Isä herkistyi mummon haudalla – pikkutytön surkuhupaisa lohdutus sai kyyneleet vaihtumaan hymyyn

rac

Julkaistu:

Lapsen suusta
Ilta-Sanomien lukijat paljastavat jälleen lasten hauskimmat sutkautukset.
”Olimme lasten kanssa laskettelemassa, ja siinä laskettelun lomassa pistäydyimme tankkaamaan välipalaa lasketteluravintolassa. Ravintolassa oli tungosta, ja päädyimme pöytään, jossa oli nuoria tyttöjä ruokailemassa. 5-vuotias poikamme katseli tyttöjä ja osoitti yhtä niistä ja sanoi: ’Tuo tyttö on aika hyvännäköinen.’ Kylläpä tyttöjä nauratti.”

Niin hyvän näköinen

”Emmi 5 v. näki kaupassa kaksi kansallispukuista romaninaista ja huusi minulle kovaan ääneen: ’Isi, tääl on taas tota hameväkeä!’ Rouvia nauratti.”

Oulunpekka

”Veimme kynttilää mummoni haudalle. Muistot edellisenä vuonna kuolleesta isoäidistäni tulvahtivat mieleeni ja aloin itkeä. Kyynelten valuessa 4-vuotias Senja-tyttäreni alkoi lohduttaa minua: ’Iskä, älä itke, kyllä sinäkin vielä kuolet.’ Oli vaikeaa olla hymyilemättä...”

Lohduttavat sanat

”Kummipoikani oli koulussa opiskellut Suomen historiaa. Poika on fiksu nuorimies, joka tykkää keskustella päivän tapahtumista ja oppimastaan äitinsä kanssa. Äiti puuhasteli keittiössä ja poika kysäisi äidiltään läksyjä tehdessään: ’Äiti, synnnyitsä ennen jääkautta?’”

Viaton kysymys

”Meillä 3-vuotias huusi, kun ’joutui’ tulemaan kanssani Alkoon: ’Apua, apua!’ Myyjää nauratti, että onko tämä noin kamala paikka. Olisiko syynä ollut sitten se, että oli niin paljon lasitavaraa. Ne kun oli jo oppinut kiertämään kaukaa, ettei vaan hajoa.”

Hepa”Hieno kuntoiluauto oli tullut Emilian 4 v. mukaan vastaan kauppareissulla. Kyllähän urheilu ja kuntoilu aika lailla sama asia ovatkin.”

Sportti

”5-vuotias Anniina tuumaili uudenvuodeniltana, kun valettiin tinaa ja katseltiin ilotulitusta: ’Onnenpäivänä raketit lentää ja paistetaan tinaa.’”

Pamina

”Olimme viettämässä juhannusta perheen kanssa mökillä, ja mukana oli kaksi kummipoikaa poikani lisäksi. Pystytimme pihaan teltan, ja pojat juoksentelivat iloisina ympäriinsä touhukkaina. Sitten nuorempi kummipoika (noin 5 v.) tokaisi: ’Miten TÄÄLLÄ voi olla näin paljon tekemistä, vaikka ei ole edes sähköjä.’ Kyllä on monet kerrat naurettu jälkeen päin.”

Sähkötön

”Tyttäreni heräsivät aamulla samaan aikaan kuin äitikin. Äiti ei saa silmiään auki, ennen kuin on saanut kahvia. Äiti huomasi, että suodatinpussit on loppu ja väsäsi vessapaperista suodatinpussin ja samalla puhui vanhimmalle tyttärelle, että muistuttaa äitiä kun käydään kaupassa, että ostan suodatinpusseja. Kaupassa 5-vuotias tytär näki, että hihnalla oli suodatinpussilaatikko. Sanoi kovaan ääneen: ’Hyvä kun muistit ostaa suodatinpusseja niin ei tartte enää vessapaperia laittaa.’”

Kahvikissa

”Poikani Olli sanoi joskus 4-vuotiaana, että äitillä on kahvihampaat, mummilla rautahampaat ja isillä tavalliset hampaat.”

Need more coffee

”Lukas 3 v. innostui takapenkillä luettelemaan isovanhemmista käytettäviä nimityksiä. Paljon hän niitä tiesikin, mutta jatkoin listaa kertomalla, että Venla-serkulla on Pohjanmaalla vielä paappa. Seurasi hetken hiljaisuus, sitten kommentti: ’Onneksi me ei asuta siellä!’”

Famo

Osallistu!

Onko sinun lapsesi tai tuttu lapsi sutkauttanut jotain hauskaa? Ilmianna se alla kommenteissa! Muistathan kertoa myös lapsen iän.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt