4-vuotias esitti mummolle hulvattoman kysymyksen – tässä ei voi olla tuntematta itseään todella vanhaksi

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat jakavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.
”Tyttäreni ei ollut tyytyväinen etunimiinsä ja pyysi, että ne vaihdettaisiin. Sanoin, että se on vaikeaa, kun pitää kysyä lupa papilta ja lukkarilta. Tähän tyttö tyytyi ja totesi: ’Ja talonpojalta.’”

Ei sentään kupparilta

”6-vuotiaan Kimmon isomummin nimi oli Eeva. Eräänä päivänä Kimmo kysyi isomummilta: ’Sinäkö se olet se maailman ensimmäinen nainen, joka tehtiin Aatamin kylkiluusta?’”

Kimmo nyt 30 v.

”Lapsenlapseni oli 4-vuotiaana tutkinut ihmisen evoluutiota äitinsä kanssa. Seuraavan kerran meille tullessa hän kysyi minulta: ’Mummo, ootsä niin vanha, että sulla on ollut häntä?’ Selvisi, että kuvissa oli ollut myös hännällinen apina.”

Mummo 63 v.

”Veljeni kysyi äidiltä pikkupoikana: ’Minkälaista oli silloin kun oli 30-vuotinen sota?’”

Ihana 60-luku

”Mira 7 v. meni ekalle luokalle, jossa oli jo käynyt eskarin. Kun tuli ensimmäisenä päivänä kotiin, kysyin, että jännittikö. Vastasi tomerasti: ’Ei, siellä kun oli tuttu arestipenkkikin paikoillaan!’”

Arestipenkki”4-vuotias tyttäreni näki kaupassa romaninaisen kansallispuvussaan ja huudahti: ’Äiti kato, prinsessa!’”

Prinsessa Alepassa

”Tytär oli noin 5 v. kun menin hänen kanssaan isänpäivälahjaa ostamaan. Isä kun tykkäsi Irwinistä, niin kipaisimme ostamaan Irwinin kasetin. Kun oli ostos tehty, sanoin tyttärelle, ettei sitten kerrota isälle, että ostimme Irwinin kasetin. Kotiin päästyämme tytär ilmoitti kovaan ääneen isälleen: ’Me ei sitten kerrota minkä kasetin ostimme.’”

Jassukka

”2-vuotias tyttäreni kysyi saunassa, miksi äitillä on niin karvainen pylly. Minä pyörin ja pitelin takapuoltani huolestuneena: onko todella? Kunnes tyttäreni tarkensi: ’Tuossa etupuolen pyllyssä!’”

Emelia_armas

”Junassa Vesa 4 v. kyseli äidiltä, mikä ikkunan rikkomiseen tarkoitettu vasara oikein on. Vastauksen viipyessä hän päätteli: ’No, sehän on ilmiselvä kallonkopsutin!’ Junamatkustajilla oli hauskaa.”

Lääkärissä oli käyty

”Tyttäreni 4 v. oli pöntöllä, kun tulin suihkusta. ’Äiti, sulla on tissipallot – lihapullat! Ja isillä on pallopippeli!’ Lihapullat viittasivat käsittääkseni nänneihin, pallopippeli kiveksiin – kai... Tärkeintä taisi olla se, että meissä kaikissa on jotain samaa, vaikka olemmekin erilaisia.”

Samikset

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt