meluvalliksi kasattu korkeahko, pitkä maavalli. Hän tarkasteli sitä ja kummasteli sen erikoista muotoa. Lopulta hän kysyi: ’Miksi tuota ylhäisyyttä kutsutaan?’”

ylhäisyys

”Lapsen toteamus korkeasta kirkosta: ’Pirun korkea kirkko!’”

Hyvä mittari

”Kesällä mökillä uinnin jälkeen oltiin pukuhuoneessa. Tyttö 6 v. katseli itseään peilistä, koska häneltä oli juuri irronnut yläetuhammas. Sitten hän syvään huokaisten tokaisi: ’Mä en voi mennä eskariin tämän näköisenä.’”

Harvahammas

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kuvituskuva