Heidi säikähti 2-vuotiaan tyttärensä hysteeristä itkua – kylpyhuoneessa odotti raju näky: ”En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, mitä oikeasti tapahtui”

Julkaistu:

Perhe
Heidin perheen lasinen suihkukaappi tuhoutui sirpaleiksi aivan yllättäen.
Pirkanmaalla asuvan Heidin, 26, perheen rauhallisesti sujunut lauantai-ilta sai pelottavan käänteen. Perheenäiti kirjoittaa perheen säikäyttäneistä tapahtumista blogissaan.

Heidi kertoo leikanneensa lauantaina miehensä hiukset, minkä jälkeen mies meni suihkuun pesemään pois irtokarvoja. Perheenisä otti mukaan suihkuun perheen 2-vuotiaan tyttären.

Sillä aikaa Heidi alkoi leikata myös 5-vuotiaan poikansa hiuksia. Parturointi keskeytyi kuitenkin kylpyhuoneesta kantautuneeseen valtavaan rysähdykseen ja pienen tyttären hysteeriseen itkuun.

”Tilanne näytti siinä hetkessä ihan älyttömän rajulta”

Pelästynyt Heidi ryntäsi saman tien pesuhuoneeseen.

– Olin ihan varma, että mieheni on kaatunut tai pyörtynyt ja ehkä heilauttanut vahingossa samalla saippuatelineen lattialle ja oven irti suihkukaapista. En olisi ikinä voinut kuvitellakaan, mitä oikeasti tapahtui.

Saatuaan pesuhuoneen oven auki Heidi huomasi kauhukseen pesuhuoneen lattian olevan täynnä pieniä lasinsirpaleita, joiden keskellä nököttivät kauhuissaan oleva taapero ja Heidin mies.

– Suihkukaapin ovi oli tuhoutunut pieneksi silpuksi, ilman mitään syytä. Mieheni huusi, että auta, ja koppasin lasimeren keskellä täysin paniikinomaisesti huutavan tytön syliini. Häneltä valui suihkuveden mukana verta joka puolelta, ja tilanne näytti siinä hetkessä ihan älyttömän rajulta.Lasinsiruista haavoja

Pieni tyttö sai tilanteessa haavan päähänsä, käteensä, jalkoihinsa ja jalkapohjiinsa. Heidi vei tyttärensä kädet vapisten pesuhuoneen viereiseen vessaan istumaan wc-pöntön päälle.

– Tyttö oli aivan lasipölyn peitossa, ja hänen koko kehonsa kimmelsi vessan valossa. Nyppäsin saman tien isoimmista haavoista lasinsirut pois pinseteillä, luojan kiitos ne olivat sen verran ihon pinnassa, että näkyivät ja olivat tehneet suhteellisen siistireunaiset pienet haavat.

Tytön isoveli tuli sisarensa seuraksi, jotta Heidi pystyi auttamaan lasinsirujen keskellä olevaa miestään, joka oli saanut onnettomuudessa pahempia haavoja.

– Tyttäreni oli onneksi jo peseytynyt onnettomuuden sattuessa, ja oli tulossa poispäin suihkusta. Hän ei näin ollen saanut siruja silmiinsä tai esimerkiksi suuhunsa. Mieheni sen sijaan oli aivan suihkukaapin vieressä, kun ovi ilman mitään syytä vain räjähti miljoonaan osaan. Hän sai muutaman syvähkön vekin, lukuisia pieniä haavoja ympäri kehoaan ja yhden lähelle silmäänsä.


Pelottavan tilanteen todistanut 2-vuotias tyttö on vaikuttanut reippaalta kaikesta huolimatta. Äiti kuitenkin pelkää, että tapaus saattoi jättää tyttärelle ikäviä traumoja.

– Kukaan ei voi tietää, kuinka vahvasti tämä onnettomuus tulee jäämään hänen alitajuntaansa, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että se kyllä pysyy muistoissa ja saattaa jossain kohtaa elämää alkaa vaivata tavalla tai toisella.

Lasinen suihkukoppi perheessä boikottiin: ”Ihan hullua, että näin voi käydä”

Perheen onneksi sekä isä että tytär välttyivät lopulta vakavammilta haavoilta. Lasinpalat ja lasipöly lähtivät iholta ja hiuksista pois suihkuttamalla.

Perhe kuitenkin tiedostaa, että tilanteessa olisi voinut käydä pahemmin. Perheenäiti onkin viime päivät yrittänyt selvittää, mitä suihkukaapille todella tapahtui. Hän myös ihmettelee, kuinka isoiksi palasiksi lasi särkyi.

– Ihan hullua, että näin voi käydä. Olemme yhteydessä tästä tietysti vakuutusyhtiöön, mutta uutta lasiovea emme kyllä hajonneen tilalle aio hankkia. Hieman nyt pelottaa, että milloin räjähtää pesuhuoneen lasinen lavuaari tai saunan ovi.

Heidi sanoo, että olisi halunnut olla yhteydessä lasiovien valmistajaan, mutta valmistajasta ei kuitenkaan löytynyt lasiovien karmeista tietoa.

Heidin mukaan pesuhuone on remontoitu edellisten omistajien toimesta ennen kuin perhe osti asunnon. Tästä syystä perhe ei ole itse asentanut tai asennuttanut suihkukaappia. Heidi kertoo, ettei perhe ole kolhinut kertaakaan suihkukaappia.


Asiantuntija: ”Usein lasi on saanut jonkun kolauksen”

Heidi ei ole ainoa suihkukaapin yllättävän hajoamisen kokenut. Ilta-Sanomat kertoi keväällä, kuinka Markun suihkukaappi ”räjähti” itsekseen.
Suomen tasolasiyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Jenni Heikkilä kommentoi tuolloin suihkukaapin yllättävää hajoamista.

Heikkilän mukaan suihkukaapin lasi on aina karkaistua lasia. Lämpökarkaistu turvalasi menee särkyessään rikki pieniksi palasiksi. Heikkilän mukaan karkaistun lasin palasissa ei ole samanlaista viiltävää reunaa kuin tavallisessa tasolasissa. Turvalasin tarkoitus on vähentää henkilövahinkoriskiä.

Heikkilä kertoi tietävänsä muutamia tapauksia, joissa suihkukaapin lasi on hajonnut itsekseen. Heikkilän mukaan yleisiä syitä vastaaville tapauksille ovat löystyneet kiinnitykset ja virheasennot. Myös metallinen, suihkukaappiin kiinnitetty shampooteline voi aiheuttaa lasin rikkoutumisen.

– Usein lasi on saanut jonkun kolauksen ja sen takia rikkoutuu jossain vaiheessa. Esimerkiksi reunalle on tullut alkava rikko. Tai sitten taustalla on asennusvirhe, eikä suihkukaappia olla muistettu huoltaa ja kiristää.